ELF Quad in Teal Dream

Ik liet jullie een hele tijd geleden al een paar ELF palettes zien waaronder de “Op maat” oogschaduws in Party Purple en Beautiful Browns. Als jullie deze artikels al hadden gelezen dan weten jullie vast dat ik grote fan ben van de ELF oogschaduwpalettes. Buiten deze quads heb ik er nog een heleboel anderen, die zelfs nóg goedkoper zijn! Mijn favoriet is zeker het quad in de kleur Teal Dream.

Teal Dream viel me vooral op door de mooie blauwe kleur. Ik draag niet snel blauw omdat ik het zo’n fletse kleur vind bij mij maar dit blauw leek me een pak feller en juist totaal niet flets. Verder zit er ook nog een mooie highlighter in, een huidskleurige oogschaduw met wat shimmer en een medium groene kleur.

De kwaliteit van dit palette is iets minder dan die van de “op maat” oogschaduws. Ze zijn wat kruimeliger en geven ook snel wat meer fall-out. Het irritantste is vooral dat het overtollige poeder op de oogschaduw blijft liggen, zoals dat vaak is met goedkopere oogschaduw. Ze laten echt heel snel los, dus pas zeker op als je met je kwast over de pans gaat.

Nog een groot minpunt: de verpakking. Als je een kleine oogschaduwkwast hebt gaat het prima maar met grotere kom je al snel in de problemen. Ook swatchen met mijn vingers was praktisch onmogelijk omdat de pannetjes zo klein zijn.

Dan nu: de swatches! Zoals je kunt zien zijn de kleuren allemaal vrij gepigmenteerd, op de groene na dan. Je ziet op de swatches ook wel dat de kleuren vrij chalky zijn. De highlighter en de huidskleurige tint zijn zeer gepigmenteerd en je krijgt deze swatches ook gewoon door een keer te wrijven. De blauwe kleur moet je een beetje meer opbouwen wil je de oogschaduw zo vibrant te krijgen, al is dit vaak zo het geval met dit soort kleurtjes. De groene kleur is gewoon verchrikkelijk: hij is chalky, totaal niet gepigmenteerd en hij blijft niet zitten.

Al bij al ben ik toch blij met dit palette. De groene kleur gebruik ik niet maar de huidskleurige tint gebruik ik graag in de crease om oogschaduw te blenden. De blauwe kleur is ook prachtig als je hem bv. nat aanbrengt en als eyeliner. Je moet echt wel wat werken met de kleuren, dus als je snel een kant-en-klare look wilt met zeer gepigmenteerde oogschaduws: laat dit palette dan liggen. Als je eens wat wil spelen met kleur en anders niet graag veel geld uitgeeft aan felle kleuren, ga ervoor!

De producten van ELF worden helaas niet meer verkocht via hun Nederlandse webshop. Gelukkig kunnen we wel nog terecht bij de webshop FeelUnique.

Share:

11 Comments

 1. May 8, 2013 / 9:37 am

  Wat een mooie palette! Al zijn het niet helemaal mijn kleuren…

 2. May 8, 2013 / 10:16 am

  Wat zijn de kleuren mooi, hele unieke combinatie! Ik heb ook een palette van ELF en die bevalt me best goed 😀

 3. May 8, 2013 / 12:29 pm

  Mooie kleurencombinatie! Voor een euro vind ik de pigmentatie zeker niet slecht!

 4. Liesbeth
  May 8, 2013 / 12:54 pm

  Wauw! De kleuren zien echt heel goed gepigmenteerd, mooi setje!

 5. Edith
  May 8, 2013 / 2:14 pm

  Wat een mooi palette, erg mooie kleurtjes!

 6. May 8, 2013 / 3:25 pm

  Ziet er een mooi palette uit.

 7. Charlotte
  May 8, 2013 / 4:14 pm

  Mooi palette!

 8. May 8, 2013 / 7:52 pm

  Leuk paletje en goede pigmentatie ook!

 9. May 8, 2013 / 8:22 pm

  Jammer dat ze niet zo gepigmenteerd zijn.. maar toch vind ik Elf een mooi merk en betaalbaar. x

 10. May 9, 2013 / 1:39 pm

  Zeker niet slecht voor de prijs die je er maar voor betaald 🙂

 11. May 12, 2013 / 11:06 pm

  Wauw, de groene kleur is prachtig! Wat een fijn palette, vind het alleen jammer dat ze zo mini zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?