web analytics

DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight review

Naarmate we ouder worden wordt het steeds belangrijker om de vernieuwing van onze huidcellen in gang te houden. Hier kunnen we onze huid een beetje bij helpen door wat extra fruitzuren, oftewel AHA’s, te gaan gebruiken.

Zo’n fruitzuur klinkt heel erg eng maar dat hoeft het niet te zijn! Je kunt namelijk ook al op een simpele manier beginnen met peelen, zoals bv. met deze DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight.

Dit is een zeer uniek maar fantastisch product waar ik maar al te graag meer over vertel. Kijk je mee?

foto van de DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight

Wat is AHA en hoe werkt het?

Glycolzuur, ook wel beter bekend als AHA of fruitzuur, is een stof die alle dode huidcellen als het ware losweekt van de huid. Je kunt het dus vergelijken met een scrub met fysieke scrubdeeltjes maar de cellen lossen vanzelf op i.p.v. dat je ze fysiek moet losscrubben.

De stof wordt vaak in grotere concentraties gebruikt bij professionele peelings of behandelingen maar kan ook in kleinere hoeveelheden thuis gebruikt worden.

Het kan best wel eng lijken om te beginnen met een fruitzuurpeeling. Zeker als je last hebt van een gevoelige huid kan het in het begin intimiderend zijn. Gelukkig zijn er een aantal fijne ‘opstap’ producten waarmee de drempel iets lager wordt.

Een goed voorbeeld hiervan is deze DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight.

Wat is de DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight?

Zoals de naam al doet vermoeden is dit product van Doctor Babor een fruitzuurpeeling die je ‘s nachts aanbrengt. Het product fungeert dus eigenlijk als een soort van slaapmaskertje.

Tijdens de nacht gaat je huid zichzelf regenereren of herstellen, dit is een natuurlijk proces. Om dit proces een handje te helpen kun je dus zo’n fruitzuurpeeling aanbrengen. Het glycolzuur in dit product gaat het huideigen regeneratieproces gedurende de nacht extra stimuleren.

Wat doet deze peeling?

Deze peeling gaat je huid dus ontdoen van alle overtollige (dode) huidcellen die je huid verstoppen. Dit zorgt voor ontstekingen (en dus ook acne), schilfers, een doffe huid en ga zo maar verder.

Door je huid regelmatig te peelen ga je ze vrij maken van al deze verstoppingen. Ook gaat het regenereren van de huid ook wat als anti-aging fungeren, wat natuurlijk ook altijd mooi meegenomen is!

Als je de DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight frequent gebruikt zul je merken dat je huidtextuur een pak mooier wordt. Poriën worden fijner, de huid wordt egaler én zal ook meer stralen.

DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight flacon

Aangezien DOCTOR BABOR een professioneel merk is gaat dit product het dichtst bij een professionele behandeling komen. Alle producten die je gewoon in de winkel kunt kopen bevatten een veel lager percentage aan fruitzuur en gaan dus ook minder doen.

Dat is dan ook de reden waarom je dit product enkel bij hun instituten kunt kopen omdat er toch wel een soort van handleiding bijzit. Het product is zeer makkelijk in gebruik en werkt perfect maar je moet toch ook wel wat voorzichtig zijn.

De DOCTOR BABOR Pro AHA Peeling Overnight kost € 69,00 en is dus exclusief te koop bij de BABOR Instituten & Spa’s.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Comments

  1. February 18, 2020 / 5:15 pm

    Dit merk kende ik nog niet echt! Ziet er goed uit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?