Droge huid door mondmaskers? Dit kun je doen!

Nu mondmaskers vrijwel overal verplicht zijn kun je er bijna niet meer aan ontsnappen. Mondmaskers zijn goed voor de volksgezondheid alleen is je huid er vaak minder blij mee.

Je krijgt al snel last van een droge huid door mondmaskers, voornamelijk door de wrijving die het geeft. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om je huid lekker zacht en gezond te houden, zelfs als je een masker draagt.

Heb jij soms ook last van een gevoelige of droge huid door je mondmasker? Lees dan zeker verder!

Wat doen mondmaskers met je huid?

Mondmaskers kunnen door de warmte en de wrijving de huid uitdrogen. Daarom is het erg belangrijk om je huid altijd goed te blijven verzorgen of juist nog éxtra te verzorgen.

Dit is geen normale situatie waar onze huid aan gewend is dus moeten we onze normale routine een beetje aanpassen.

De beste manier om je huid wat van extra verzorging te voorzien is het gebruiken van een hydraterend maskertje. Gebruik af en toe eens een lekker verkoelend sheet masker bovenop je normale, gewoonlijke verzorging.

Zo’n sheet masker werd volledig doordrenkt in serum. Door het verkoelende masker aan te brengen op je gelaat kan het serum zeer diep inwerken en krijgt je huid tegelijkertijd de nodige ontspanning.

Het fijne aan zo’n sheet mask is dat je het zo vaak kunt gebruiken als je huid nodig heeft. Gebruik het wekelijks of zelfs dagelijks voor het slapengaan. Je merkt vanzelf wel of het te weinig of te veel wordt voor je huid!

Zo hou je je huid verzorgd terwijl je een mondmasker draagt

Merk je dat je huid vooral overdag droog en trekkerig aanvoelt? Dan heb ik gelukkig een goede oplossing voor jou in de vorm van een hydraterende spray!

Nu we ons extra bewust zijn van onze hygiëne is het misschien niet zo’n goed idee om onderweg te beginnen smeren met potjes of tubes. Ook wil je je gezicht natuurlijk niet al teveel aanraken.

Daarom is zo’n hydraterende mist de perfecte oplossing. Je brengt het aan over het gehele gelaat en de spray doet de rest. Je hoeft het niet uit te smeren dus je moet je gezicht ook niet aanraken.

Een simpele, snelle én hygiënische manier om je huid even snel een kleine hydratatieboost te geven.

Extra tip: deze spray van Nuxe mag je zelfs over je zonnecrème en make-up aanbrengen.

Droge huid door mondmasker? Dit kun je doen!

Heb je door de wrijving van je mondmasker sneller last van droge velletjes en/of plekjes? Probeer je gezicht dan eens vaker te scrubben.

Een scrub is een product dat kleine bolletjes bevat die de dode huidcellen los gaan maken van de huid. Het mondmasker kan je huid losser maken waardoor deze loskomt maar wel vast blijft hangen.

Met een scrub zorg je er dus voor dat je deze lossere velletjes volledig weg kunt halen. Ook zal een scrub er voor zorgen dat al je andere gelaatsverzorging beter en sneller in zal trekken.

Vrijwel ieder merk heeft wel een gezichtsscrub in het assortiment zitten dus kijk zeker eens rond bij je favoriete merk of ze zo’n product verkopen.

Dankzij deze tips is een droge huid door mondmaskers verleden tijd. Het vergt allemaal wel een tikkeltje meer tijd en moeite maar geloof me, je huid zal je zeker dankbaar zijn!

Ook is het in deze bizarre tijd wel eens fijn om extra goed voor jezelf te zorgen. Het is zo al allemaal druk en chaotisch genoeg dus maak gerust wat meer tijd voor een selfcare momentje en geniet er dan ook van!

Hoe reageert jouw huid op de mondmaskers?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?