web analytics

De perfecte rode lipstick aanbrengen doe je zo

Wil je de perfecte rode lipstick aanbrengen, dan zijn er een aantal stappen die je best kunt volgen. Zeker als je zo lang mogelijk van je rode lippenstift wilt genieten! Gelukkig is het aanbrengen van rode lipstick niet zó moeilijk als je de juiste producten gebruikt. In dit artikel vertel ik jullie hoe je je lippen perfect rood kunt stiften!

lipscrubs

Voor het aanbrengen van de lipstick

Wil je perfecte rode lippen? Dan is de juiste voorbereiding echt een must. Een felle kleur zoals rood (of oranje, paars, knalroze etc) pakt nu eenmaal slecht op droge lippen. Al helemaal als je voor een matte rode lipstick gaat, dit gaat zeker aan de velletjes hechten.

Een goede basis is dus echt onmisbaar voor je de lipstick gaat aanbrengen.

Allereerst is het belangrijk om je lippen een stevige scrubbeurt te geven om komaf te maken met alle velletjes. Er zijn een heleboel lipscrubs op de markt, net als lippenbalsems waar scrubdeeltjes in verwerkt zitten.

Na het scrubben is het tijd om de lippen stevig te verzorgen, dit doe je met een lipbalsem.

Welke lipbalsem je kiest hangt af van de gezondheid van je lippen én je persoonlijke voorkeur.

Zo zijn er bv. lipbalsems in sticks, vloeibare lipbalsems, lipbalsem in potjes, … Hoe dikker de balsem, hoe beter hij hydrateert is over het algemeen de regel.Mijn persoonlijke suggesties voor extreem droge lippen zijn de Nuxe Rêve de Miel lipbalsem en de Yves Rocher lipbalsem met karitéboter.

Heb je niet zo’n last van droge lippen? Dan kun je eender welk product gebruiken, zolang het je lippen zacht maakt.

Rode lipliner aanbrengen

Na het verzorgen en hydrateren van de lippen is het tijd om je basis aan te brengen: een rode lipliner. Het aanbrengen van een lipliner heeft meerdere voordelen.

Allereerst zorgt een lipliner ervoor dat je je lippen perfect kunt omlijnen zodat je binnen de lijnen kunt kleuren met je lipstick. Rode lipstick kan soms nogal messy zijn om secuur aan te brengen.

Daarnaast zorgt een lipliner ook voor een stevige basis voor je lipstick. Hierdoor zal je 1) minder rode lipstick nodig hebben en 2) de lipstick zal ook veel beter blijven zitten omdat hij beter hecht aan je lippen.

rode lipstick aanbrengen producten

Rode lipstick aanbrengen

Na de lipliner is het tijd voor het échte werk: het aanbrengen van je rode lippenstift.

Voor een optimaal resultaat is het best dat je met een lippenseel werkt. Hierdoor kun je heel secuur binnen de lijntjes werken waardoor je een scherpe lipcontour krijgt zonder vlekken. Ook heb je met een lippenseel meer controle over hoeveel kleur je aanbrengt.

Eens de lippenstift op je lippen zit is het een slim idee om je lippen af te blotten met een tissue of een stukje toiletpapier. Hiermee verwijder je de overtollige lipstick die eventueel op je tanden zou kunnen terechtkomen.

rode lipstick aanbrengen producten

Mijn favoriete rode lipsticks (voor ieder budget)

Ben je nog op zoek naar een mooie rode lipstick die makkelijk aan te brengen is én goed blijft zitten? Dan ben je hier aan het juiste adres want ik heb namelijk een aantal fijne suggesties, uit mijn eigen privécollectie.

Met deze lipsticks zit je wel goed:

rode lipstick aanbrengen producten

Als je deze stappen volgt zou het aanbrengen van rode lipstick geen probleem meer mogen vormen! Ook zou je extra lang moeten kunnen genieten van je rode lippen want dankzij deze methode blijft je lipstick echt goed zitten.

Je kunt deze tips trouwens ook toepassen op eender welke kleur, ook bij donkere kleuren zoals donkerbruin en paars kunnen deze tips zeer handig zijn. Probeer het zeker eens uit!

Draag jij vaak rode lipstick?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?