web analytics

De beste Urban Decay palettes vergeleken (de beste oogschaduw)

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je vast wel dat ik groot fan ben van Urban Decay. Met name de Urban Decay oogschaduw palettes, daar ben ik écht dol op.

Urban Decay palettes zijn altijd zo revolutionair, zijn goed van kwaliteit en zijn ontzettend fijn in gebruik. Door de jaren heen heb ik dan ook heel wat Urban Decay eyeshadow palettes verzameld.

Doordat er zoveel op de markt zijn is het soms wel lastig om te weten welk palette nu precies bij jou past.

Daarom heb ik in dit artikel de beste Urban Decay palettes vergeleken. Welk oogschaduw palette presteert het best? Hoe vergelijken ze tegenover elkaar? Je leest het allemaal hier!

In dit artikel ga ik de volgende Urban Decay eyeshadow palettes bespreken:

  • Naked (het originele palette, helaas niet meer te koop)
  • Naked Reloaded (het vernieuwde Naked palette)
  • Naked Honey (Naked maar dan in een geel jasje gestoken)
  • Born To Run (hét ideale palette voor op reis)

Het originele Urban Decay Naked palette

Het originele Naked palette is waar het allemaal begon. Niet alleen de hype van de Naked palettes begon bij dit palette, dit palette was in zijn tijd een trendsetter voor de hele beautywereld.

Voor er sprake was van het Naked palette waren het vooral de single eyeshadows die de kroon spanden want van palettes was er indertijd gewoon geen sprake. Urban Decay heeft het landschap voorgoed veranderd met dit product!

Wat het Urban Decay Naked palette zo uniek maakte waren de zachte, nude tinten. Alle kleuren waren onderling goed te combineren waardoor het zeer beginner vriendelijk was.

De pigmentatie van de oogschaduw was zeer goed, makkelijk te blenden en gewoon perfect als je misschien niet zo handig was met het aanbrengen van oogschaduw.

De vernieuwde Naked versie: Naked Reloaded (hier te koop)

Het originele Naked palette werd inmiddels vervangen door de nieuwe Naked Reloaded. Dit palette is iets donkerder dan de originele Naked maar is nog steeds lekker nude en draagbaar genoeg.

Wat meteen opvalt bij dit palette is dat de nude- en creasekleuren een grotere pan hebben. Dit soort kleuren gebruik je over het algemeen het vaakst waardoor je er meer van nodig zult hebben. Daarom hebben ze een grotere pan gekregen binnen dit palette.

De pigmentatie van Naked Reloaded is even goed als bij de originele Naked palette. De kleuren voelen zacht aan op de huid, blenden heel makkelijk en vergen niet teveel werk.

Als het net ietsje geler mag: Urban Decay Naked Honey (hier te koop)

Een van de nieuwste toevoegingen binnen het Urban Decay Naked assortiment is het Naked Honey palette.

Dit palette bevat uitsluitende warme tinten en heeft een geel kleurenpalet. Ook bij dit palette krijg je weer diezelfde zachte oogschaduw die we van Urban Decay gewend zijn.

Bij dit palette merk je meteen dat alle kleuren onderling goed samen te gebruiken zijn, een beetje zoals bij het originele Naked palette. Je kunt heel makkelijk en snel een mooie look creëren zonder dat je er al teveel bij na moet denken.

Als je fan bent van warme, gele tinten dan is dit palette vast en zeker iets voor jou!

Het beste allround palette: Urban Decay Born To Run (hier te koop)

Het Urban Decay Born To Run palette behoort niet tot de Naked serie maar is in mijn ogen het meest veelzijdige palette dat Urban Decay te bieden heeft.

Dit doosje bevat zowel nude tinten als felle kleuren waardoor je ontzettend veel kunt variëren. Ook deze oogschaduw is weer ontzettend goed gepigmenteerd en zeer makkelijk te blenden.

Zowel de shimmers als de matte kleuren binnen dit palette zijn gewoonweg fantastisch en voelen superzacht aan!

Het Born To Run palette werd vooral ontwikkeld om mee te reizen en dat merk je ook. Dankzij het stevige doosje en de grote spiegel kun je dit palette zeer makkelijk meenemen.

Moest je maar in 1 palette kunnen investeren en meteen zoveel mogelijk verschillende kleuren willen, dan zou ik je zeker het Urban Decay Born To Run palette aanraden!

Het originele Urban Decay Naked palette is helaas niet meer te koop, wat natuurlijk ontzettend jammer is aangezien het zo’n fijn en veelzijdige palette was.

Gelukkig heb je met het Urban Decay Naked Reloaded wel een ander fijn alternatief als je op zoek bent naar draagbare nude kleuren. Dit palette kan ik dan ook aan iedereen aanraden aangezien iedereen wel zo’n nude palette kan gebruiken in zijn collectie.

Als je iemand bent die wel eens graag experimenteert met make-up en graag alles bij de hand heeft, dan is het Urban Decay Born To Run palette echter ideaal.

Van alle palettes in dit artikel vind ik het Naked Honey het minst draagbare van de hoop aangezien het vrij monochroom en specifiek is. Al is het natuurlijk wel perfect als je dol bent op warme, gouden tinten.

Conclusie: zoek je nog een geschikt Urban Decay palette? Kies voor Naked Reloaded als je van naturelle kleuren houdt of kies voor Born To Run indien je wel eens graag wilt experimenteren. Beide palettes zijn even goed!

Heb jij al een Urban Decay palette in huis?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?