web analytics

Dit zijn dé 5 basics van elke goede skincare routine

Dat skincare erg belangrijk is voor een stralende, gezonde huid, is natuurlijk geen fabel. Maar nu het concept een hele hype is, weet je soms niet meer welke producten wel goed zijn voor je gezicht en welke niet. Daarnaast is het assortiment zo uitgebreid dat je makkelijk 2 uur voor de spiegel staat alvorens je gaat slapen, wat ook niet de bedoeling kan zijn. Tijd dus om weer naar de basis te gaan: hier vind je welke stappen je best niet overslaat. 

1. Dubbele reiniging 

Dat je je gezicht grondig moet reinigen alvorens je skincare aan te brengen, wist je wellicht al. Maar wist je ook dat je deze stap eigenlijk best herhaalt? Op die manier doen ze dit vaak in de Korean skincare. Begin met een olie-based cleanser om make-up, zonnebrandcrème en overtollige oliën te verwijderen. Volg dit met een water-based cleanser om vuil en onzuiverheden te verwijderen. Je vermijdt zo alvast dat je poriën ontstoppen. 

2. Scrub af en toe 

Neem hierna de tijd om dode huidcellen te verwijderen door te scrubben. Dit kan met glycolzuur of salicylzuur, of met andere woorden met milde exfolianten. Overdrijf zeker niet, want dat kan dan weer schadelijk zijn voor je huid. Eén à twee keer per week is meer dan voldoende. 

3. Hydrateer op een vochtige huid 

Ten derde is het algemeen geweten dat hydratatie enorm belangrijk is voor een gezonde huid. Dat doe je door veel water te drinken, maar uiteraard ook door een kwaliteitsvolle moisturizer aan te brengen. Blijkbaar doe je dit best op een vochtige huid. Dit kleine trucje helpt om vocht vast te houden en de hydratatiebarrière van de huid te versterken. 

4. Doe regelmatig een gezichtsmassage

Ten vierde is het een goed idee om jezelf regelmatig te verwennen met een gezichtsmassage. Dit verbetert de bloedcirculatie, terwijl het zwelling en rimpels net vermindert. Implementeer deze stap dus snel in je routine voor een strakke en stralende  huid. 

5. Bescherm je huid tegen de zon

Tot slot lees je tegenwoordig overal hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon, en dat is natuurlijk niet zo maar. Smeer dagelijks minimaal SPF 30 om ervoor te zorgen dat de zonnestralen, die er wel degelijk ook zijn op bewolkte dagen, geen schade aan je huid aanrichten. Daarnaast helpt deze stap om rimpels te voorkomen. Zo behoud je dus zo lang mogelijk een jong gezicht. 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?