Essence Epic Sunset eyeshadow palette review

Budgetmerk Essence vernieuwt twee keer per jaar het assortiment. Er gaan een heleboel producten uit het assortiment om plaats te maken voor nieuwe ‘in trend’ producten. Een van de nieuwe producten van dit jaar is het Essence Epic Sunset eyeshadow palette.

Binnen dit palette vind je tal van opvallende kleuren, ideaal om eens goed mee uit te pakken dit najaar. Is het palette ook zo mooi als het eruit ziet of is het toch eerder een misser? In dit artikel vertel ik er meer over!

Het Essence Epic Sunset eyeshadow palette werd geïnspireerd op de kleuren van een zonsondergang in de woestijn. Het palette bevat 14 tinten met matte, glanzende en metallic effecten in goud, roze en paars. Een zeer uitgebreid paletje dus!

Zowel op de verpakking als bij de inhoud zie je dat het thema van de zonsondergang goed doorgetrokken wordt. Op dat vlak kunnen we Essence al zeker pluspunten geven!

Natuurlijk draait het niet alleen om het uiterlijk, ook de inhoud moet natuurlijk goed zijn.

Bij dit soort grotere palettes ben ik namelijk vaak wat huiverig, zeker als ze afkomstig zijn van budgetmerken. Vaak is de kwaliteit van de oogschaduw onderling toch niet zo goed als je zou willen.

In de meeste gevallen is het hit or miss, met een aantal mooie kleuren en ook een heleboel kleuren die juist minder zijn.

Wel, gelukkig kan ik zeggen dat dat bij dit Essence Epic Sunset palette niet het geval is. Dit palette heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen, in tegenstelling tot het Essence Crystal Power palette.

Bij het Essence Crystal Power palette had ik het probleem dat sommige van de shimmer kleuren amper tot weinig pigmentatie hadden. Ook waren ze vrij moeilijk te blenden en zag je er weinig van terug op het oog. Wel waren de matte tinten in het palette de moeite waard.

Het Essence Epic Sunset palette is eigenlijk wat ik wou dat Crystal Power was. Alle kleuren zijn creamy, gepigmenteerd én makkelijk te blenden. Ja, zelfs de matte kleuren.

De kwaliteit van de oogschaduw is over het algemeen zeer consequent, er zijn weinig kleuren die er bovenuit steken of juist minder zijn dan de rest. Daarom ga ik jullie de swatches gewoon laten zien zonder iedere kleur individueel te bespreken. De swatches zeggen in dit geval meer dan genoeg:

Twilight – In The Clouds – Afterglow – Heat

Solar Eclipse – Golden Spark – Ray of Light – Lightness of Day

Nightfall – Succulent – Perfect Glow – Pink Skies

Fiery – Dawn – Dusk – Darkness of Night

Tja, ik vind het Essence Epic Sunset palette gewoon een topper. Je kunt felle looks creëren met dit palette maar je kunt het ook even goed gebruiken voor een neutrale, dagdagelijkse look.

Als ik dan toch een puntje van kritiek moet geven had ik graag nog een zwarte oogschaduw gezien en eventueel een aantal felle oogschaduwtinten. De kleurkeuze had dus íetsje anders gemogen maar op de kwaliteit van de oogschaduw kan ik dus echt geen kritiek geven.

Het Essence Epic Sunset palette kost € 9,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Meer lezen over Essence? Bekijk deze artikels dan ook eens!

1 Comment

  1. September 27, 2019 / 1:17 pm

    Dit is een van mijn favorieten uit de essence collectie update!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?