web analytics

De zomer komt eraan: heb jij al een SPF?

Als je mijn blog leest, hoef ik je niet meer te vertellen dat zonnebescherming superbelangrijk is voor een mooie huid. Niet alleen beschermt zonnecrème je huid tegen huidkanker en zonnebrand, het helpt ook tegen tekenen van veroudering zoals rimpels en een minder elastische huid. SPF staat dan weer voor “Sun Protection Factor”. Hierbij is de regel: hoe hoger, hoe meer bescherming. Zit er bij jou al een SPF in je gezichtsverzorging routine?

SPF integreren in je routine

Als je nog geen SPF gebruikt, en het (zoals velen onder ons) een lastige extra stap vindt, zijn er wel wat oplossingen. Zo vind je ook heel wat make-up producten waar SPF al in verwerkt zit. Denk maar aan een loose powder, een dagcrème of je foundation. Als je dus liever een extra stap vermijdt, lees dan zeker deze blogpost over make-up mét SPF. Let hier wel op dat de SPF hoog genoeg is, en dat je ook genoeg product gebruikt. Anders ben je nog steeds niet beschermd tegen de zonnestralen.

Gebruik je toch liever twee aparte producten: een zonnecrème én een dagcrème? Dat kan ook, en raden sommige dermatologen zelfs aan.

Zonnecrème als apart product

Volgens enkele experts is het aangeraden om zonnecrème als een apart product te gebruiken aangezien de SPF die verwerkt zit in je dagcrème, bijvoorbeeld, niet altijd dezelfde bescherming geeft. 

Volg dus deze tips om een zonnecrème te kiezen die jou volledig beschermt:

  • In dagcrème of een foundation is de SPF waarde vaak niet hoog genoeg. Voor SPF kies je best minstens 30 of 50. Hoger dan dat hoef je niet te gaan, want de bescherming stijgt niet exponentieel mee.
  • Zorg dat je beschermd bent tegen UVA- én UVB-filters
  • Gebruik genoeg product om je gezicht te beschermen. Reken voor een volwassene op een theelepel voor je gezicht en hals.
  • In de zomer kies je een waterbestendige crème en breng je doorheen de dag je zonnecrème opnieuw aan.

Ook als je geen twee aparte stappen wil, kan je gewoon zonnecrème kopen met een tintje. Zo hebben La Roche Posay, Avène en Garnier heel wat voordelige opties die je in de supermarkt kan kopen en die niet “plakken”. Belangrijke tip: vergeet zeker je gezicht niet goed te reinigen op het einde van de dag.

Zonnecrème voor je lichaam

Ten slotte heeft ook je lichaam zonnecrème nodig. Voor je lichaam (zeker wanneer je sport of veel zwemt), is een zonnespray erg handig. Ook voor de kleine waterratten onder ons, is een spray makkelijk omdat ze niet te lang moeten wachten 😉 Bij zomerdagen smeer je je meer dan één keer in en zo kan je eindeloos genieten van het heerlijke zomerweer!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?