web analytics

Donkere kringen wegwerken: de beste producten

Het wegwerken van die irritante donkere kringen, het is een frustratie die veel dames wel zullen kennen. Donkere kringen laten je vermoeider lijken, verpesten je ooglook en als je ze weg wilt werken worden ze grijs.

Gelukkig is er heel wat aan te doen mits je de juiste producten gebruikt. In dit artikel vertel ik daarom graag hoe je dit precies kunt doen.

Wil jij graag je donkere kringen wegwerken? Probeer deze producten dan zeker eens!

Gebruik een goede oogcrème

Een goede huidverzorgingsroutine is áltijd het begin van een mooie make-up die lang blijft zitten, dat is dus ook zo als je donkere kringen wilt camoufleren.

Daarom is het zeer belangrijk om altijd een hydraterende oogcrème aan te brengen voor je aan de slag gaat met concealer.

Oogcrèmes werken helaas niet tegen (chronische) donkere kringen, ook al beweren de meeste merken van wel. Wat ze wél doen is je ogen ‘depuffen’ oftewel vocht afdrijven waardoor eventuele wallen ook zullen verdwijnen. Hierdoor krijg je dus ook een frissere blik.

Ook zorgt een goede oogcrème ervoor dat de huid onder de ogen goed gehydrateerd wordt, wat de ideale basis is voor de concealer die je nadien aanbrengt.

Hét product tegen donkere kringen: Corrector

Als je op zoek bent naar een product om hardnekkige donkere kringen aan te pakken moet je voor een corrector gaan i.p.v. voor een concealer.

Een corrector is namelijk het product bij uitstek om hardnekkige donkere kringen aan te pakken maar toch is het niet zo populair of bekend als de klassieke, huidskleurige concealer.Wat is een corrector?

Een corrector is een camouflerend product dat in een kleur komt die in contrast staat met je donkere kringen. Donkere kringen zijn vaak blauw of paars getint en om dit te maskeren heb je een contrasterende kleur nodig.

De beste kleuren om als corrector te gebruiken zijn kleuren zoals zalm, roze of zelfs oranje.

Door eerst een corrector te gebruiken voor je concealer gebruikt ga je een veel beter resultaat krijgen en echt élke schaduw onder de ogen weg krijgen.

Concealer

Toch mag je een concealer niet helemaal afschrijven want ook concealer is en blijft een belangrijke stap om donkere kringen weg te werken.

Doordat een corrector een opvallende kleur zoals roze of oranje heeft wil je dit natuurlijk wel verdoezelen, niemand wil graag met een oranje vlek onder zijn ogen lopen. Hierbij komt een concealer goed van pas!

Door een concealer aan te brengen over de corrector zie je de kleur van de corrector niet meer. Ook zorgt een concealer voor een oplichtend effect.

Je kunt een concealer op zich ook zonder corrector gebruiken maar een huidskleurige concealer over donkere kringen aanbrengen kan ervoor zorgen dat je huid grijs of grauw gaat ogen.

Poeder

De laatste stap bij het wegwerken van donkere kringen is het aanbrengen van een (setting) poeder.

Poeder zorgt er voor dat je concealer langer blijft zitten én het zorgt er ook voor dat de concealer niet in de lijntjes gaat kruipen. Dit is vooral belangrijk als je last hebt van droge lijntjes of rimpels.

Ook zijn er bepaalde poeders die een soft focus effect geven waardoor eventuele lijntjes en rimpels minder opvallen. Zo lijkt het bijna alsof de huid onder de ogen gephotoshopt werd.

Een van mijn favoriete poeders met soft focus effect is het Laura Mercier Translucent Setting Powder. Dankzij de transparante finish kan dit poeder voor iedere huidskleur gebruikt worden.

Conclusie

Wil je donkere kringen wegwerken? Zorg dan allereerst voor een gehydrateerde huid voor je begint met make-up.

Werk daarna af met een corrector in een opvallende kleur, ga daar overheen met concealer en last but not least: zet het geheel vast met een transparant of geel poeder.

Door op deze manier te werken worden donkere kringen volledig gecamoufleerd én alle make-up blijft keurig op z’n plek zitten.

Heb jij last van donkere kringen?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?