web analytics

Dessange Lumi-Morphose

Een shampoo en conditioner die je haar terug levendig en glanzend maken? Dat kan ik zeker wel gebruiken! Daarom besloot ik de Dessange Lumi-Morphose te proberen. Deze producten bevatten shimmers en geven dof haar weer een opkikker. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan zeker verder.

Dessange Lumi-Morphose

De Dessange Lumi-Morphose shampoo en ontwarrende gel zijn zeer unieke producten. Ik heb zoiets soortgelijks nog nooit eerder teruggevonden in een ander merk dus ik was zeer benieuwd naar het effect van deze lijn! Het speciale aan deze lijn is dat de producten vol met shimmers zitten, die weer leven en glans in je haar zouden moeten toveren. Door de shimmers weerkaatst het licht op je haar en krijg je een prachtige glans. Tegelijkertijd zouden ze het haar ook moeten verzorgen, waardoor het er ook al minder dof uitziet.

Met zo’n uniek concept wek je mijn interesse want ik had er nog nooit eerder van gehoord. Het leek me nogal een vreemd concept dus ik werd best nieuwsgierig of het écht zou werken. Inmiddels heb ik zowel de shampoo als de ontwarrende shampoo al een tijdje in huis en heb ik ze grondig getest.

dessange-lumi-2

Dessange Lumi-Morphose Shampoo

De Lumi-Morphose lichtinfusie shampoo is een zeer speciaal product. Het is een shampoo die bedoeld is om weer wat leven in je haar te toveren door je haar meer te doen glanzen. Dit zou de shampoo moeten doen zonder het haar te verzwaren of snel vet te laten worden. Nu moet ik heel eerlijk zijn dat mijn ervaring met drogisterij shampoos niet zo goed is dus ik was in het begin best wel sceptisch.

Gelukkig was dat helemaal niet nodig want deze shampoo doet zeker wat hij belooft. Hij maakt mijn haar goed schoon, geeft toch redelijk wat volume en dat zonder mijn haar te verzwaren. Ik hoef het dus niet gelijk de dag erna te wassen maar kan toch een aantal dagen profiteren van een mooie coupe. Echt extreem veel glans geeft de shampoo wel niet maar het resultaat ziet er wel prima uit.

Dit is dus zeker een basic shampoo die ik, ondanks de ietwat misleidende, toch wel graag gebruik. Het is een van de enige ‘budget’ shampoos die mijn haar niet vet of zwaar maakt én hij ruikt ook nog eens heerlijk.

dessange-lumi-3

Dessange Lumi-Morphose Ontwarrende Gel

Als je op zoek bent naar een heavy duty conditioner die veel hydratatie biedt, dan is dit niet het juiste product voor jou. Hij doet echt exact wat de naam al doet vermoeden: ontwarren. Als je lang haar hebt dat niet droog is maar wel snel klit is dit zeker een handig product. Ik gebruik deze gel graag op momenten dat mijn haar best wat kan hebben en niet al te droog is. Ook op zo’n momenten heb ik last van klitten in mijn nek en daarvoor is dit product echt ideaal.

Ook deze gel bevat weer van die microglitters, alleen wat minder dan bij de shampoo. In combinatie met de shampoo krijg je echt een fantastisch effect maar als je hem op zichzelf gebruikt merk je er eigenlijk niet zo veel van. De gel ruikt lekker, ontklit mijn haar goed en laat een subtiele glans na. Zeker geen extreme resultaten maar al bij al wel een fijn product!

Dit product is dus vooral geschikt voor normaal haar dat wat aan de doffe kant is en wat extra leven kan gebruiken. Heb je écht droog haar dat kapot of stug aanvoelt? Dan zou ik eerder de Sublime Restructure conditioner aanraden.

dessange-lumi-4

Conclusie: ik vind dit echt fijne producten. Je haar wordt niet gelijk omgetoverd tot een discobal maar het effect van de shimmers is merkbaar. Het haar weerkaatst het licht op een subtiele manier. Ook ruiken de producten zeer lekker en zorgen ze ervoor dat mijn haar goed aanvoelt. Voor die prijs zijn het zeker fijne producten en een goede aanvulling op mijn ‘haircare stash’. Dessange heeft me dus nog altijd niet teleurgesteld, ik ben fan! Beide producten kosten € 6,19 en zijn o.a. te koop bij Kruidvat.

Zou jij de Lumi-Morphose lijn willen proberen? 

5 Comments

 1. October 17, 2016 / 8:28 am

  Wat een interesssante shampoo! Fijn dat het je goed bevalt

 2. October 17, 2016 / 1:49 pm

  Ik hoor hier meer en meer over en ik word meer en meer benieuwd 🙂

 3. Karlien - Polished Cats
  October 17, 2016 / 9:07 pm

  mmmm klinkt als een goede en deftige shampoo inderdaad

  liefs
  Karlien

 4. October 17, 2016 / 9:52 pm

  ik ken het merk zelf nog niet :3

 5. October 19, 2016 / 5:18 pm

  Ik heb deze shampoo ook al eens gehad en vond hem niet slecht maar ook niet mind-blowing! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?