Essence Hello New York palette

Recent liet ik jullie het Essence G’Day Sydney palette al zien, een mooi handzaam paletje gevuld met warme kleuren. Geen fan van warme tinten? Ook voor de liefhebbers van koelere kleuren heeft Essence een palette gecreëerd: het Essence Hello New York palette. In dit artikel vertel ik er graag meer over!

Essence Hello New York palette

Tijdens de laatste assortimentsvernieuwing lanceerde Essence een heleboel nieuwe producten. Binnen deze nieuwigheden vinden we vier verschillende City Palettes terug oftewel palettes die geïnspireerd zijn op bepaalde steden. De warme G’Day Sydney liet ik jullie eerder al zien maar nu is Hello New York aan de beurt.

Essence omschrijft het Hello New York palette als “een palette dat nuances van grijs tot mauve in deels iriserende texturen presenteert”. Klopt helemaal want dit palette bevat inderdaad voornamelijk koele tinten met een práchtige glans.

Essence Hello New York palette

Essence Hello New York is het ideale palette voor mensen die niet van alledaagse kleuren houden. Het palette zit vol met unieke opvallende kleuren die je niet in ieder dagdagelijks palette terug zou vinden.

Zo werd er bij het Essence Hello New York palette vooral de nadruk gelegd op de shimmers en het metallic aspect van de kleuren i.p.v. puur alleen op pigmentatie te focussen.

Essence Hello New York palette

Dat pigmentatie niet alles is kun je heel goed terugzien in de eerste rij van het palette. Wel kan ik je zeggen dat de foto de kleuren écht niet goed oppakt en niet fatsoenlijk weergeeft hoe mooi de kleuren in het echt zijn.

Deze eerste rij is namelijk wel heel erg mooi als je het juiste licht erop zet. De pigmentatie is misschien niet denderend (tenzij bij de donkerste kleur) maar de glans is echt wow. Vooral de metallic glans die doorheen de vierde kleur zit is écht wel mooi. Moest je de kans krijgen om dit palette te swatchen in de winkel, doe het dan zeker!

Ook de linkse en de middelste kleur hebben een zeer mooie glans. Alle kleuren voelen ook heel erg prettig aan op de huid en zijn absoluut niet droog of korrelig.

Essence Hello New York palette

De onderste rij zit dan wel weer boordevol pigment. Zowel de lichtste kleur als alle andere tinten geven lekker veel kleur af en houden hun intensiteit ook mooi tijdens het blenden. De blauwe kleur rechts is misschien net ietsje minder gepigmenteerd maar ook hier geldt weer: de glans redt de kleur écht.

Gelukkig kun je op deze foto wel goed zien wat voor een mooie glans doorheen deze kleuren zit, zeker bij de rechtse oogschaduw komt het goed tot zijn recht. Deze kleur is echt perfect om op het midden van je oogbol aan te brengen aangezien deze oogschaduw het licht heel mooi aantrekt en weerkaatst.

Essence Hello New York palette

Toen ik het Essence Hello New York palette voor het eerst swatchte was ik niet meteen onder de indruk. Hoe meer ik ermee ging spelen, hoe mooier ik het palette wel begon te vinden.

Het is even wennen en spelen met de metallic en shimmery kleurtjes maar je kunt hier zóveel moois mee doen! Je kunt ook verschillende kanten uit als je wilt wisselen tussen blauw en paars.

Essence Hello New York palette

Stiekem vind ik het Essence Hello New York palette zelfs nog mooier en unieker dan het G’Day Sydney palette. Dit doosje bevat toch weer wat uniekere kleuren en de uitvoering ervan is ook prima gedaan door Essence.

Het Essence Hello New York palette kost € 6,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Welk palette vind jij het leukst? Sydney of NYC?

6 Comments

 1. Frederique
  March 15, 2019 / 10:30 am

  Het zijn totaal niet mijn soort kleuren maar ik denk dat je er inderdaad wel leuk mee kan spelen/combineren.

 2. March 15, 2019 / 1:45 pm

  ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit niet een erg mooi pallet vind. De kleuren zijn niet echt diep, te licht en ik vind ze ook niet zo mooi

 3. March 15, 2019 / 3:56 pm

  Ziet er leuk uit maar alleen niet echt iets wat bij mij past.

 4. March 15, 2019 / 6:24 pm

  Toffe verpakking. De kleuren vind ik mooi, maar zijn niet echt kleuren die ik uit zou kiezen.

 5. March 16, 2019 / 9:40 am

  Wat een mooi palette, ziet er goed uit!

 6. March 20, 2019 / 9:38 pm

  Die blauwe met glans vind ik zó mooi! Ik vind dat beide palettes wel een aantal mooie kleuren bezit, dus ik zou geen keuze kunnen maken haha! En die verpakkingen zijn ook zooo leuk trouwens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?