web analytics

De beste setting sprays: 4 sprays vergeleken

Wat is het toch zonde om lang aan je make-up bezig te zijn en dan te merken dat er niets meer van overblijft tegen het einde van de avond. Gelukkig is hier een goede oplossing voor: setting sprays. Deze sprays zorgen er namelijk voor dat je make-up terechtkomt onder een soort beschermlaag, waardoor deze extra lang blijft zitten. In dit artikel vergelijk ik de beste setting sprays op de markt.

Ik heb een aantal setting sprays voor verschillende huidtypes, doeleinden én zelfs voor verschillende budgetten. Deze vier setting sprays zijn alvast aanraders op verschillende vlakken:

Urban Decay All Nighter

Natuurlijk moet ik deze lijst beginnen met de koning onder de setting sprays en dat is natuurlijk de All Nighter van Urban Decay.

De All Nighter bevat de geavanceerde Temperature Control Technology, een technologie die de temperatuur van het huidoppervlakte verlaagt om make-up op zijn plek te houden.

Deze setting spray zorgt ervoor dat je make-up minder gaat verschuiven doorheen de dag en dat er minder talg doorheen komt. Ook zorgt hij ervoor dat je make-up niet van kleur verandert of in de lijntjes kruipt. Met dit product blijft je make-up de hele dag prima zitten!

Meer lezen over de Urban Decay All Nighter? Ik schreef er eerder al een complete, uitgebreide review over.

L’Oréal Paris Shake And Glow setting spray

Deze setting spray zorgt er niet alleen voor dat je make-up langer blijft zitten maar geeft tegelijkertijd ook extra verzorging aan je gezicht. Dit product bevat namelijk extra kokosnootextract, wat een hydraterende werking heeft op de huid.

Dit extract geeft dus een extra verzorging én glow aan je huid waardoor deze er extra gezond uitziet. Ook zorgt de kokosnoot ervoor dat deze spray heerlijk ruikt en een plezier is om te gebruiken.

Ik vind deze spray zeer aangenaam in combinatie met mijn droge huid! Ik gebruik hem trouwens niet alleen als setting spray maar soms ook gewoon als ik geen make-up draag. Je kunt hem verder ook als primer vóór je make-up gebruiken.

Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray

De beste setting sprays voor een lager budget vind je vast en zeker bij Makeup Revolution. Bij dit merk vind je namelijk een heleboel verschillende setting sprays, voor verschillende huidtypes.

Mijn persoonlijke favoriet is de Illuminating Fixing Spray, een spray die de houdbaaarheid van je make-up verlengt én je huid mooi laat stralen. Deze spray is dus perfect voor mensen met een droge tot normale huid.

Enige nadelen van deze spray? De verpakking is helaas niet denderend. Als je niet oppast krijg je vaak veel te dikke druppels op je gezicht of je krijgt juist helemaal geen product uit de flacon. Ook is de geur niet al te lekker maar dat neem ik er graag bij als ik naar de prijs kijk.

MAC Prep&Prime Fix+

Of de Fix+ een échte setting spray is staat vaak open ter discussie. Er zijn namelijk twee verschillende kampen binnen dit debat. De ene helft vindt MAC Fix+ een normale setting spray, de andere helft vind dat het eerder een finishing spray is die enkel voor een mooie glow zorgt.

Ik bevind mij, mede dankzij mijn droge huid, in het eerste kamp. Voor mij is de Fix+ een volwaardige setting spray die ik dan ook voor dit doeleinde gebruik, zonder apart gebruik te maken van een extra setting spray er bovenop.

MAC Fix+ is ideaal om je huid een gezonde glow te geven en om overtollig poeder weg te nemen. Ook legt het een hydraterend laagje over je huid wat ervoor zorgt dat je foundation niet in je poriën of lijntjes kruipt.

Als je een normale tot vette huid hebt gaat de MAC Fix+ er echter niet voor zorgen dat je foundation langer blijft zitten. Voor mensen met een vette huid is het dus inderdaad eerder een finisher i.p.v. een langhoudende setting spray.

De beste setting sprays op een rijtje: 

VoordelenNadelenPrijsVerkrijgbaar bij:
Urban Decay All Nighter* Zeer langdurige fixatie
* Fijne flacon
* Niet de beste spray voor de droge huid€ 27,95LookFantastic
L'Oréal Paris Shake And Glow setting spray* Perfect voor de droge huid
* Aangename geur
* Geen langdurige fixatie€ 14,99Bol.com, Boozyshop, Kruidvat, Di
Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray* Betaalbaar
* Geeft een gezonde glow
* Onaangename geur
* Slechte verpakking
€ 5,95Boozyshop
MAC Prep&Prime Fix+* Verkrijgbaar in verschillende geuren
* Ideaal voor droge huid
* Geen langdurige fixatie€ 22,45LookFantastic

Ik hoop dat ik jullie met dit overzicht wat inzicht heb kunnen geven over de beste setting sprays die op dit moment verkrijgbaar zijn. Zoals ik al zei, iedere spray heeft zijn eigen kwaliteiten en is daarom niet perse beter of slechter dan een ander exemplaar. Toch kan ik jullie deze vier zeker aanraden naargelang de eigenschappen waar je naar op zoek bent.

Welke setting spray lijkt jou het fijnst?

2 Comments

  1. Gaby
    September 3, 2019 / 9:59 am

    Leuk review

  2. September 13, 2019 / 4:58 pm

    Ik ben ook fan van de Mac Fix + en de Urban Decay All Nighter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?