Dr. Hauschka Purple Light collectie

Dr. Hauschka is een natuurlijk merk dat voornamelijk bekend staat vanwege hun zachte en rustige producten. In 2018 willen ze het blijkbaar anders aanpakken want de Dr. Hauschka Purple Light collectie is echt onverwachts! Een hele collectie geïnspireerd frisse paarse tinten, afgewisseld met nude kleuren… Dat is nog eens de moeite! In dit artikel laat ik jullie een aantal mooie producten zien. Kijk je mee?

Dr. Hauschka Purple Light

Dr. Hauschka is een merk dat de meeste mensen niet direct associëren met hippe limited editions en opvallendere kleuren. Dat snap ik maar heel goed want zelf zou ik die associatie ook nooit gehad hebben! Om wat van dat imago af te stappen lanceert Dr. Hauschka steeds vaker nieuwe limited editions die telkens weer een schot in de roos zijn. De gloednieuwe Dr. Hauschka Purple Light collectie is daar een goed voorbeeld van. Deze collectie heeft namelijk mooie glitterende verpakkingen en de producten mogen er ook zeker wezen. Nog steeds geen superspannende ‘Instagram makeup’ maar wél een mooie rustige make-up waar je prachtige looks mee kunt maken.

De Dr. Hauschka Purple Light collectie is vrij klein maar je kunt er wel goed mee aan de slag. Deze collectie bevat een gezichtspoeder, een oogschaduwdoosje, een oogpotlood en twee vloeibare lipsticks. De hele collectie draait voornamelijk rond de kleur paars maar ze wordt wel aangevuld met prachtige nude en roodtinten. Dit zijn alle producten binnen de collectie:

Dr. Hauschka Purple Light

Eyeshadow Palette (€ 30,50)

Als we midden in de winter zitten is onze huid vaak wat lichter. Daar spelen ze bij Dr. Hauschka goed op in met dit oogschaduwpalette want deze paarse tinten staan echt prachtig bij een lichte huid. Paars is ook een kleur die bij zowat elke oogkleur goed staat en dan voornamelijk bij bruine en groene ogen. Het is gewoon zo’n kleur die je ogen echt helemaal laten schitteren, zeker als je het op een zachte manier gebruikt. Dat zachte moet wel in orde komen met dit doosje!

Dr. Hauschka Purple Light

De pigmentatie van iedere oogschaduw is namelijk erg goed maar ook zeker niet overdreven fel. Op de huid komen de kleuren echt heel lief en zacht over, zonder dat ze van slechte kwaliteit zijn. Paars kan soms nogal intrigerend zijn als je niet goed weet hoe je het moet gebruiken. Met dit doosje zou dat dus geen probleem mogen vormen en een mooie paarse ooglook tevoorschijn toveren wordt kinderspel! De kleuren binnen dit palette variëren van zeer lichtroze tot donkerder roodpaars. Je kunt het dus zelf zo donker en zo licht maken als je zelf wilt.

Dr. Hauschka Purple Light

Eye Definer (€ 13,95)

Je ooglook afmaken kan je erg makkelijk doen door het oogpotlood dat bij deze collectie zit. De hele collectie draait om een mooie en verzorgde look die, ondanks de paarstinten, toch nog wel draagbaar blijft. Daarom heeft Dr. Hauschka gekozen om niet voor zwart maar voor grijs te gaan. Grijs is namelijk veel zachter dan zwart en is ook makkelijker om mee te werken. Foutjes corrigeren gaat met zo’n bruin potlood namelijk veel makkelijker!

Ondanks dat het oogpotlood grijs is is het gelukkg niet saai. Het is namelijk geen gewoon grijs maar eerder een unieke blend tussen grijs, bruin én paars. In ieder licht ziet de kleur er weer anders uit! Ook verandert de kleur precies bij iedere ooglook omdat iedere oogschaduw weer een andere tint naar boven haalt in het potlood.

Dr. Hauschka Purple Light

Het potlood zelf is kwalitatief echt zeer goed. Het is net de ideale mix tussen hard en romig dus ideaal om mee te werken. Je kunt het potlood dus goed uitsmudgen maar het is wel hard genoeg om een mooie pigmentatie af te geven en om goed te blijven zitten.

Dr. Hauschka Purple Light

Teint Powder (€ 30,95)

In hetzelfde mooie doosje als het eyeshadow palette komt ook een fijn gezichtspoeder. Op het eerste zicht leek het me een soort bronzer te zijn maar dat is het dus niet, het is echt een finishing powder. Dit poeder is ideaal als je je huid graag wilt matteren en fixeren maar tegelijkertijd toch ook een gezonde glans wilt behouden.

Als je alle kleuren door elkaar swirlt krijg je namelijk een mooi glansje dat gelukkig niet te overdreven is. Het geeft gewoon een hele gezonde gloed aan de huid, erg mooi! Als je heel erg licht bent ga je door de buitenste kleur ook een iets warmere teint krijgen, al valt dat niet heel erg hard op.

Dr. Hauschka Purple Light

Liquid Lip Colour (€ 17,95)

Natuurlijk mogen we de lippen ook niet vergeten als we onze look af willen maken. De rest van de look is vrij rustig dus met de lippen mag je zeker wel eens knallen. Daarom heeft Dr. Hauschka er een knalrode lip bijgedaan in deze collectie. Geen fan van opvallende lippen? Gelukkig is er dan ook nog een nude variant bij voor jou.

Deze liquid lip colours zijn vloeibare lipsticks die niet zo droog en mat zijn als de meeste andere varianten. Ze zijn juist heel erg zacht en verzorgend voor de lippen, iets wat ik zelf wel fijn vind tijdens de wintermaanden. Op het eerste zicht leken deze lip colours heel erg dik en plakkerig, zeker tijdens het swatchen. Gelukkig valt het op de lippen zelf wel heel goed mee! Het blijft natuurlijk wel veel dikker dan een normale liquid lipstick zoals we die kennen. Als je er dus niet van houdt om je lipproduct echt te voelen, dan zou ik deze eerlijk gezegd skippen.

Dr. Hauschka Purple Light

Normaal gezien ben ik niet echt onder de indruk van de Dr. Hauschka collecties. Toch hebben ze me dit keer aangenaam kunnen verrassen! De kwaliteit is bij ieder product even goed en het eindresultaat mag er zeker wezen. Vooral het oogschaduw palette en het oogpotlood vind ik echt top en ga ik zeker vaak gebruiken! Ik vind het gewoon fijn om te zien dat je met fellere kleuren toch een mooi gesofisticeerd resultaat kunt bereiken. Hopelijk daagt deze collectie mensen uit om vaker af te stappen van de typische bruintinten en om eens meer te experimenteren. Bij mij is het alvast gelukt want ik ga zeker vaker paars dragen!

De Dr. Hauschka Purple Light collectie is verkrijgbaar vanaf 1 februari 2018 bij de de webshop van Dr. Hauschka.

Wat vind jij van de Dr. Hauschka Purple Light collectie?

Share:

8 Comments

 1. January 31, 2018 / 8:14 am

  de verpakkingen alleen al 😀

 2. January 31, 2018 / 1:04 pm

  Ik ben zelf vooral erg te spreken over de lipproducten!

 3. February 2, 2018 / 2:14 pm

  Ik ken dit merk helemaal niet, maar vind de verpakking al heel leuk en vrolijk. De oogschaduw vind ik erg mooi, ik ga toch eens op de site kijken.

 4. Girls-things
  February 2, 2018 / 2:19 pm

  Wat een mooie verpakking van deze producten. De kleuren oogschaduw vind ik heel mooi.

 5. allaboutbertina
  February 2, 2018 / 2:20 pm

  O wauw wat een prachtige producten! Ik heb alleen nog nooit van dit merk gehoord maar de producten zien er heel mooi uit en vooral de pigmentatie. Alleen die verpakking al, love it!

 6. February 2, 2018 / 5:06 pm

  leuk dat ze het eens op andere manier aanpakken en met iets onverwachts komen! Ik vind vooral de lip colours leuk 🙂

 7. February 2, 2018 / 9:49 pm

  Ben heel benieuwd naar het poeder. Het palette ziet er ook heel mooi uit

 8. February 3, 2018 / 6:15 pm

  wat een leuke verpakkingen en de inhoud is ook niet verkeerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?