Een kijkje in de samplekast

Ik ben iemand die enorm van staaltjes houdt. Ik deelde ze graag uit op het werk maar ik ontvang ze zelf ook enorm graag. In magazines, bij een aankoop in de winkel of vriendinnen die me even een potje van hun favoriete handcrème meegeven. Het is de ideale manier om dingen uit te proberen zonder gelijk veel geld te moeten investeren en het is ook gewoon zo leuk om te verzamelen! Daarom leek het me wel eens leuk om mijn ‘verzameling’ te laten zien. Kijk je mee?

Samples-2

Ik verzamel al mijn samples in drie verschillende dozen, al deze dozen zijn afkomstig van de Deautybox. Eentje was een samenwerking met Goed Gevoel, een andere met Cathy Pill en de laatste was eentje van de feestdagen. Hierdoor zijn de kleurtjes toch iets kleurrijker dan de normale Deautyboxen. Mijn abonnement loopt intussen niet meer maar de doosjes leken me ideaal om samples in te bewaren.

De eerste doos die je hier ziet bevat al mijn kleinere samples en sachets. Dit soort sachets krijg je vaak in magazines of bij de parfumerie als je iets klein koopt. De meest voorkomende sachets zijn moisturizers, parfum, douchegel, foundation, …

Toen ik nog bij Ici Paris XL werkte kreeg ik vaak klachten van klanten omdat ze zo’n sachetje te klein vonden en het product niet konden testen. Zo’n sachet is niet bedoeld om het product uitgebreid mee uit te testen. Ze zijn bedoeld om de textuur van een product aan te voelen, om te zien of je de geur lekker vindt en of je het product aangenaam in gebruik vindt. Voor echte resultaten ga je toch het product moeten aanschaffen!

Samples-4

Ik heb inmiddels echt een hele hoop sachets verzameld. Op deze foto kun je een kleine selectie van mijn verzameling zien. Ik heb veel haarverzorging samples van mijn kapster gekregen maar ook een aantal sachets uit beautyboxen of samenwerking met webshops. Ook bij de apotheker krijg ik geregeld samples.

Verder lees ik best veel magazines, waar ik ook geregeld wel een sachetje uit kan halen. Ook bij sites zoals Yves Rocher en Sephora krijg je dit soort samples en het leuke hiervan is dat je meestal nog kan kiezen welke je wilt.

Samples-1

De volgende doos zit dan weer vol met grote samples zoals echte tubes en parfumstaaltjes. In deze categorie heb ik echt enorm veel parfumstalen want mensen weten dat ik ze spaar en daardoor geven ze ze altijd aan mij, lucky me.

De grootste categorie in deze doos zijn toch wel de apotheekmerken. Ik heb best een genereuze apotheek als het samples uitkomt dus ik krijg vaak staaltjes mee! Daarom dat je ook de woorden dag en nacht op de verpakkingen ziet staan, omdat mijn apotheker altijd zo lief is om wat extra informatie te geven. De merken waar ik het meest van heb zijn Galenic, Louis Widmer, Eucerin en La Roche-Posay.

Verder zie je ook nog een paar andere merken zoals Lancôme, YSL en Kenzo. Deze samples komen uit de parfumerie of uit de Deautybox. Ook hierbij zaten altijd redelijk veel luxesamples!

Samples-5

Laatste categorie valt misschien niet geheel binnen deze blogpost maar ik wou het toch even vermelden. Ik heb het dan over mini’s en travel sizes die ik spaar voor citytrips en weekendjes weg. Bij deze producten heb ik veel uit cadeausets gehaald maar ook gewoon uit beautyboxen! Deze producten krijg je niet zo snel ergens gratis bij dus ik heb voor deze vrijwel allemaal betaald, zeker voor de samples van Rituals. Bepaalde stalen heb ik wel via de apotheker gekregen maar heus niet allemaal.

Samples-3

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens mee te kijken naar mijn samples en hoe ik ze allemaal opberg. Ik organiseer ze dus in beautybox dozen en dan van een klein formaat naar groot. Op die manier weet ik gelijk in welke doos welke samples zitten! Ik zou mijn samples wat vaker moeten gebruiken, misschien is het wel leuk om een first impression of review te doen? Laat het me gerust weten!

Hoe store jij je samples?

Share:

4 Comments

 1. Nienke Hilbrands
  September 4, 2016 / 12:07 pm

  Wat een hoop samples! Ik ben heel erg fan van ziaja samples, zo leer ik nieuwe producten kennen.

 2. September 4, 2016 / 1:21 pm

  Ik steek ze op de zelfde manier als jij in Deautyboxen đŸ™‚

 3. September 4, 2016 / 4:04 pm

  Mijn meeste zijn van de Body Shop, daar vullen ze heel makkelijk van die kleine bakjes voor je. Ik heb een lade in de badkamer waar ik mijn proefjes in bewaar. Ik vind het super handig om zo af en toe eens wat te proberen.

 4. September 7, 2016 / 8:04 am

  Wat leuk dat je ook je samples laat zien! Ik had hier onlangs ook een artikel over geschreven! đŸ˜‰
  Ik ben ook dol op staaltjes en begin ze meer en meer te gebruiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?