web analytics

Dr. Organic Virgin Olive Oil

Dr. Organic is een merk waar ik al jaren fan van ben. Ik gebruikte de producten al toen Holland & Barrett nog Essenza noemde maar zelfs nu is het merk nog steeds goed vertegenwoordig in mijn badkamerkast. Vandaag laat ik een aantal Dr. Organic Virgin Olive Oil producten zien. Goed betaalbaar, vrij van schadelijke stoffen én ook nog eens goed voor de droge huid. Kijk je mee?

Dit zeggen ze bij Dr. Organic over de lijn:

“Een nieuwe lijn van eco-bewuste beautyproducten voor een goede prijs: Dr.Organic’s Virgin Olive Oil lijn. Virgin Olive Oil staat bekend om zijn voedende en beschermende eigenschappen en zorgt daarmee voor een gezonde uitstraling. Daarnaast bevat de lijn oliezuur – een krachtige antioxidant die je huid nét dat beetje extra geeft.”

Olijfolie is een veelgebruikt product in skincare en veel mensen grijpen graag terug naar dit natuurlijke redmiddel voor de huid. De Dr. Organic Virgin Olive Oil lijn is ook zeer uitgebreid want de lijn bevat niet alleen lichaams- en gelaatsverzorging maar ook haarverzorging! Dit zijn de producten die ik getest heb:

Dr. Organic Virgin Olive Oil Skin Lotion – € 9,99

De producten van Dr. Organic zijn vaak hit or miss met de geur, ofwel vind je de geur heerlijk ofwel echt slecht. Ook zijn de geuren vaak nogal aan de opvallende kant maar als je daar geen fan van bent, dan ga je deze waarschijnlijk wél lekker vinden. De geur van deze Skin Lotion is namelijk lekker fris en neutraal, ideaal als je niet van felle geurtjes houdt.

Deze Skin Lotion is speciaal bedoeld voor een extreem droge huid, iets waar ik zeker last van heb in de winter. Zeker nu ik terug ben uit Amerika heeft mijn huid hier wel baat bij. De lotion is lekker dik maar smeert tegelijkertijd ook goed uit. Hierdoor gebruik ik hem ook graag ‘s morgens na het wassen omdat ik niet te lang hoef te wachten om mijn kleren weer aan te trekken. Hij is dus ideaal voor de wintermaanden want hij is lekker praktisch in gebruik én geeft de hydratatie die nodig is.

Dr. Organic Virgin Olive Oil face mask

Dr. Organic Virgin Olive Oil Face Mask – € 8,99

Dé verrassing van deze lijn is toch wel dit gezichtsmasker. Toen ik hoorde dat dit een reinigend masker was werd ik toch wel wat huiverig. Over het algemeen zijn reinigende maskers gemaakt van klei en drogen ze de huid ook wat uit, iets wat ik absoluut wil vermijden met mijn droge huid. Ik heb het gelukkig wel geprobeerd omdat ze bij Dr. Organic over het algemeen geen claims maken die ze niet kunnen waarmaken. Dit is dus een reinigend masker dat niet hard wordt en het bevat dus ook geen uitdrogende klei.

Het masker blijft de hele tijd ‘vochtig’ en dat voelt best aangenaam op de huid. Na het afspoelen voelt mijn huid niet trekkerig of rood aan. Ik moet zeker nog afwerken met een moisturizer maar al bij al valt het dus nog goed mee, het is zeker geen onaangenaam gevoel. Ik merk geen extreme reiniging maar na gebruik merk ik wel dat mijn foundation veel mooier op de huid zit!

Dr. Organic Virgin Olive Oil conditioner

Virgin Olive Oil Conditioner – € 8,99

De conditioner is een fijn product als je op zoek bent naar een volle haardos die goed verzorgd aanvoelt. Het gaat geen kapot haar herstellen maar haar dat droog is door dit winterweer kan hier zeker baat bij hebben. Qua hydratatie vind ik dit echt een fijne conditioner, de ontklittende werking vind ik helaas iets minder. Ik gebruik deze conditioner dus graag na een ontklittende gel, zodat ik van beide producten kan profiteren. Hij laat mijn haar gelukkig wel mooi glanzen!

Conclusie

Ik vind deze Dr. Organic Virgin Olive Oil lijn zeker een van hun beste lijnen. Zowel qua geur als werking vind ik dit een van de meest consequente lijnen uit hun gamma. De geur is niet extreem opvallend, waardoor veel mensen hem wel kunnen appreciëren. De producten zijn zeer basic maar doen wel allemaal exact wat ze beloven, zo zou het altijd moeten zijn. Dr. Organic is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Lijken deze Dr. Organic Virgin Olive Oil producten jou iets?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. December 30, 2016 / 1:32 pm

    Dacht eerst dat de conditioner wat voor mij zou zijn, maar aangezien mijn haar ENORM knoopt denk ik toch van nietm jammer.

  2. Nienke Hilbrands
    December 31, 2016 / 12:50 pm

    Klinkt als een super fijne lijn! Heb zelf nog nooit wat van dit merk geprobeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?