ELF Duo Oogschaduwcrème in Butter Pecan

Ik ben gek op experimenteren met oogschaduwbasis. De juiste crème of eyeliner onder je poederoogschaduw kan meteen je hele look veranderen. Vooral de Maybelline Color Tattoos en MAC Paintpots zijn bij mij al lang favoriet. Toen ik zag dat ELF ook een oogschaduwcrème in zijn assortiment had wou ik het meteen proberen.

Het allerleukste aan dit product zal waarschijnlijk wel de prijs zijn, hij kost namelijk maar 1 euro! Bijna geen geld dus ideaal om uit te proberen. Maar, wat vind ik nu van dit product?

Wat meteen opviel aan deze oogschaduwcrème is dat het echt wel een crème is, het is dus niet zo stevig als bv. een MAC paintpot. De textuur is echt heel dun, bijna waterig zelfs. Daardoor is hij dus niet zo long-wearing als de verpakking beweert, al helemaal niet als je hem op zichzelf gebruikt. Met een aparte basis eronder (Too Faced Shadow Insurance bv.) is hij wel goed houdbaar maar ik gebruik dit soort producten meestal als ‘snelle’ look, ooglid op en ready to go. Dat lukt dus helaas niet met dit duo.

De kleur zelf is best wel oke. Niet zo goed als een dikker product, de pigmentatie neemt echt wel af door de dunne textuur.

Op zich vind ik het wel een prima product, zeker voor de prijs. Als ik lange tijd onderweg ben (denk tussen de 8 en de 12 uur) en echt iets waterproof moet hebben, dan laat ik deze wel liggen en ga ik liever voor een andere basis. Als ik maar even van huis weg ben maakt het me allemaal niet zoveel uit, een uurtje of 4-5 houdt hij zeker en vast wel vol. Ook is hij denk ik iets beter geschikt om in de winter te gebruiken.

Deze Duo Oogschaduwcrèmes zijn te koop bij Eyeslipsface, ze kosten €1 per stuk. De producten van ELF worden helaas niet meer verkocht via hun Nederlandse webshop. Gelukkig kunnen we wel nog terecht bij de webshop FeelUnique.

Gebruik jij vaak crème oogschduw? Wat zijn jouw aanraders? 

3 Comments

  1. August 28, 2013 / 7:34 am

    Ik heb deze ook in dezelfde kleur en ik vind hem echt vreselijk! Ik heb van mezelf al vrij olie-achtige oogleden en dit verergert het alleen maar. Na enkele uurtjes lijkt het gewoon alsof ik olie op mijn oogleden heb gesmeerd, ook de kleur is dan volledig verdwenen. Het ligt inderdaad aan de textuur 🙂

  2. August 28, 2013 / 10:31 am

    Jammer dat de textuur zo dun is, als hij iets dikker was geweest, was het volgens mij perfect! Maar de kleuren zijn wel heel mooi 🙂

  3. August 28, 2013 / 10:29 pm

    Ziet er goed uit, maar niet echt denderend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?