ELF Studio Contouring Kit in Light

Een contourkit met verschillende kleuren én ook nog eens goed betaalbaar? Het kan blijkbaar echt! Ik heb de ELF Studio Contouring Kit in Light gevonden en inmiddels ook uitgebreid getest. Is het echt wat? Ik vertel het je vandaag!

ELF Studio Contouring Kit

De ELF Studio Contouring Kit is een kit die speciaal bedoeld is om mee te contouren. Je krijgt vier verschillende tinten in het palette waarmee je je gezicht dus perfect zou kunnen contouren. Je krijgt twee highlighters, een bronzer en een kleur om echt mee te shapen. Voor deze vier kleuren betaal je slechts € 8,00 dus dat is gemiddeld twee euro per kleurtje.

Ik heb de kit inmiddels al een tijdje in huis en vind vooral de contouring kleuren heel erg fijn om mee te werken. Ze zijn goed gepigmenteerd maar ook weer niet zo sterk dat je direct een dikke veeg krijgt. Het donkere poeder aan de linkere kant is wat warmer en daardoor niet direct geschikt om mee te contouren maar wel om mooi te bronzen. Zelfs als ik mijn gezicht wil contouren gebruik ik nog een extra bronzer om het geheel wat warmer te maken. Daarvoor is deze kleur dan wel ideaal!

De rechtse tint is wel heel goed geschikt om mee te contouren, hij is neutraal genoeg om een realistische schaduw mee te creëren. Hij is wel wat aan de donkere kant dus als je wat lichter van huid bent moet je voorzichtig zijn. Gewoon goed aftikken en eventueel wat poeder afnemen op een tissue en dan is het goed te gebruiken!

ELF Studio Contouring Kit

Over de donkere kleuren in het palette ben ik dus zeer tevreden maar over de highlighters heb ik een grote klacht: ze zijn echt veel te donker voor een lichte huid. De kit is bedoeld voor mensen met een lichte huid en toch is de rechtste highlighter zelfs nog een tint donkerder dan mijn huidskleur. Dat is uiteraard niet de bedoeling van een highlighter! Ik denk dat deze kleur beter in een Medium kit had kunnen zitten want voor een lichte huid is deze écht niet geschikt.

Ook het poeder linksboven had op zich nog iets lichter mogen zijn maar hier valt al een pak beter mee te werken. Het poeder is vrij shimmery maar zeker niet te glitterig. Ook laat hij zich heel makkelijk aanbrengen want de pigmentatie is juist goed en het poeder voelt zeer zacht aan. Over de kwaliteit van het poeder kan ik dus zeker niet klagen want voor die prijs is de kwaliteit echt tóp!

ELF Studio Contouring Kit

Ik ben dus zeker wel te spreken over deze kit, alleen vloekt ze een beetje met mijn huidskleur. Alle poeders voelen kwalitatief goed aan, blenden mooi met de huid en hebben de ideale pigmentatie. De verpakking voelt zeer stevig en luxe aan en moet zeker niet onderdoen voor duurdere merken. Het enige (grote) nadeel aan de kit is de kleurselectie, aangezien de kleuren toch nét iets te donker zijn voor mijn lichte huid. Moest je in Bourjois een 51 zijn van tint of bij MAC NC15 (of lichter), dan gaat deze kit waarschijnlijk te donker zijn voor jou.

De producten van ELF worden helaas niet meer verkocht via hun Nederlandse webshop. Gelukkig kunnen we wel nog terecht bij de webshop FeelUnique.

Heb jij al een contour kit in huis?

6 Comments

 1. Nienke Hilbrands
  July 30, 2016 / 1:05 pm

  Lijkt me een fijn kitje!

 2. Dineke Rozema
  July 30, 2016 / 5:01 pm

  Wat is Elf toch een heerlijk merk!

 3. July 30, 2016 / 6:49 pm

  ik hou echt van ELF 😀 alleen jammer van de highlighters!

 4. Astrid
  July 30, 2016 / 10:26 pm

  Ziet er wel heel mooi uit. Ben zelf vrij licht, dus denk dat ik ‘m niet zou uitproberen.

 5. Karlien - Polished Cats
  August 1, 2016 / 9:51 pm

  oooh ik heb deze kit ook
  ik vond hem echt geweldig, ik heb hem onlangs wel op de grond laten vallen..
  dus nu is het een mix geworden (dom)
  spijtig dat het niet helemaal voor jouw huid is

  liefs
  Karlien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?