Dr Pierre Ricaud Regard Intense oogschaduw

Een tijdje terug kreeg ik een enorm pakket van Dr Pierre Ricaud binnen. Het pakket zat vol huidverzorging maar toch trok de make-up gelijk mijn aandacht. Nadat het lakje in Rouge Passion een echte favoriet was geworden moest ik de Regard Intense oogschaduwkleuren ook eens aan een test onderwerpen. Benieuwd naar de twee Dr Pierre Ricaud Regard Intense kleuren die ik getest heb? Lees dan zeker verder!

Dr Pierre Ricaud Regard Intense

Dr Pierre Ricaud is een zusterbedrijf van Yves Rocher en zit qua prijs/kwaliteit ook in hetzelfde segment. Hierdoor zijn de producten niet spotgoedkoop maar voor hun kwaliteit zijn ze écht wel goed geprijsd.

De namen van de producten klinken zeer luxueus en het doosje ziet er ook énorm chique uit, je krijgt echt het gevoel alsof je een peperduur product in je handen hebt. De mono’s bevatten allebei een spiegeltje en een applicator en zijn prachtig afgewerkt. Voor een mono voelt de verpakking heel zwaar en duurzaam aan. Ook de sluiting vind ik erg prettig want door ze simpelweg omhoog te duwen open je het doosje. Geen gesukkel met doosjes die niet open willen en waarmee je je nagellak ruïneert.

Goed, dan zullen we nu maar even verder gaan naar de kleurtjes zelf. De kleuren die ik getest heb zijn Ivoire Soyeux en Prune Moirée.

Dr Pierre Ricaud Regard Intense

Ivoire Soyeux is een hele mooie kleur. De kleur is botergeel en hierdoor niet te donker maar ook niet te licht om als highlighter te gebruiken. Ik gebruik de kleur vaak in mijn binnenste ooghoeken of gewoon over het gehele ooglid om voor een frisse blik te zorgen.

Prune Moirée is daarentegen gelijk een pak donkerder en eerder geschikt om in de buitenste ooghoek te gebruiken, of eventueel zelfs als eyeliner. Ook kun je deze kleur perfect over het gehele ooglid aanbrengen voor een donkere avondlook. In het doosje oogt de kleur eerder paars (en dat zou je ook denken als je de naam ziet) maar toch neigt hij, eens geswatcht, eerder naar een taupekleur. Taupe is echt een enorm veelzijdige kleur die bij veel ooglooks past dus ik vind het zeker niet erg dat hij zo grijzig uitvalt!

Dr Pierre Ricaud Regard Intense

Over de pigmentatie ben ik zeker tevreden. Met een veegje krijg je het bovenstaande resultaat en de kleuren zijn toch wel vrij intens na een eerste keer swatchen. Ivoire Soyeux is iets minder opvallend maar dat is uiteraard gewoon omdat het een vrij lichte tint is. Prune Moirée valt ook minder donker uit dan verwacht maar is daardoor juist lekker draagbaar. De pigmentatie is dus niet slecht maar de kleuren vallen gewoon lichter uit dan in de pan. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat Ivoire Soyeux wat aan de poederige kant is maar verder vind ik deze kleuren echt top!

De Dr Pierre Ricaud Regard Intense oogschaduwkleuren zijn verkrijgbaar via hun webshop. Betalen kan met Creditcard of via overschrijving.

Ben jij al bekend met hun make-up?

6 Comments

 1. January 22, 2016 / 9:36 am

  Ik heb ze ook getest en de pigmentatie op het ooglid vond ik persoonlijk tegenvallen. De lichte oogschaduw is wel mooi als highlighter!

 2. January 22, 2016 / 10:24 am

  Ik denk dat ik zelf voor donkerder kleuren zou gaan, maar de lichtste kleur lijkt mij top als highlighter

 3. January 22, 2016 / 3:19 pm

  Wauw wat een mooie kleuren. Ik vind ze allebei echt prachtig, maar met name de iets donkerdere vind ik echt heel erg mooi.

 4. January 22, 2016 / 7:18 pm

  Ik had dit pakket ook ontvangen, heerlijk. Het is me zo goed bevallen dat ik ook zelf al een aantal producten heb besteld. Vind het een heel fijn merk dat me aangenaam heeft verrast.

 5. Delphine
  January 23, 2016 / 11:15 am

  Wat een mooie donkere oogschaduw! Ik ben iets minder fan van het lichte kleurtje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?