web analytics

Essence Camouflage+ healthy glow concealer

Een goede concealer zou onmisbaar moeten zijn in iedere make-up routine. Met concealer kun je puistjes verdoezelen, donkere kringen oplichten en over het algemeen al je oneffenheden volledig als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Dat concealer niet duur hoeft te zijn bewijst deze nieuwe Essence Camouflage+ healthy glow concealer. In dit artikel bespreek ik deze budgetproof concealer. Kijk je mee?

Essence Camouflage+ healthy glow concealer

Wat is de Essence Camouflage+ healthy glow concealer?

Ik ben al jarenlang groot fan van betaalbare concealers. Zo gebruik ik de Catrice Liquid Camouflage al járen en ook de Catrice HD Liquid Coverage Precision Concealer is zeker de moeite waard.

Met de vloeibare concealers van Essence had ik weinig ervaring dus ik was zeer benieuwd om de nieuwste Essence Camouflage+ healthy glow concealer te proberen.

Deze unieke concealer werd speciaal ontwikkeld om de huid te voorzien van die gewilde gezonde glow. Hij zou voornamelijk goed moeten zijn voor de huid rondom de ogen, mede dankzij de lichtreflecterende pigmenten die erin verwerkt zitten. Met deze concealer zou je dus een gezonde, wakkere blik moeten krijgen.

Verder zou deze concealer ook waterproof moeten zijn en zou hij niet in de lijntjes mogen trekken. Dat klonk alleszins veelbelovend!

Mijn persoonlijke ervaring

Ik heb de concealer nu al een tijdje in gebruik en hij doet inderdaad wat hij belooft. Voor onder de ogen is het écht wel een fijne concealer, mede dankzij zijn oplichtende effect.

Als de donkere kringen onder je ogen echt heel erg blauw zijn dan zou ik er eerst nog wel met een color corrector of iets dergelijks overgaan. Heb je voornamelijk last van lichte kringen of van wallen? Dan is deze Essence Camouflage+ healthy glow concealer echter ideaal.

Om onzuiverheden mee te camoufleren vind ik deze concealer niet zo geschikt. Bij dit soort zaken (zoals puistjes, littekens, mee-eters, …) wil je eerder voor een donkere concealer gaan i.p.v. voor een concealer met oplichtend effect. De regel in make-up is namelijk: wat je naar voor wilt brengen moet je oplichten, wat je wilt verdoezelen moet je donkerder maken.

Deze concealer is dus voornamelijk geschikt om als highlighter te gebruiken of om je donkere kringen mee weg te werken.

De kleurselectie van de Essence Camouflage+ healthy glow concealer

Een heel fijn product dus maar helaas is er wel een groot nadeel aan deze Essence Camouflage+ healthy glow concealer: de kleurselectie. Hij komt helaas slechts in twee verschillende tinten. De concealer is niet de meest dekkende concealer en past zich wel goed aan aan je eigen huidskleur maar toch, slechts twee tinten vind ik toch maar wat mager.

Zeker als je een iets donkerdere huid hebt gaat deze concealer niets voor jou zijn. Als je met een donkerdere huid een te lichte concealer gebruikt gaat dit eerder een grauw i.p.v. een oplichtend effect veroorzaken, iets wat je absoluut wilt vermijden.

Conclusie

Het is een subtiele concealer die een mooie gezonde glans geeft zonder een pannenkoekeffect achter te laten op de huid. Fijn product maar dus jammer genoeg veel te weinig kleuren verkrijgbaar waardoor het lastig wordt om een geschikte match te vinden.

De Essence Camouflage+ healthy glow concealer kost slechts € 2,89 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Heb jij de concealers van Essence al eens geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. June 14, 2019 / 11:14 pm

    Twee tinten is wel echt beschamend slecht hoor, eerlijk is eerlijk. Verder lijkt het me een prima concealer, maar ik ben eerder op zoek naar wat meer dekking in een concealer. Als ik het gebruik, dan gebruik ik het voor wat meer hardcore zaken zoals fixe wallen of himalaya’s van puisten haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?