web analytics

Doe iets goed met je make-up/beauty producten!

Ik kom tegenwoordig meer en meer mensen tegen die aan het declutteren zijn, die meedoen aan project 10 pan, … Kortom, iedereen heeft een beetje genoeg van het ‘HEBBEN HEBBEN!!!’ gevoel en iedereen wil gewoon een praktische stash met producten die je echt gebruikt.

Maar wat doe je dus met al die producten die je niet meer gebruikt? Je kan ze weggeven aan familie en vriendinnen maar als die niet echt into make-up zijn of bepaalde dingen niet willen, dan zit je er nog steeds mee.

Daarom heb ik een paar manieren gevonden waarop je je make-up en andere beauty producten kunt gebruiken als een goed doel!

Doneer je cosmetica aan een vluchthuis

Als ik aan een vluchthuis voor vrouwen denk dan denk ik meteen aan vrouwen die weg zijn gelopen van huis.

Vrouwen die misschien maar een halfuurtje hadden om te kunnen ontsnappen en die alles hebben moeten achterlaten. Deze vrouwen kunnen dus zeker wel iets extra’s gebruiken.

Hier in België zitten niet alleen vluchtende vrouwen in zo’n vluchthuis, ook mensen met financiële problemen. Ook zij kunnen wel wat extra’s gebruiken! Ik heb al geregeld contact gehad met vluchthuizen en ze zeggen allemaal hetzelfde: “er is budget genoeg voor eten, drinken en kledij maar extra’s zoals cosmetica zitten er niet in”.

De nodige dingen zoals tandpasta en deodorant hebben ze vast allemaal al in huis dus het zijn vooral de extraatjes waar ze blij mee zijn. Denk dan aan: make-up, body lotions & butters, speciale douchegels, dagcrème en andere huidverzorging.

Je kan alles meestal niet rechtstreeks naar het vluchthuis brengen want dit is natuurlijk verborgen. Zoek daarom een vluchthuis bij jou in de buurt en mail hier even naartoe, zij zullen je dan wel vertellen waar je alles naartoe kan brengen. Meestal is dit het centrale infopunt.

Doneer aan een voedselbank

Ik weet niet zeker of alle voedselbanken cosmetica aannemen maar informeren kan zeker geen kwaad. Ik heb al geregeld gelezen dat dingen zoals tandpasta, douchegel, deodorant en shampoo aangenomen worden.

Mensen met een klein budget hebben dit natuurlijk ook wel allemaal in huis maar ze willen ook wel eens graag iets luxer én het kan door zowel mannen als vrouwen gebruikt worden.

Hou een blogsale en schenk de opbrengst aan een goed doel

Vind je geen enkel goed doel dat je (gebruikte) cosmetica aanneemt? Doneer dan geld! Hou een blogsale met alle producten die je niet meer gebruikt en schenk de opbrengst hiervan aan een goed doel.

Als je desnoods echt niet van sommige dingen afraakt dan doe je de prijs toch gewoon wat naar beneden? Want je moet het zo bekijken: de goede doelen hebben er meer aan als je vijf body butters aan ieder een euro verkoopt, dan dat je ze alle vijf weggooit.

Hou workshops

Dit zag ik een tijdje terug op Beautylab: Serena had haar make-up gedoneerd en een ander meisje heeft dit gebruikt als project. Ze heeft een soort ‘workshop’ voor weeskinderen georganiseerd met alle make-up.

Je hoeft natuurlijk niet meteen naar Bulgarije te gaan (al kan het wel), je vindt vast ook wel een doelgroep hier in België/Nederland die erg blij is met deze spulletjes. Denk bijvoorbeeld aan kinderziekenhuizen, internaten, …

———-

De feestdagen komen steeds korterbij. Daarom is het nu misschien hét moment om een paar acties op poten te zetten zodat je tijdens de winter/feestdagen wat extra mensen blij kunt maken.

Oke, je moet het hele jaar door goede dingen doen en niet alleen tijdens de feestdagen maar ik weet dat vooral in de winter mensen wel wat extra’s kunnen gebruiken.

En kerstcadeaus geven aan mensen die het het meest nodig hebben is toch veel beter dan weer een hele shitload aan body butters voor jezelf (die je toch nooit gaat opmaken).

Ieder doet natuurlijk met zijn/haar cosmetica wat hij/zij wil, ik wou je alleen wat tips geven wat je hiermee kunt doen als je toch al van plan was om het allemaal weg te doen!

Amy
Share:

16 Comments

 1. December 3, 2013 / 10:05 am

  Jij bent een vrouw naar mijn hart! Ik probeer ook al een poosje bloggers en gewone meiden op het hart te drukken dat ze echt geen 100 lipsticks en 40 flessen bodylotions nodig hebben, en ikzelf geef elk half jaar de helft van mijn stash weg. Ik hoef er niet stoer mee te doen, ik help er liever iemand mee!

  God job sister!

  Liefs,
  Miranda

  • Amy
   Author
   December 3, 2013 / 11:26 am

   Exactly. Vroeger zou ik ook alles hebben lopen hoarden maar nu werd het me allemaal teveel. 😀 Beter iemand anders blij mee maken dan!

 2. Tess Evea
  December 3, 2013 / 10:33 am

  Eigenlijk bewaar ik zelf altijd alles, tot het over datum is haha. Maar dit is zeker geen slecht idee.

 3. Monique
  December 3, 2013 / 11:40 am

  Wat een goed artikel!
  Ik moet eerlijk toegeven mijn stash is erg groot en ik gebruik er toch wel alles van. Maar voor de gene waar het bij uitpuilt is dit wel een goed idee om er zo iets goeds te doen voor je medemens.

  • Amy
   Author
   December 3, 2013 / 11:53 am

   Indeed! Het is niet erg om een grote stash te hebben, zolang je maar plezier van je producten hebt 😀 ik heb die van mij al serieus uitgedund maar hij is nog steeds groot, al heb ik nu alleen nog maar dingen waar ik echt plezier van heb.

 4. December 3, 2013 / 3:54 pm

  Fijn dat je hierover schrijft! Las laatst ook een artikel waarbij mensen spullen inzamelen voor anderen. Heel goed initiatief 🙂

 5. Simone
  December 3, 2013 / 4:00 pm

  Ik ga echt een keer een blogsale houden, voor een goed doel! Had er echt totaal niet aan gedacht, bedankt! 🙂

 6. December 3, 2013 / 7:08 pm

  Wat toevallig dit artikel! Ik ben nu een kleine maand bezig met het voorbereiden van een verkoop 🙂 Ik ga beautyboxen maken en verkopen via mijn blog en verkoop facebook pagina. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

  • Amy
   Author
   December 3, 2013 / 7:15 pm

   Dat is ook een heel goed idee! 😀

 7. Wendy
  December 3, 2013 / 7:12 pm

  Ook de crisis begint er bij ons, bloggers, in te hakken haha. Ik heb sinds het begin van deze maand een no-buy en hoop deze zo lang mogelijk vol te gaan houden. Daarnaast wil ik enkel producten gaan kopen als ik iets heb opgemaakt om zo mijn stash wat kleiner te maken. Daarnaast ruil ik spulletjes die ik niet (meer) gebruik, misschien ook een tip!

  • Amy
   Author
   December 3, 2013 / 7:16 pm

   Same here! Heb nu lijstjes gemaakt met wat ik nog echt nodig heb en wat ik eventueel nog mag kopen, verder koop ik NIETS meer! 🙂 Maar helaas was de schade al gebeurd..

 8. December 3, 2013 / 8:37 pm

  Wat een boel leuke ideeën zeg ^^

 9. me
  December 3, 2013 / 9:39 pm

  Ik gebruik eigenlijk alles wat ik koop, desnoods een gezichtscrème als handcrème als hij niet bevalt op het gezicht en make up gebruik ik jaren, zeker zoiets als oogschaduw dus er blijft eigenlijk niets over om weg te geven hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?