web analytics

Electric Ink – Verzorgingsproducten voor tattoos

Nieuw in België: de tattoo verzorgingsproducten van Electric Ink. Vol met voedende actieve ingrediënten, helpt Electric Ink om de levendigheid van tattoos te bevorderen terwijl de producten ook beschermen tegen vervaging. In dit artikel vertel ik graag meer over deze nieuwe producten!

Wat is Electric Ink? 

Mensen die een tattoo hebben kunnen er waarschijnlijk wel over meepraten. Direct na het zetten van je tattoo heb je een mooie levendige tekening die mettertijd steeds sterker vervaagt en/of grauwer wordt. Ik heb zelf geen tattoo maar mijn papa wel en ook bij hem is dat zeker het geval geweest.De producten van Electric Ink zijn dus speciaal ontwikkeld om dit soort problemen tegen te gaan. Hun producten helpen om de huid te voeden en hydrateren en kan ook worden gebruikt op niet-getatoeëerde huid. Tevens zijn alle producten vegan en cruelty free.

Zowel ikzelf als mijn papa hebben de producten uitgebreid geprobeerd om te zien hoe ze werken op zowel een getatoeëerde als een niet-getatoeëerde huid. Dit zijn de producten die we geprobeerd hebben:

Electric Ink Daily Moisturiser

Daily Tattoo Moisturiser (€ 16,99)

Deze moisturiser is speciaal bedoeld om zowel je huid als je tattoo te beschermen en te hydrateren.

Deze unieke tattoo-moisturiser bevat een zorgvuldig geselecteerde mix van voedende ingrediënten die ervoor moeten zorgen dat zowel je huid als tattoo’s weer gaan stralen. Enkele van deze ingrediënten zijn bv. kokosnootolie (werkt verzorgend) en Vitamine E (helpt tekenen van beschadiging door de zon te voorkomen).

Verder bevat deze moisturiser ook UVA/UVB-filters om rimpels te voorkomen én om je tattoo extra goed te beschermen.

De moisturiser is lekker dik maar wrijft gelukkig wel heel erg makkelijk uit over de huid en dit zonder plakkerig aan te voelen. Dit vind ik zelf wel belangrijk bij dit soort producten aangezien het toch wel een unisex lijn is en de meeste mannen niet houden van zo’n plakkerig gevoel.

Wij hebben deze moisturiser dus beiden getest en zijn er zeker tevreden over! Mijn papa vond het product zeer prettig aanvoelen en heeft het dagelijks zonder morren gesmeerd. Hij vond dat het product zijn huid inderdaad meer deed stralen en de huid rondom de tattoo voelde zachter aan na gebruik.

Bij mijn niet-getatoeëerde huid merkte ik ook zeker wel een verschil. De moisturiser liet mijn huid veel zachter aanvoelen én zorgde er ook voor dat ze er veel gezonder uitzag.

Vibrancy Tattoo Serum (€ 18,99)

Heb je last van een tattoo die doorheen de jaren wat is gaan vervagen of doffer oogt? Dan is dit Vibrancy Tattoo Serum zeker iets voor jou. 

Mijn papa heeft een tekst op zijn arm met een ombré effect in verwerkt. Hij merkte dat zijn tattoo veel matter was geworden tegenover in het begin, toen hij ze pas had laten zetten. Inmiddels heeft hij dit serum al uitgebreid kunnen testen en dit was zijn favoriete product uit de hele lijn.

Electric Ink Vibrancy Serum

Het serum is lekker dik dus je hebt helemaal niet veel product nodig. Een klein beetje is al voldoende om de tattoo helemaal te doen herleven. De kleur lijkt na gebruik weer helemaal helder en levendig.

Het product heeft een hele zachte neutrale citroengeur en hij vond deze geur helemaal niet storend, terwijl hij meestal toch wel moeilijk is met geurende dingen. Een ideaal unisex product dus!

Electric Ink Defining Body Oil Kruidvat

Defining Tattoo Body Olie (€ 16,99)

De Defining Body Oil was dan weer mijn favoriete product uit de hele lijn. Deze olie is echt lekker licht en vloeibaar maar wel ietwat aan de plakkerige kant, iets wat mannen misschien niet echt aangenaam vinden tussen al dat (arm)haar.

Deze olie komt in een sprayflacon die lekker handig in gebruik is. Het product is nogal aan de waterige kant dus met een pompje zou je waarschijnlijk serieus gaan smossen. Door de sprayflacon kun je het dus makkelijk en snel aanbrengen op de huid.

De bedoeling van deze Body Oil is dat de huidelasticiteit zou moeten verbeteren. Ik heb de olie op mijn benen en armen gebruikt en ik merkte op een korte periode al dat het inderdaad wel helpt. Het werkt ook heel erg verzachtend voor de huid, zelfs nog beter dan de Electric Ink Daily Moisturiser.

Ik heb deze olie dus maar ‘gestolen’ aangezien mijn papa meer fan is van de Daily Moisturiser en het Vibrancy Serum. Goed verdeeld denk ik zo!

Conclusie

Ik was in het begin redelijk sceptisch over deze Electric Ink producten maar ik heb mijn mening snel moeten bijstellen. De tattoo van mijn papa ziet er op korte tijd al zoveel mooier en gezonder uit, zowel de tattoo zelf als de huid eromheen.

Ook voor mijn niet-getatoeëerde huid waren de producten aangenaam in gebruik. Ze hebben een hele lichte citrusgeur, zijn makkelijk in gebruik en doen wat ze beloven. Deze Electric Ink producten kunnen dus door iedereen gebruikt worden: man of vrouw en met of zonder tattoo.

Electric Ink tattoo verzorging

Verkrijgbaarheid

Electric Ink is in België exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat. Je vindt deze producten in de winkels in het body care schap terug. De producten zijn ook online verkrijgbaar via de Kruidvat website.

Heb jij een tattoo? Zou jij deze producten willen gebruiken?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. April 13, 2019 / 2:34 pm

    Ziet er goed uit, mooi uiterlijk ook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?