De grote lenteschoonmaak: make-up stash

Bij het begin van de lente beginnen mensen massaal aan een lenteschoonmaak. Ikzelf vind het ook heerlijk om alles eens goed op te ruimen en schoon te maken. De lente is een nieuw begin dus waarom niet schoon en proper beginnen? Ook mijn make-up stash kan wel een lenteschoonmaak gebruiken. In dit artikel neem ik je mee doorheen mijn grote schoonmaak en bespreek ik de stappen die ik altijd doorneem.

De grote kuis

Make-up kan nogal snel vies worden dus af en toe eens alles afkuisen en opruimen is zeker een must. Voor ik begin met opruimen haal ik eerst al mijn make-up uit de lades en maak ik mijn lades goed proper. Liefst nat, zo ben ik zeker dat alles goed proper is.

Nadat mijn lades proper zijn is het tijd om de verpakkingen schoon te maken. Ik heb veel zwarte verpakkingen in mijn stash die er niet meer al te schoon uitzien. Poeder, vingerafdrukken, foundationvlekken, … Make-up die veel gebruikt wordt ziet er automatisch smerig uit. Ik neem dus ook altijd de verpakkingen even mee tijdens het schoonmaken.

Weggooien en/of schoon maken

Een lenteschoonmaak is het ideale moment om dingen weg te gooien. Make-up heeft een beperkte houdbaarheidsdatum dus sommige dingen worden gewoon snel slecht. Mascara’s zou je om de drie maanden weg moeten gooien en lipgloss kun je ook niet al te lang bewaren. Dit is dus het ideale moment om oude mascara’s weg te gooien. Ruik ook eens extra aan al je lipgloss en als het anders begint te ruiken moet je het gewoon weggooien. Let ook goed met andere crème producten zoals foundation, crèmeblush en lipsticks.

Iets wat niet zo snel bederft is poeder. Toch kunnen er ook een heleboel bacteriën op je kostbare poeders zitten. Daarom is het zeer belangrijk om deze regelmatig te desinfecteren. Ik koop meestal een grote bus alcohol bij de apotheker en giet deze in een sprayflacon. Hiermee spray ik over al mijn poederproducten (blush, oogschaduw, bronzer, compactpoeder, …) en daarna dep ik alles af met een stukje keukenrol. Op die manier gaan alle bacteriën dood en hoef ik niet bang te zijn dat ik deze in de buurt van mijn gezicht breng.

Opruimen

Nadat alle vieze make-up weggegooid is, alles gedesinfecteerd is én mijn lades gekuist zijn kan ik alles gaan opruimen. Producten die ik vergeten ben en/of minder vaak gebruik leg ik meestal meer naar boven. Zo denk ik eraan om deze producten vaker te gebruiken. Ook vind ik het wel eens leuk om alles van plaats te veranderen. Op die manier raak ik geïnspireerd om eens wat andere zaken te gebruiken of om dingen anders te combineren.

Et voila: de make-up stash is weer kraaknet én schoon. Wees altijd zeer voorzichtig met de make-up die je op je gezicht aanbrengt want ook al zie je ze niet altijd: de bacteriën zijn wel aanwezig. Door je make-up schoon te houden ben je niet alleen veilig voor nare ontstekingen maar blijft je make-up ook langer houdbaar. Een win-win situatie dus!

Wanneer begin jij aan de grote schoonmaak?

Share:

9 Comments

 1. April 2, 2017 / 9:08 am

  Ik doe eigenlijk nooit èèn grote schoonmaak, maar hou dit tussendoor gewoon bij haha. Wat heb je trouwens veel mooie producten! <3

 2. Dingske
  April 2, 2017 / 9:27 am

  Ik doe vaak 1 lade of bakje terwijl ik een masker laat inwerken of zo, ‘ga liggen ontspannen’ lukt me niet, dan is een opruimsessie veel beter voor mijn zengehalte 😀

 3. April 2, 2017 / 1:04 pm

  Wat goed dat je een grote schoonmaak hebt gehouden! Je hebt zoveel mooie producten in je laatjes liggen!

 4. April 2, 2017 / 7:11 pm

  Ik ben ook volop aan mijn grote schoonmaak bezig!
  Mijn kleerkast heb ik al gedaan en nu is ook mijn makeup aan de beurt 🙂
  Ik haal alles uit de lades en richt ze opnieuw in, ook smijt ik heel veel weg (oude dingen, dingen die ik toch niet gebruik,…).

  Ilona

 5. Karlien - Polished Cats
  April 2, 2017 / 7:28 pm

  ik doe dit ook een paar keer per jaar, Is ook echt wel nodig he
  Je vindt dan ook vaak veel dingen terug waarvan je niet meer wist dat je ze had, schandalig eigenlijk

  liefs
  Karlien

 6. April 2, 2017 / 11:37 pm

  Oh wauw wat een mooie producten komen er voorbij. Ik heb een klein toilettasje en toevallig een paar weken geleden alles schoongemaakt en uitgezocht.

 7. Christine
  April 4, 2017 / 12:16 pm

  Ik doe mijn makeup lente schoonmaak na mijn examen visagie, volgende maand dus, ik kijk er al naar uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?