web analytics

Dr Organic deodorant: biologische deo

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van wat we op ons lichaam smeren. Vooral qua deodorant vermijden de meeste mensen producten die aluminium bevatten omdat dit niet zo gezond zou zijn. Helaas bevat vrijwel iedere verkrijgbaar deodorant aluminium… Maar gelukkig wordt de keuze weer wat uitgebreider dankzij de Dr Organic deodorant!

Deze biologische deo’s zijn aluminiumvrij, verstoppen de poriën niet én ruiken ook nog eens heel erg lekker. In dit artikel vertel ik er graag meer over.

Dr Organic deodorants houden je de hele dag fris met behulp van natuurlijke werkzame stoffen en milde ingrediënten die geschikt zijn voor een gevoelige okselhuid. Ze hebben een vloeibare textuur die de poriën niet verstopt en die dus ook geen aluminium bevat.

Ze zijn volledig biologisch, mild voor de huid en verrijkt met plantaardige ingrediënten zoals bv. verzachtende aloë vera, antibacterieel Ijslands mos, zuiverende Tea Tree olie en huidbeschermende Vitamine E.

De deodorant is verkrijgbaar in de volgende varianten:

Persoonlijk heb ik zelf altijd deodorant met aluminium gebruikt. De reden? Ik vond geen enkele natuurlijke of biologische deodorant lekker genoeg ruiken om onder mijn oksels te gebruiken. Misschien een hele stomme reden want natuurlijk wou ik helemaal geen aluminium onder mijn oksels gebruiken.

Toch vond ik het altijd zeer lastig om een fijn natuurlijk alternatief te vinden dat 1) lekker genoeg ruikt en 2) mijn oksels ook droog houdt doorheen de dag.

Gelukkig zijn de Dr Organic deo’s een zeer goede oplossing voor dit probleem. De vier deo’s die ik zelf in huis heb ruiken allemaal heel erg aangenaam, plakken niet en houden mijn oksels ook goed droog. Ik heb ze getest tijdens de dagen waarop het +30°C was en ik had niet de indruk dat ik opeens meer zou zweten in vergelijking met een standaard deodorant.

Hij houdt mijn zweet niet de hele dag tegen maar eerlijk? Dat doet een andere deodorant ook niet. Ik moet meermaals per dag opnieuw smeren om de hele dag zweetvrij te blijven en dat is dus zowel met deze als met ‘normale’ aluminium deodorant het geval.

De verpakking van deze deodorant is ook heel erg prettig in gebruik. De roller is net groot genoeg en rolt heel erg fijn over de huid, hij geeft ook net voldoende product waardoor je niet teveel of niet te weinig smeert.

Ik ben dus zeker tevreden van de nieuwe biologische Dr Organic deodorant. Zeker in vergelijking met andere natuurlijke deodorant is dit echt wel een verademing. Ze ruiken stuk voor stuk lekker en blijven ook onder de oksels lekker ruiken.

Mijn huid reageerde ook niet zeker niet gevoelig, iets wat met andere deodorant vaak wel het geval is. De claims die ze maken zijn dus zeker wel terecht.

Wil je de Dr Organic biologische deo’s ook graag uitproberen? Je vindt ze voor de adviesprijs van € 8,99 per stuk bij Holland & Barrett.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?