web analytics

Dubbel reinigen: waarom? En hoe werkt het?

Jarenlang heb ik mijn make-up weggenomen met enkel reinigingsdoekjes. Gewoon over mijn hele gezicht halen en klaar. Op 2 minuutjes was mijn hele huid schoongemaakt, dat dacht ik althans. Tot iemand me erop wees dat je huid helemaal niet zo schoon is. Ik nam de proef op de som en gebruikte ik nog wat extra reiniger en ta-da: mijn heel wattenschijfje hing nog vol make-up!

Toen ben ik op zoek gegaan naar een methode om mijn huid wel volledig schoon te krijgen en die methode noemt dubbel reinigen. In dit artikel leg ik jullie alles uit over het reinigen van je huid en laat ik fijne producten zien.

Waarom moet je twee keer reinigen?

Als je je gezicht alleen schoonmaakt met een reinigingsdoekje wordt je huid niet volledig schoon. Waarom niet? Omdat je op die manier enkel en alleen de make-up weghaalt.

Make-up weghalen staat niet meteen garant aan een schone huid want je haalt dus alleen de bovenste laag weg die OP je huid ligt.

Wat er op dat moment allemaal in je huid zit (overtollige make-up, talg, vuil, …) kun je niet weghalen met zo’n oppervlakkig product. Daar heb je dus echt een reiniger voor nodig. Andersom werkt het dus ook zo.

Je kunt je huid niet goed reinigen voor alle make-up er af is, omdat je dan alleen maar alle make-up open gaat smeren. De methode om alles weg te halen is dus dubbel reinigen, met 2 makkelijke stappen.

Stap 1: Make-up weghalen

Je make-up weghalen is echt cruciaal. Op zich kan dit wel gewoon met een reinigingsdoekje dus op momenten dat je echt weinig tijd hebt kun je dit natuurlijk altijd gebruiken (mits je nog nareinigt met een facewash). Toch zijn er wat andere producten die ik liever gebruik voor deze eerste stap.

Mijn favoriete product is de DHC Deep Cleansing Oil. Deze reiniger haalt echt álle make-up grondig weg, ook de meest waterproof make-up. Je brengt de olie aan, werkt de olie in de huid en daarna spoel je het gewoon af met water. Super snel en gemakkelijk, je bent op minder dan 5 minuten gedemaquilleerd.

Al is zo’n reinigingsproduct wel altijd persoonlijk. Andere mensen gaan misschien liever voor een plantaardige olie (kokosolie bv.) en ook micellaire waters en lotions zijn zeer populair. Het hangt er dus gewoon van af welke substantie en welk gevoel jij het lekkerst vindt.

Stap 2: De huid reinigen

Je make-up is verwijderd maar je huid zit nog steeds vol overtollig vet en viezigheid. Ook kunnen er vaak make-up resten achterblijven in kleine holtes die je vergeten bent en ook je poriën zitten vaak nog vol make-up.

Hét product om de huid te reinigen is face wash. Er zijn er verschillende op de markt en voor ieder huidtype is er wel een face wash. Zelf gebruik ik de Eucerin DermoPure, een face wash die speciaal ontwikkeld werd voor de gevoelige huid met neiging tot acné.

Ik gebruik dus een reiniger of een face wash voor de (acne) gevoelige huid maar je hebt bv. ook een reinigingsmelk voor de droge huid, een schuimende face wash voor de vette huid en ga zo maar verder.

Conclusie

Het klinkt als heel wat werk en dat is het dus ook. Het is natuurlijk veel makkelijker om gewoon met een reinigingsdoekje aan de slag te gaan maar ja, dan krijg je je huid niet echt schoon.

Op langere termijn gaat het wel de moeite zijn want je huid gaat mooier worden en minder snel verouderen als je ze goed verzorgt. Moesten jullie nog vragen hebben, laat het me dan gerust weten!

Hoe reinig jij je huid?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. February 11, 2020 / 6:44 pm

    Ik haal mijn make up er af met een reiniging doekje en daarna met micellair water

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?