web analytics

Droge huid of vochtarme huid: wat is het verschil?

Als mens hebben we heel wat verschillende huidtypes. Welk huidtype je hebt is belangrijk om te weten als je op zoek gaat naar nieuwe huidverzorging of make-up. Tussen bepaalde huidtypes zoals een vette of een droge huid is het verschil wel heel duidelijk maar er zijn ook huidtypes waarbij dat niet zo is.

Zo is er bv. een groot verschil tussen een droge huid of een vochtarme huid. Een droge huid is van zichzelf droog (en blijft vaak ook droog), terwijl een vochtarme huid vochttekort heeft.

In dit artikel vertel ik wat het exacte verschil is, hoe je een droge huid of vochtarme huid kunt herkennen en welke producten je best gebruikt. Kijk je mee?

Een droge huid of vochtarme huid: de verschillen

Droge huid

Een droge huid is een huid die van zichzelf droog is en vaak ook droog blijft. Je herkent dit huidtype snel aan de droge velletjes, het trekkerige gevoel en een vale teint.

Vaak vertoont een droge huid ook droogtelijntjes, een soort van lijntjes die eigenlijk wat weghebben van rimpels maar dus helemaal geen permanente rimpels zijn. Vaak zie je deze lijntjes vooral rond de mond en rond de ogen verschijnen.

Vochtarme huid

Een vochtarme huid is eigenlijk eerder een vette huid die uitgedroogd is. Je merkt vaak dat je een vochtarme huid hebt als je dikke crèmes gaat smeren die nadien de huid vet maken (met een glimmende T-zone tot gevolg) en/of puistjes veroorzaken.

Een vochtarme huid heeft enkel vocht nodig om zichzelf te herstellen en moet dus eigenlijk ook compleet anders aangepakt worden dan een droge huid. Een dikke crème smeren is niet voldoende, het is juist beter om in dunnere hydraterende laagjes te werken.

Beste producten bij een droge huid

Wie een droge huid heeft is gebaat bij producten die zeer rijk van textuur zijn. Hoe dikker en voller de crème, hoe beter. Een droge huid heeft ook niet zo snel last van onzuiverheden dus je mag best een dikke crème smeren aangezien de huid niet verstopt zal raken.

Kies dus voor crèmes die speciaal ontwikkeld voor een droge huid. Ook anti-aging crèmes zijn vaak iets dikker en kunnen dus perfect gebruikt worden bij een droge huid.

Goede crèmes om te gebruiken bij een droge huid:

Beste producten bij een vochtarme huid

Een vochtarme huid is dus vaak een vette huid die gewoon een zwaar vochttekort heeft. Je moet een vochtarme huid dus eigenlijk behandelen alsof het een vette huid is.

Gebruik geen al te rijke of voedende producten (zoals de producten voor een droge huid) en kies voor niet-comedogene producten die de huid en poriën niet gaan verstoppen.

Kies best voor producten met hyaluronzuur aangezien deze vocht aantrekken en vasthouden, wat dus een absolute must is bij een vochtarme huid.

Kies ook best altijd voor een fluïde of voor lichte dagcrèmes die snel intrekken. Dit soort producten trekken snel in en gaan de huid niet vet maken maar gaan wel voldoende hydrateren om het vochttekort aan te pakken.

Goede crèmes om te gebruiken bij een vochtarme huid:

Conclusie

Dit waren dus de belangrijkste verschillen tussen een vochtarme huid en een droge huid. Moest je zelf ook vaak het gevoel hebben dat je huid veel te droog of te trekkerig aanvoelt, dan hoop ik dat ik je heb kunnen helpen bij het zoeken van een passend product.

Moest je nog vragen hebben, laat het dan zeker weten in de comments of stuur een mailtje naar info[@]thepinkperfectionist.be!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?