web analytics

Duurzaam make-up verwijderen: de beste opties

Make-up dragen is fijn maar je moet het nadien ook wel verwijderen. Als je klassieke wattenschijfjes gebruikt om je make-up te verwijderen creëer je een grote afvalberg.

Gelukkig zijn er ook voldoende duurzame manieren om make-up te verwijderen. Hierdoor zul je veel minder afval creëren én je bespaart ook nog eens geld.

Wil je duurzaam make-up verwijderen, dan zijn dit de beste opties:

Duurzaam make-up verwijderen met een handschoen

Duurzaam make-up verwijderen met de GLOV handschoen

De GLOV Makeup Remover is een handschoen die bestaat uit microvezels. Deze microvezels zorgen ervoor dat alle make-upresten zich aan de handschoen hechten.

Het enige wat je hoeft te doen is hem nat maken met warm water en hem dan enkele seconden tegen je huid aandrukken. Daarna wrijf je heel zachtjes in ronddraaiende bewegingen et voila, je make-up is volledig weg.

 

 

Je kunt de GLOV schoonmaken met de GLOV Magnet Stick maar je kunt hem ook in de wasmachine gooien. De producten van GLOV zijn van zeer goede kwaliteit dus ze gaan écht heel lang mee, ook als je ze vaak wast.

Ik kocht mijn GLOV bij de lokale apotheek maar online zijn de producten ook makkelijk te vinden. Je vindt de producten van GLOV bv. ook via LookFantastic.

Duurzaam make-up verwijderen met GLOV MOON PADS

GLOV Moon Pads: een goed alternatief voor wattenschijfjes

Hou je niet van zo’n grote handschoen en blijf je liever bij het klassieke wattenschijfje? Ook dan kun je bij GLOV terecht.

De GLOV Moon Pads zijn wasbare, herbruikbare wattenschijfjes die exact hetzelfde werken als een normaal wattenschijfje.

Je kunt ze gebruiken om make-up weg te halen maar je kunt ze ook simpel gebruiken voor producten zoals micellair water, toner, reinigingsmelk enz.

De GLOV Moon Pads zijn te koop voor € 10,45 (voor 5 stuks) bij Lookfantastic.

Wil je graag meer te weten komen over dit handige alternatief voor wattenschijfjes? Lees dan zeker mijn GLOV Moon Pads review eens!

Duurzaam make-up verwijderen dankzij cleansing balms

Een Cleansing Balm is een hard product dat verandert in een crème of olie zodra je het inwrijft op de huid. Deze olie kun je emulgeren met water om nadien je make-up zo te verwijderen.

Het enige wat je dus nodig hebt is het product, wat water en een washandje of uitwasbaar doekje. Hierdoor is het een zeer efficiënte en duurzame manier om make-up te verwijderen.

Er zijn een heleboel fijne cleansing balms op de markt waaronder de volgende producten:

Duurzaam make-up verwijderen met een cleansing balm

Zo zie je maar, er zijn heel wat duurzame alternatieven om make-up te verwijderen.

Duurzaam make-up verwijderen is dus echt niet zo irritant of moeilijk als het lijkt, soms is het zelfs gewoon sneller om een cleansing balm te gebruiken om gelijk al je make-up te verwijderen.

Ook zijn deze alternatieven zeer prettig om mee op reis te nemen omdat je minder gesleur hebt met wegwerp wattenschijfjes!

Hoe haal jij je make-up weg?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

3 Comments

  1. April 17, 2020 / 10:06 am

    Ik de moonpads hier liggen, ongebruikt nog. Wat ik zo onhandig vind is dat je er gelijk een aantal moet kopen wil je even vooruit kunnen. Ik gebruik er sowieso al minimaal 2 per dag, dan blijf je aan het wassen.

  2. April 17, 2020 / 3:51 pm

    Ik ben benieuwd naar de herbruikbare wattenschijfjes, maar ik was niet dagelijks dus ik zou dan een flinke hoeveelheid schijfjes moeten aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?