Designer Skin Royal Flush (tingle)

Dat mijn tanning lotion collectie steeds groter en groter wordt hebben jullie vast al wel gemerkt. En wat heb je aan al die mooie spullen als je ze niet kan delen? Ik heb ondertussen al een heleboel reviews online staan over tanning lotions waaronder bronzers en accelerators. Een tingle (een lotion die het effect van verbranden naspeelt) heb ik nooit eerder gereviewd. Daarom laat ik jullie vandaag mijn favoriet zien: Royal Flush van Designer Skin.

Een tingle is een lotion die je als beginnende tanner beter niet gebruikt. Als je dit product gebruikt en je komt in aanraking met UV-straling (zowel onder de zonnebank als buiten), gaat je huid als het ware ‘verbranden’. Het is niet schadelijk voor de huid zoals echt verbranden maar het voelt wel hetzelfde voor even.

Maar waarom zou je jezelf zoveel ‘pijn’ doen? Door een tingle gaan je bloedvaten open (dit zorgt ook voor de rode kleur van je huid) en bruin je veel beter. Ook blijft een tingle niet lang werken. Als je verbrand bent kan je er dagen last van hebben, bij een tingle trekt de roodhuid na een uurtje weg. Ook doet het geen pijn of brandt het niet, het jeukt alleen een beetje. Je kan het gevoel beschrijven met het gevoel dat je hebt als je net ergens hebt gekrabd.

Andere tingles  en warming lotions van Designer Skin

Nu ik je kort heb uitgelegd wat een tingle is wil ik je laten kennismaken met een hele fijne die ik al een tijdje in gebruik heb: Royal Flush van Designer Skin. Deze is echt  ideaal voor beginners of als je niet zo goed tegen een tingle kan. Tingles zijn er van een lichte tingle tot een hele zware tingle dus het is maar net hoe hoog of hoe laag je ‘pijngrens’ is.

Ingrediënten

Categorie: Tingle lotion

Geur: Het is een vrij zoete geur, die je het best kunt vergelijken met een parfumgeur. Ik vind dat hij een beetje wegheeft van Viva La Juicy van Juicy Couture.

Tingle: Qua warmte geef ik hem een 4/10, qua jeuk/tingle zelf zou ik hem een 3/10 geven. Dus tussen een lage en een medium tingle in.

Substantie: Vrij dik maar smeert heel goed uit door de siliconen die erin zitten, trekt ook heel snel in en laat geen vettig laagje achter op de huid. Hij hydrateert erg goed. Hij heeft dezelfde substantie als een vloeibare body butter.

Na-geur: Geen last van een na-geur. Mijn lichaam ruikt nog steeds exact hetzelfde als ervoor, de geur is ook nog steeds even intens.

Werking: Goede tingle om mee te beginnen! Je ziet echt een enorm kleurverschil na gebruik dus het is echt wel de moeite om voor ‘af te zien’. De kleur is ook echt de kleur van je huid dus hij wast er niet af in de douche zoals met andere tanning lotions soms wel eens gebeurd (bv. die met cosmetische bronzers).

Cijfer: 4/5 (van mij mocht hij nog íets sterker)

Royal Flush behoort tot de goedkopere lijn van Designer Skin, speciaal bedoelt voor jongeren die geen groot budget hebben om aan tanning producten uit te geven. Hij kost € 23,50 voor een fles van 237 ml en € 2,95 voor een sachet.

Heb jij ooit al eens een tingle geprobeerd of wil je het wel eens proberen? 

Share:

11 Comments

 1. August 1, 2013 / 9:34 am

  Wat een apart product ik heb er nog nooit van gehoord! wel fijn dat je er zo bruin van wordt dat lijkt me wel wat!

 2. August 1, 2013 / 9:59 am

  ik heb er nog nooit van gehoord.. klinkt een beetje creepy.. wel leuk dat ‘ie zijn werk doet 🙂
  Eefje

 3. martina
  August 1, 2013 / 11:11 am

  nog nooit van gehoord!

 4. ChantalAngel
  August 1, 2013 / 1:23 pm

  Ik kende tingle nog helemaal niet. Wat goed dat dat zo werkt! Ik vraag me wel of hoe het zit met bijvoorbeeld huidveroudering. Om dat te voorkomen smeer je normaal zonnebrand crème. Pakt je huid niet ook makkelijker UVA en UVB op door tingle?

  • Amy
   Author
   August 1, 2013 / 1:46 pm

   Normaal gezien niet! Het zorgt er niet voor dat je huid makkelijker de stralen opneemt, het zet gewoon je pigment sneller om in een bruine kleur door het opengaan van je bloedvaten 😀

 5. August 1, 2013 / 2:08 pm

  Het klinkt een beetje eng, maar zeker iets voor degenen die snel goed willen bruinen geloof ik. Handige verpakking.

 6. August 1, 2013 / 3:20 pm

  Klinkt bijzonder… Ik heb nog nooit een tingle gebruikt en twijfel een beetje of ik dat wel zou willen. Het feit dat het nabootst alsof je huid verbrand is vind ik niet echt aanlokkelijk klinken :p

 7. August 1, 2013 / 5:22 pm

  lijkt me een fijn product, alleen heb ik het niet echt nodig x

 8. August 2, 2013 / 2:12 pm

  Ughh, heb ik net een hele comment geplaatst refresh ik de pagina -__- Anywho, leuke review! Ik vind het interessant om over onbekende producten te lezen, ik had hier namelijk nooit eerder van gehoord! Denk alleen dat het niet iets voor mij is als beginnende tanner.

 9. ChantalAngel
  August 2, 2013 / 11:25 pm

  Owke dan klinkt het helemaal goed! Thnx voor de info!

 10. August 6, 2013 / 2:49 am

  ik kende het product tingle nog niet maar ik vindt het wel eng klinken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?