Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette

“Shine bright like a diamond” zong Rihanna ooit in een ver verleden. Gelukkig hoeven we ons niet helemaal in diamanten te hullen om een keer goed te shinen. Ook met make-up kun je de nodige glitter en glans bereiken om jezelf in de spotlights te zetten. Een goed product hiervoor is het Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette.

Dit palette behoort tot de gloednieuwe Essence Crystal Power lijn. Binnen deze lijn vind je een heleboel glanzende producten, geïnspireerd op kristallen. Een oogschaduw palette, nagellak en dus ook dit mooie Blush & Highlighter paletteje. In dit artikel stel ik het palette aan je voor!

Bij de laatste assortimentsvernieuwing lanceerde budgetmerk Essence een aantal nieuwe ‘Crystal Power’ producten. Deze vegan producten werden speciaal ontwikkeld om sprankelende looks mee te creëren die qua glans niet onderdoen voor kristal. Mat is uit, kristal is in.

Een van de nieuwe producten binnen deze lijn is het Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette. Dit palette bevat twee poederblushes en twee highlighters.

De bedoeling van het Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette is dat je het op verschillende manieren zou moeten kunnen gebruiken.

De blushes spreken voor zichzelf, die breng je gewoon aan zoals je een normale blush aan zou brengen. Al kun je met deze blushes wel wat variëren in intensiteit omdat ze op het eerste zicht best gepigmenteerd aanbrengen maar wel makkelijk uit te blenden zijn.

Je kunt ze dus zo intens of zo subtiel aanbrengen als je zelf wilt. Hangt er een beetje vanaf wat voor soort kwast je gebruikt en hoeveel je aanbrengt. Op de swatch hieronder heb ik ze redelijk zacht aangebracht.

Met de highlighters kun je volgens Essence ook heel erg mooi spelen. De poederige “Glowing Energy” highlighter zorgt voor een zachte, subtiele glow.

De romige “Shine Bright” highlighter voor opvallende accenten kan solo, over of onder de make-up, of over de blush aangebracht worden. Het is dus eerder een glitter topper dan een echte highlighter.

Dit kun je ook heel erg goed terugzien op de swatches hierboven. De highlighter links is een echte highlighter zoals we die normaal gezien kennen, het product rechts is eigenlijk puur glitter.

Ik snap wat Essence bedoelde maar helaas vind ik het concept toch niet helemaal geslaagd. Ik hou zelf wel van een stevige portie glitter in de vorm van een topper maar dit product vind ik helaas iets minder. De glitters pakken namelijk niet zo goed op de huid en het geeft ook een raar effect als je het aanbrengt over een blush heen.

Ik zou dan eerder kiezen voor een echte highlighter die je als glittertopper gebruikt omdat je dan een iets opvallender effect krijgt. Met dit product verdwijnen de glitters toch teveel op de achtergrond.

Een positieve kanttekening: de Glowing Energy highlighter is wel echt práchtig en zeer fijn in gebruik!

Tja, het Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette is zeker een mooi palette maar is het echt wauw? Dat denk ik niet.

De blushes geven een mooie pigmentatie af, zijn fijn in gebruik en je kunt ze op verschillende manier aanbrengen. Alleen heel erg speciaal, opvallend of uniek zijn ze dus niet. De Glowing Energy highlighter vind ik wel echt fantastisch en gebruik ik dan ook met veel plezier.

De andere highlighter aka de glitter topper, die had er voor mij niet bij gehoeven. Het effect is veel te subtiel en het doet in essentie eigenlijk niks. Dan had ik liever een andere échte highlighter gezien i.p.v. deze glitter.

Het Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette kost € 5,99. De producten van Essence zijn o.a. te koop bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

2 Comments

  1. November 15, 2019 / 4:11 pm

    Voor de prijs vind ik hem zeker niet tegenvallen. Heel bijzonder vind ik hem overigens niet, maar hé wat verwacht je voor die prijs haha. 🙂

  2. November 16, 2019 / 1:38 pm

    Ik vind dit een fijn palette, de blush vind ik erg mooi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?