Essence Double Trouble mascara review

Ik hou ervan om nieuwe en unieke producten te laten zien op mijn blog. Een goed voorbeeld hiervan is de Essence Double Trouble mascara, een speciale mascara met een uniek tweezijdig borsteltje.

Deze nieuwe mascara heeft een innovatieve 2-in-1 borstel met twee uiteinden: één kant van elastomeer voor extra volume en een eindeloze look, en één kant van vezels voor definitie en krul.

Dat klinkt natuurlijk heel erg interessant dus ik kon niet wachten om hem te proberen. Of het echt werkt, dat lees je in dit artikel!

Of je nu gaat voor een natuurlijke stijl of een supernatuurlijk wow-effect, met deze nieuwe Essence Double Trouble mascara kan het allemaal aldus Essence. Je zou in principe dus maar 1 mascara nodig moeten hebben, ongeacht voor wat voor resultaat je ook wilt gaan.

Dat is natuurlijk een stuk goedkoper en handiger dan verschillende mascara’s te kopen en tegelijkertijd te gebruiken. Als het echt werkt natuurlijk!

Je kunt beide kanten apart gebruiken maar je kunt ze ook samen gebruiken, er is niet echt een specifieke werkwijze voor. Ik gebruik meestal eerst de kant voor volume om daarna mijn wimpers ‘uit te kammen’ met de kant voor de lengte.

In het begin werkt het borsteltje een beetje onwennig. Soms durfde het al eens gebeuren dat ik met beide kanten tegelijk aan het werken was en dat werkte natuurlijk helemaal niet prettig! Eens je je draai gevonden hebt werkt het echter een stuk fijner. Het duurt misschien even voor je het door hebt maar eens het zo ver is is het echt wel een prettige mascara.

De kant met vezels zorgt voor lekker veel volume terwijl je met een elastomeerkant je wimpers weer wat beter kunt separeren dus in dat opzicht helpen de twee kanten elkaar wel goed!

Zoals je kunt zien geeft de Essence Double Trouble mascara een zeer natuurlijk effect maar toch genoeg om verschil te zien. Hij coat alle wimpers meteen perfect en dankzij het handige borsteltje kun je eventuele kleine klontertjes meteen weer uitkammen. De dunne kant is trouwens ook perfect om je onderste wimpers van mascara te voorzien.

De Double Trouble mascara geeft een mooi, naturel volume aan de wimpers en ook qua lengte worden ze er zeker beter op. Voor meer krul zorgt deze mascara helaas niet, als dat iets is waar je specifiek naar op zoek bent is de Essence Lash Princess Curl & Volume mascara waarschijnlijk een betere optie. De Lash Princess mascara zorgt dan wel meer voor klonters en geeft sneller spinnenpoten, iets wat je met deze Double Trouble dus helemaal niet hebt!

De houdbaarheid van deze mascara is ook zeker niet slecht. Tegen de avond aan merk je wel wat kleinere veegjes onder de ogen maar dat is zeker niet abnormaal met een niet-waterproof mascara. Moest je dit echter wel een probleem vinden kun je ook altijd voor de waterproof variant kiezen.

Ik vind de Double Trouble mascara zeker een van de betere mascara’s die Essence te bieden heeft. Het unieke borsteltje werkt heel erg prettig, de formule is niet te dik of te plakkerig en het eindresultaat mag er zeker zijn. Hij geeft voldoende volume en lengte om een verschil te maken maar is ook weer niet te overdreven. Een prima mascara voor everyday gebruik.

De Essence Double Trouble mascara komt in een knalroze variant (deze gewone standaardmascara) en een blauwe variant (de waterproof versie). Beide mascara’s kosten € 3,89 en zijn te koop bij de Essence verkooppunten waaronder Boozyshop en Kruidvat.

Wat vind jij van deze mascara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?