Essence The Cushion Eyeliner: hot or not?

Cushion foundation kende ik al langer maar van cushion eyeliner had ik nog nooit gehoord. Tot Essence een eigen cushion eyeliner lanceerde. Dit is een soort vloeibare eyeliner maar dan in een cushion vorm. Ik heb het uitgetest! Is de Essence The Cushion Eyeliner hot or not? Ik vertel het jullie vandaag!

Essence The Cushion Eyeliner

Cushions?

Producten in cushion vorm zijn de laatste jaren enorm populair. De hele trend begon bij de cushion foundation, een kussentje dat gedrenkt was in vloeibare foundation. Hierdoor kreeg je een vloeibaar product met het gemak van een compact, waardoor je je foundation makkelijker mee kon nemen. Deze trend begon in Korea maar later volgde de rest van de wereld.

Na het succes van de cushion foundation werden er steeds meer producten in cushion vorm gemaakt: blushes, bronzers, primers, contour, … Drogisterijmerk Essence wou niet achterblijven en lanceerde de Essence The Cushion Eyeliner, oftewel een vloeibare eyeliner in cushionvorm.Dit product viel me gelijk op omdat het écht wel iets speciaal is dat ik nog nooit eerder had gezien. Inmiddels heb ik de eyeliner al een hele tijd in huis en heb ik hem dus echt grondig kunnen testen.

Ik ben iemand die iedere dag eyeliner draagt dus een eyeliner moet voor mij goed dekkend zijn, lang blijven zitten én handig in gebruik zijn.

Ondanks mijn ervaring met eyeliner moet het toch een gemakkelijk product zijn, anders hoeft het voor mij niet. Ik hou ervan als eyeliner zich ‘s ochtends snel en makkelijk aan laat brengen zonder geklieder. Als dat het geval is en hij dan ook nog eens mooi blijft zitten, dan kan ik spreken van een match!

Essence The Cushion Eyeliner

Het gebruik van de Essence The Cushion Eyeliner

Wel, deze eyeliner scoort alvast goed op een aantal punten. Allereerst is hij al zeer makkelijk in gebruik, mits je een goed kwastje gebruikt. Zo’n cushion eyeliner is, net zoals gel eyeliners, wel afhankelijk van welke kwast je erbij gebruikt. Ik gebruik al jaren de angled brushes van Boozy Cosmetics en ben hier zeker tevreden van! Je dipt het kwastje gewoon lichtjes in het kussentje en je krijgt gelijk genoeg product.

Kwaliteit

Ik was echt aangenaam verrast door de kwaliteit! Zelfs bij een klein beetje product krijg je gelijk een zeer donkere zwarte streep die egaal dekt. De formule is niet te nat maar ook zeker niet te dik of te droog, het ligt er juist tussenin. Hierdoor kun je gelijk een mooi lijntje zetten zonder dat je er vaak opnieuw overheen moet gaan!

Houdbaarheid van de Essence The Cushion Eyeliner

De houdbaarheid is best nog ok voor die prijs. Het is zeker niet de meest lang houdbare eyeliner, alleszins niet op mijn ogen. Ondanks mijn droge huid heb ik wel zeer vette oogleden en door mijn hooded eyes krijg ik ook sneller last van wrijving. Hierdoor blijven producten doorgaans minder goed zitten op mijn ogen.

Deze eyeliner houdt bij mij dus niet zo lang als andere (duurdere) eyeliners maar het is zeker niet slecht. Vergeleken met andere budget eyeliners is het écht al wel een stuk verbeterd. Een gewone werkdag houdt hij zeker uit maar uitgaan of reizen zou ik wel vermijden met dit product.

Essence The Cushion Eyeliner

Conclusie

Al bij al ben ik dus zeer tevreden over deze eyeliner! Hij is zeer makkelijk in gebruik en geeft gelijk een prachtig zwart lijntje dat ook nog eens redelijk goed blijft zitten. Het is een zeer verrassend concept maar voor mij is het zeker geslaagd! Volgens mij is het een van de beste zwarte eyeliners onder 15 euro.

Voor de Essence The Cushion Eyeliner betaal je € 2,99 bij Kruidvat, wat dus echt wel een fijne prijs is voor zo’n goed product!

Meer lezen over de producten Essence? Check deze artikels:

3 Comments

 1. Manon
  September 20, 2017 / 4:34 pm

  Het ziet er wel apart uit zeg zo in het potje. Maar eyeliner is sowieso niks voor mij

 2. Britt van Ommeren
  September 21, 2017 / 4:58 pm

  Klinkt goed zeg, lijkt me toch apart!

 3. Christine
  September 30, 2017 / 11:32 am

  Hoe gek is dit! Toch niet iets voor mij denk ik haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?