web analytics

Een kennismaking met Paula’s Choice

Wat als er een merk was dat ervoor zorgde dat je huid écht beter werd, zonder te liegen of onhaalbare claims te maken? Je gelooft het misschien niet maar zo’n merk bestaat wel degelijk genaamd Paula’s Choice.

De slogan van Paula’s Choice luidt niet voor niets “Beauty begins with truth” (beauty begint bij de waarheid). Klinkt natuurlijk allemaal goed maar hoe zit het nu precies?

In dit artikel vertel ik meer over de filosofie van Paula’s Choice en laat ik ook een aantal musthaves van het merk zien. Kijk je mee?

Wat is Paula’s Choice?

Paula’s Choice is een merk dat opgericht werd door Paula Begoun, ook wel beter bekend als “The Cosmetics Cop”.

Paula’s visie draait erom dat iedereen het verdient om slimme huidverzorgingskeuzes te maken. Keuzes gebaseerd op harde feiten en wetenschappelijk onderzoek, niet op reclamecampagnes.

Daarom onthult Paula’s Choice de waarheid over huidverzorging en deelt ze alle feiten. Bij Paula’s Choice is het  prioriteit om mensen te informeren en vooruit te helpen met producten die een effectieve en veilige samenstelling hebben.

Je mag er dus zeker van zijn dat je echt wel een goed product in handen hebt als je besluit om iets bij Paula’s Choice te kopen. Alle claims worden 100% gestaafd door jarenlang onderzoek.

Het assortiment van Paula’s Choice

Bij Paula’s Choice kan iedereen terecht, ongeacht je leeftijd op je huidtype. Al hun producten zijn ook nog eens geurvrij (goed voor de gevoelige huid!) en worden ook niet getest op dieren. Als je uitsluitend cruelty free producten gebruikt kun je dus ook goed terecht bij Paula’s Choice.

Doordat hun assortiment zo uitgebreid is kan het in het begin misschien wat lastig te navigeren zijn, zeker als je meestal bij de ‘standaard’ merken gaat shoppen.

Bij Paula’s Choice wordt er niet zoveel (onnodige) aandacht besteedt aan marketing en fancy verpakkingen, alles is meer to the point.

Het leek me daarom wel handig om een aantal van hun cultfavorieten en bestsellers op een rijtje te zetten. Deze producten moet je zeker op je wishlist zetten:

Resist Anti-Aging Foaming Gezichtsreiniger (shop hier)

Een goede verzorgingsroutine begint altijd bij het belangrijkste: de reiniging van de huid.

Deze Anti-Aging Foaming Gezichtsreiniger uit de Resist lijn werd speciaal ontwikkeld voor de gecombineerde en/of vette huid. Hij haalt alle talg en make-up grondig weg maar zonder de huid uit te drogen.

Doordat dit product de huid niet uitdroogt werkt het ook beschermend voor je huidbarrière. Het perfecte product dus om tijdens de koude wintermaanden te gebruiken!

Resist Anti-Aging Skin Restoring Dagcrème SPF 50 (shop hier)

Binnen diezelfde Resist Anti-aging lijn vind je ook een fijne dagcrème met SPF 50 terug, wat natuurlijk vrij hoog is.

Door zo’n hoge zonbescherming te dragen ga je vroegtijdige huidveroudering tegen, verklein je de kans op huidkanker en andere zonneschade. En ja, ook in de winter moet je je huid zo goed mogelijk beschermen tegen de zon!

Daarnaast bevat deze dagcrème ook een groot aantal aan hydraterende ingrediënten waardoor het ook de ideale basis voor je make-up is.

Clear Oil-Free Nachtcrème (shop hier)

Heb je een vette huid en ben je op zoek naar de perfecte nachtcrème die de huid niet verstopt en geen puistjes veroorzaakt? Dan moet je deze Oil-Free nachtcrème uit de Clear lijn eens proberen.

Deze nachtcrème hydrateert je acne-gevoelige huid zonder de poriën te verstoppen. Hierdoor gaat de huid niet ontsteken en ga je dus geen extra puistjes krijgen, iets wat bij veel nachtcrèmes helaas wél het geval is.

Ondanks dat hij oil-free is geeft hij wel voldoende hydratatie aan de huid. Ik heb zelf een gecombineerde, vochtarme huid en voor mijn huid doet hij zeker genoeg!

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant (shop hier)

Natuurlijk kan ik geen artikel over Paula’s Choice schrijven zonder hun absolute sterproduct te benoemen. Deze BHA exfoliant is wereldwijd hun bestverkochte product en dat is natuurlijk zo voor een reden!

Deze peeling op basis van salicylzuur is perfect om komaf te maken met grove poriën, een oneven huidtextuur en vroegtijdige huidveroudering. Dit product weekt als het ware alle dode huidcellen los en zorgt ervoor dat de celvernieuwing sneller in gang wordt gezet.

Iedereen (zelfs mensen met een gevoelige huid) kan zo’n chemische exfoliant gebruiken, al merk je vooral veel verschil als je net zoals mij een huid hebt met een oneven huidtextuur en opvallende poriën.

Ik ben dit product nu een tijdje aan het gebruiken en mijn huidtextuur lijkt echt wel énorm verbeterd. Ik snap dus heel goed dat dit hun bestverkochte product is!

Zoals je kunt zien bespreek ik in dit artikel voornamelijk producten voor mijn huidtype (vet maar vochtarm) omdat dat de producten die ik ook daadwerkelijk zelf gebruik.

Moest je een ander huidtype hebben moet je eens kijken op de Paula’s Choice website om te zien welke producten het best bij jouw huidtype passen. Bij Paula’s Choice hebben ze een antwoord op IEDER huidprobleem dus het is zeker de moeite waard om eens te kijken.

Mijn vette, vochtarme huid met opvallende poriën was alleszins blij met al deze producten. Paula’s Choice heeft er alweer een fan bij!

Welk huidprobleem zou jij het liefst willen aanpakken?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?