web analytics

Droge lippen voorkomen (tips en producten)

Heb je ook soms last van droge en branderige lippen die pijnlijk aanvoelen? Geen zorgen, gelukkig kun je droge lippen voorkomen door je lippen op voorhand goed te verzorgen en te beschermen.

Met de juiste verzorging voorkom je droge lippen en zorg je ervoor dat je lippen het hele jaar door in topconditie blijven!

Met deze tips komt het zeker goed:

Gebruik een lipscrub

Als je last hebt van droge lippen en velletje is de neiging vaak groot om deze los te trekken of om eraan te gaan bijten. Dit moet je echter vermijden want het is juist zo dat wondjes ontstaan en je bloedingen veroorzaakt.

Kies daarom voor een lipscrub om je lippen te ontdoen van droge velletjes. Dit is een milde manier om de velletjes toch te verwijderen zonder dat het gaat bloeden.

Hier zijn een aantal fijne lipscrubs die tegelijkertijd ook verzorgend werken en de lippen dus ook niet verder irriteren:

Een verzorgende lipbalsem 

Droge lippen moet je altijd goed verzorgen, dit kun je doen met een verzorgende lippenbalsem. Best smeer je deze voor het slapengaan zodat hij extra goed zijn werk kan doen, aangezien je dan niet eet of drinkt en de huid zichzelf herstelt tijdens de nacht. Hiervoor kun je een dikke lippenbalsem gebruiken zoals bv. het Laneige Sleeping Mask of de Avène Cicalfate balsem.

Ook doorheen de dag kun je je lippen zeker extra verzorgen als ze wat droger aanvoelen. Dan kies je best voor een dunner exemplaar zoals de Essence Lip Care Booster.

Hydratatie i.p.v. uitdrogen

Langhoudende lippenstiften zijn heel erg mooi en fijn in gebruik maar zijn iets minder lief voor je lippen. Als je snel last hebt van droge lippen kies je beter voor een hydraterende lippenstift, een lipgloss of een lipolie. Deze geven ook een mooie glans en/of tint aan de lippen maar drogen deze verder niet uit. Er bestaan ook producten die verzorgende ingrediënten bevatten die de lippen zelfs nog extra zullen hydrateren.

Daarnaast zorgt zo’n product voor een extra beschermlaag waardoor je lippen beter beschermd zijn tegen koude en wind. Ook dit zal droge lippen extra helpen voorkomen.

Mijn persoonlijke favoriet voor glans én hydratatie? De Cent Pur Cent Flower Lipoil. Deze olie geeft de meest prachtige glow aan de lippen en zorgt tegelijkertijd voor een stevige beschermlaag.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?