Essence Crystal Power Eyeshadow Palette

Sinds kort liggen de nieuwe Essence najaarsproducten in de rekken en wat zit er weer veel moois tussen! Een goed voorbeeld hiervan is het gloednieuwe Essence Crystal Power Eyeshadow Palette. Dit palette zit boordevol opvallende metallic kleurtjes waar je uitgebreid mee kunt uitpakken.

Benieuwd naar dit unieke palette? Lees dan zeker verder!

Opvallende oogschaduw palettes met 9 verschillende tinten, het is een echte trend op dit moment. Zo zagen we eerder al merken zoals Colourpop en Huda Beauty met dit soort paletjes komen en nu is ook budgetmerk aan de beurt.

Het aanbod is nog niet echt uitgebreid maar met het nieuwe Essence Crystal Power Eyeshadow Palette is de toon alvast gezet.

Voor hun nieuwe Crystal Power lijn vond Essence de inspiratie bij, je raadt het al, kristallen. Kristallen hebben een mooie, unieke glans die telkens ook mee verandert in het zonlicht.

Deze glans werd dus de inspiratie voor een aantal van de nieuwe producten, waaronder dus ook het Essence Crystal Power Eyeshadow Palette. Daarom bestaat het palette uit acht verschillende shimmer/metallic kleurtjes, met in het midden ook een diepbruine matte oogschaduw.

Bij Essence beloofden ze “een zachte textuur die moeiteloos aan te brengen is” en die je zowel met je vingers als met een kwast zou kunnen aanbrengen. Bij de meeste oogschaduw is dit dan ook het geval, alleen is niet iedere kleur even goed gepigmenteerd.

Ik laat de swatches voor zich spreken:

Never Give Up – Sparkle All day – Good Vibes Only

Dit zijn de swatches van de eerste rij van het Essence Crystal Power Eyeshadow Palette.

Never Give Up is een oranje kopertint met gouden glitters. Fijne pigmentatie en zachte textuur die fijn aanbrengt, alleen voel je de glitters wel wat zitten. Sparkle All Day is een lichte goudgele kleur die qua pigmentatie een pak minder is.

Good Vibes Only, een mosgroene kleur met gouden shimmers, is dan wel weer een schot in de roos. Sterke pigmentatie, goed te blenden én voelt niet te glitterig aan op de huid.

Reach for the Stars – Make It Happen – Love Yourself

Dit zijn de swatches van de tweede rij, de rij waarin je dus ook de matte kleur kunt terugvinden.

Rearch For The Stars, een soort aquagroene kleur, heeft helaas hetzelfde probleem als het goud van de rij erboven. Lekker veel glitter maar helaas weinig pigmentatie.

Een kleur die wél veel pigmentatie heeft, zacht aanvoelt en makkelijk te blenden is is Make It Happen, de matte kleur van het palette. Ook Love Yourself, een peach kleur met gouden glans, is zeer fijn qua gebruik.

Chase Your Dreams – I’ve Got The Power – Believe in Miracles

Binnen de derde en laatste rij zien we hetzelfde ‘probleem’ weer terug: twee zeer intense, blendable oogschaduws en 1 kleur die helaas wat aan de mindere kant is.

Zowel Chase Your Dreams als I’ve Got The Power zijn kwalitatief écht goed. Zeer intense glans, goede pigmentatie en ze blijven ook lekker aanwezig na het blenden.

Bij Believe in Miracles krijg je diezelfde sterke glans, alleen is de pigmentatie ver te zoeken. Wel zou je deze kleur mooi als oogschaduwtopper kunnen gebruiken maar op zichzelf schiet hij toch wat te kort.

Met het Crystal Power Eyeshadow Palette heeft Essence zeker een mooi product neergezet. Zeer verrassende kleurkeuzes en voor een budgetmerk ook best wel innovatief.

De meeste kleurtjes zijn zeer fijn in gebruik, al zitten er helaas ook wat mindere oogschaduws tussen. Het idee was dus goed, de uitvoering was helaas iets minder.

Desondanks de mindere kleuren vind ik het zeker een tof paletje tegen een leuke prijs, ideaal als je graag eens wilt spelen met iets specialere kleuren.

Het Essence Crystal Power Eyeshadow Palette kost € 5,99 en is te koop via Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

3 Comments

  1. September 22, 2019 / 7:01 pm

    Wauw mooie kleurtjes nog zeg, je review is ook erg duidelijk geschreven, fijne zondag nog

  2. September 23, 2019 / 3:43 pm

    Ik vind dit echt een super mooie palette

  3. September 23, 2019 / 5:17 pm

    Wauw ik ben echt best wel onder de indruk. Wat een mooie kleurtjes zitten er in dit palette zeg! Echt al lekker herfst-achtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Looking for Something?