web analytics

De juiste dagcrème vinden doe je zo

Een dagcrème zorgt ervoor dat je huid optimaal verzorgd kan worden. Het werkt eigenlijk als een soort van supplement voor je natuurlijke huidbarrière en vult dus alle tekorten van je huid op.

Daarom is het ontzettend belangrijk dat je een crème vindt die zich perfect aansluit op de noden van je huid.

Maar hoe kun je nu precies de juiste dagcrème vinden? Dat leg ik je uit in dit artikel!

Het belang van de juiste dagcrème

Iedere dagcrème heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Zo heb je dagcrèmes die vooral voor veel hydratatie en verzorging zorgen maar je hebt bv. ook dagcrèmes die eerder gaan matteren. Ook heb je dagcrèmes voor een rijpere huid, dagcrèmes die voor een stralende huid zorgen en ga zo maar door.

Om te weten welke dagcrème het meest voor jouw huid gaat doen is het vooral heel erg belangrijk om te weten welk huidtype je hebt.

Je huidtype gaat namelijk vooral beslissen welke dagcrème geschikt is voor jou. Mensen met een droge huid hebben vaker een dikker product nodig dan mensen met een vette of normale huid.

Als je het verkeerde product voor jouw huidtype gebruikt zal je dit al snel gaan merken. Zo kan een vette huid nog vetter worden, je kunt last krijgen van puistjes of je droogt je huid misschien zelfs verder uit.

De juiste dagcrème vinden is dus best wel belangrijk voor de gezondheid van je huid!

Welke dagcrème past bij mij en bij mijn huidtype?

Om je huidtype te bepalen moet je eerst eens kritisch naar de toestand van je huid kijken. Neem er een spiegel bij en zoom eens in op je huid.

Heb je vaak last van onzuiverheden, een glimmende huid of opvallende poriën? Dan kun je er vaak vanuit gaan dat je te maken hebt met een vette huid.

Heb je eerder het gevoel dat je huid zeer dof oogt en heb je vaak last van een onaangenaam, trekkerig gevoel na het douchen of het reinigen van de huid? Dan heb je eerder last van een droge huid.

Merk je dat je huid snel reageert op bepaalde ingrediënten of op warmteverschilllen? Heb je het gevoel dat je huid snel allergisch reageert? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige, reactieve huid.

In sommige gevallen kun je ook een gecombineerde huid hebben. In de meeste gevallen draait het hier dan om een vette T-zone (voorhoofd, neus, kin) en droge wangen.

Ook zitten sommige mensen tussen al deze huidtypes in. Als je huid niet te droog of niet te vet is dan spreken we van een normale huid.

Welke dagcrème heb ik nodig?

Eens je weet welk huidtype je hebt kun je op zoek gaan naar de perfecte dagcrème. Dit zijn over het algemeen de beste crèmes om naar te kijken:

Vette huid

Een vette huid die snel last heeft van glim en talg heeft nood aan een matterende crème. Een matterende dagcrème gaat glim tegengaan en de huid de hele dag door onder controle houden.

Ondanks dat je glim wilt tegengaan moet een crème voor de vette huid ook voor voldoende hydratatie zorgen. Want als je de huid verder uit gaat drogen gaat deze als tegenreactie nóg meer talg aanmaken.

Mensen met een vette huid kiezen dus best voor een matterende, lichte crème die toch voldoende hydrateert.

Droge huid

Als je een droge huid hebt kun je best op zoek gaan naar een iets rijkere of vollere crème.

Ook kijk je best naar de ingrediëntenlijst om te zien of hydraterende ingrediënten zoals bv. hyaluronzuur of glycerine bovenaan staan.

Vochtarme huid

Mensen met een vochtarme huid hebben een huid die snel droog aanvoelt maar die over het algemeen niet goed reageert op vette crèmes.

Bij een vochtarme huid moet je rijke, volle crèmes ten allen tijde vermijden. Beter kies je met een vochtarme (of gecombineerde huid) voor een lichte gelcrème die snel intrekt.

Zo’n gelcrème geeft de nodige hydratatie aan de huid maar veroorzaakt geen verstoppingen, puistjes of andere onzuiverheden.

Normale huid

Een normale huid heeft op zich niet zoveel extra’s nodig aangezien deze perfect in staat is om zichzelf te reguleren. Daarom kun je bij een normale huid heel wat kanten uit.

Wat altijd een goed idee is het gebruiken van een crème die veel vitamine C bevat. Vitamine C is een natuurlijke anti-oxidant die de huid extra lang jong gaat houden. Ook zorgt vitamine C voor een extra stralende huid.

Een goede dagcrème vinden is trial & error

Ondanks de juiste research kan het soms toch nog eens foutlopen. Net zoals de seizoenen durft de textuur van je huid ook al eens veranderen. Daarom kan het bv. gebeuren dat je de perfecte crème gevonden hebt maar dat deze na een tijdje toch niet meer lijkt te werken.

Ook kan het al eens gebeuren dat je huid niet zo goed reageert op een bepaald ingrediënt in je dagcrème. Zelfs als een ingrediënt onderaan de ingrediëntenlijst staat kan het voor problemen zorgen indien je misschien allergisch bent.

Maar hoe weet je nu precies of je allergisch bent aan een bepaald product? Dat is best wel simpel te achterhalen.

Een nieuw product toevoegen aan je routine

Telkens je een nieuw product zoals een nieuwe dagcrème gaat introduceren moet je huid altijd even wennen. Daarom is het belangrijk om telkens maar 1 nieuw product tegelijkertijd te proberen. Dit dien je dan minstens een week tot twee weken te proberen voor je zeker weet of je huid het verdraagt.

Indien je na een week of twee merkt dat je huid toch niet zo goed reageert mag je er zeker van zijn dat het niet de juiste dagcrème voor jouw huid is.

Dit dien je natuurlijk alleen maar vol te houden in het geval dat je geen zware allergische reacties krijgt. Indien dit wel het geval is moet je ONMIDDELLIJK staken met het gebruik van het product. Waar ik het hier over heb gaat eerder over kleine irritaties zoals kleine puistjes.

Als je na een tijdje merkt dat je huid niet verkeerd reageert en dat je huid er mooier van wordt, dan heb je de juiste dagcrème voor jouw huid gevonden. Gefeliciteerd!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. November 1, 2020 / 7:37 pm

    Wat een fijn artikel en leuk ook dat je tips geeft per huidtype!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?