Essence Hey Cheeks blush & bronzer palette

Een tijdje geleden liet ik jullie al een sneak peek zien van de nieuwe Essence lenteproducten van 2019. Hierin zat ook een heel mooi blush en bronzer palette: het Essence Hey Cheeks palette. In dit artikel laat ik dit mooie én compacte palette graag aan jullie zien. Kijk je mee?

Essence Hey Cheeks palette

Het Essence Hey Cheeks palette is, zoals de naam al doet vermoeden, een palette dat speciaal voor je wangen bedoeld is. In het doosje vind je alles wat je nodig hebt om je gezicht van de nodige kleur te voorzien: blush, bronzer én highlighter.

Het palette komt in een langwerpig doosje waarin je ook een hele grote spiegel terugvindt. Daarom is dit palette het ideale product om mee te nemen op vakantie of om in je toilettas te bewaren.

De inhoud van het Essence Hey Cheeks palette

In totaal vind je 6 verschillende pans terug binnen het Essence Hey Cheeks palette:

  • een highlighter
  • drie blushes
  • twee bronzers

De eerste pan is een beige warmkleurige highlighter. Deze highlighter bevat lekker veel gouden shimmers waardoor hij de huid van een warme zonnige gloed voorziet. Je kunt hem heel erg hevig aanzetten of op een natuurlijke, subtiele manier gebruiken. Hij geeft dus een matig pigment en is totaal niet poederig op de huid.

De twee pans die je aan het uiteinde van het palette ziet zijn dan weer het compleet tegenovergestelde, dit zijn namelijk bronzers. De eerste bronzer is heel erg warm qua ondertoon en bevat een subtiele satijnen glans.

Het laatste product in het doosje is een subtielere bronzer die wel heel veel shimmers bevat maar dus iets rustiger is qua kleur.

Beide bronzers voelen heel erg zacht aan op de huid en blenden daardoor ook zeer goed. Ze zijn niet poederig of klonterig, iets wat je bij budgetmerken helaas vaker ziet. Bij deze producten heb je daar dus geen last van!

Essence Hey Cheeks palette swatches blushes

De drie kleuren in het midden van het doosje zijn drie verschillende blushes. De eerste blush in het Essence Hey Cheeks palette is een diepe peachy tint. Deze kleur lijkt me vooral heel erg mooi als je een bruinere of diepere huidskleur hebt maar je kunt hem ook heel licht aanzetten als je iets lichter bent.

De middelste blush is een koraalkleur met prachtige gouden shimmers. Hij lijkt qua glans en shimmers wel een beetje op de welbekende NARS Orgasm, alleen is hij qua ondertoon niet roze genoeg om een exacte dupe te zijn. Wel is de blush iets donkerder dan de pan doet uitschijnen!

De meest rechtse blush is een warme roze tint die kleine subtiele shimmers bevat. Een zeer natuurlijke kleur als je het mij vraagt, eentje die bij veel mensen mooi zal staan.

Ook deze drie producten zijn fijn in gebruik, al vind ik ze wel net ietsje poederig aanvoelen dan de highlighter en de bronzers. Als je je kwast even goed aftikt voor je ze aanbrengt mag dat echter geen probleem vormen.

Essence Hey Cheeks palette

Ik vind het dus zeker geen verkeerd product! Ik ben voornamelijk fan van de blushes aangezien deze zeer uiteenlopend zijn qua kleuren en ook een mooie pigmentatie hebben. De producten werken verder ook gewoon goed op de huid dus ik heb er kwalitatief niets op aan te merken. De verpakking vind ik ook gewoon heel erg handig!

Het Essence Hey Cheeks palette kost € 5,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

Share:

1 Comment

  1. May 30, 2019 / 2:01 pm

    Deze was me niet opgevallen maar ik vind het een mooi palette en ideaal voor op vakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?