Essence G’Day Sydney eyeshadow palette

Ik liet jullie eerder al een klein overzicht zien van alle nieuwe Essence make-up. Een van de nieuwigheden was het Essence G’Day Sydney eyeshadow palette, een palette dat gelijk mijn aandacht trok door de mooie vormgeving. Inmiddels heb ik al even kunnen spelen met dit palette dus het leek me het ideale moment voor een review. Kijk je mee?

Essence G'Day Sydney eyeshadow palette

Tijdens de laatste assortimentswisseling lanceerde Essence een nieuw concept: de City palettes. Deze oogschaduw palettes zijn allemaal geïnspireerd op een aantal steden en de bepaalde vibe die er rond deze steden hangt. Zo heb je o.a. Hello New York, Salut Paris, Ola Rio en dus ook deze G’Day Sydney.

Het Essence G’Day Sydney eyeshadow palette is een heel mooi en zomers palette. Zowel de vormgeving als de oogschaduw zelf doet je gelijk wegdromen naar warmere oorden.

Essence G'Day Sydney eyeshadow palette

Het palette is van stevig karton gemaakt en is bezet met een prachtige matte tekening. Hierop werd dan in blinkende letters de tekst G’Day Sydney gedrukt, ziet er echt heel erg chique uit. Zodra je het palette opent zie je een handige spiegel en komen er 9 mooie kleuren oogschaduw tevoorschijn.

Het Essence G’Day Sydney eyeshadow palette is een palette dat voornamelijk metallic tinten bevat. Op de bovenste rij zie je een aantal mooie neutrals waarmee je je look makkelijk af kunt maken.Je hoeft dus geen ander palette erbij te pakken als je een complete look wilt maken dus dat is zeker al een groot pluspunt.

De onderste rij is dan weer een stuk opvallender. Hierin vind je 4 extreem glanzende en metallic tinten terug waar je je ooglook compleet mee kunt veranderen.

Essence G'Day Sydney eyeshadow palette

Dit zijn de swatches van de eerste (neutralere) rij. Een aantal van deze kleuren zijn volledig mat maar er zitten ook wat shimmery en satijnen kleuren tussen. De pigmentatie is OK maar het is ook zeker niet wow. Je kunt ze wel heel makkelijk opbouwen en ze zijn goed te blenden zonder dat ze hun intensiteit te sterk verliezen. Verder voelen de kleuren ook heel zacht aan, al is de lichtste oogschaduw wel wat aan de poederige kant.

Essence G'Day Sydney eyeshadow palette

De onderste rij is dan wel een stuk spectaculairder. Hierin vinden we vier kleuren terug: een lichte mintgroene/lichtblauwe tint, een koperkleur, een oogschaduw die mooi gemixt is tussen geel en groen en als laatste een diepere turquoise kleur.

Deze oogschaduw is echt heel erg mooi gepigmenteerd, voelt zeer zacht aan op de huid en heeft een prachtige metallic glans die er echt vanaf spat. Zowel met een vingerswatch als op het oog zijn de kleuren mooi van kleur! Vooral de turquoise en de koperen oogschaduw zijn heel diep van kleur en zeer goed gepigmenteerd. Doordat ze zo boterig aanvoelen zijn ze ook totaal niet poederig.

Essence G'Day Sydney eyeshadow palette

Ik vind het Essence G’Day Sydney eyeshadow palette zeker niet verkeerd. Het is niet baanbrekend en ook geen absolute must-have maar kwalitatief is het zeker niet slecht. Ik denk dat dit voornamelijk een goed paletje is om mee te reizen, dat is alleszins hetgeen waarvoor ik hem ga gebruiken.

Doordat er zoveel neutrale kleuren inzitten, net als een aantal ‘pop of colours’ is het ideaal om mee te nemen. Je kunt hier een neutrale look maar ook iets opvallenders mee maken zonder dat je met meerdere palettes moet sleuren. Het formaat is ook heel handzaam dus op dat vlak is het zeker een goede toevoeging aan het assortiment van Essence!

Het Essence G’Day Sydney eyeshadow palette kost € 6,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?