Essence How To Make Smokey Eyes

Essence is een merk dat de laatste paar jaren een enorme vooruitgang heeft gemaakt. Waar het eerst meer een ‘kindermerk’ was en in de schaduw stond van zusje Catrice, is het nu een volwaardig drogisterij merk geworden. Ze hebben tegenwoordig ook enorm leuke verpakkingen én leuke doosjes. Een van die doosjes is het Essence How To Make Smokey Eyes palette. Benieuwd naar dit budgetproof eyeshadow palette? Lees dan zeker verder.

Essence How To Make Smokey Eyes

Het Essence How To Make Smokey Eyes palette trok gelijk mijn aandacht vanwege de geslaagde kleurkeuze. De meeste smokey eye palettes en doosjes komen standaard met dezelfde kleuren: grijs en zwart. Dit palette heeft me daarentegen enorm verrast. Je hebt twee combinaties in het doosje zitten. De eerste combinatie neigt naar een klassieke smokey eye maar is toch verrassend door de prachtige taupe tinten. Geen zilver dus, wel koele kleuren. De tweede combinatie is een bruin trio variërend van lichtbeige tot mat donkerbruin. Iets geheel anders dan in de meeste palettes!

Essence How To Make Smokey Eyes

Ook de vormgeving van het palette vind ik erg leuk. Het is volgens mij allemaal geïnspireerd op de palettes van Too Faced, zelfs de ‘kaartjes’ zijn identiek. Er zitten namelijk een paar how-to kaartjes achter het spiegeltje die je stap voor stap uitleggen welke kleuren je kunt gebruiken voor een bepaalde look.

Essence How To Make Smokey Eyes

Niet alleen de kleurkeuze en vormgeving vind ik geslaagd, ook de kwaliteit van de oogschaduw is zeker de moeite waard. Het is natuurlijk geen MAC of Urban Decay maar de pigmentatie is veel beter dan ik dan van Essence gewend ben en moest ik het merk niet weten, dan zou ik het zeker in het hogere segment van de drogisterij plaatsen (Gosh, Maybelline, L’Oréal, …).

Op de foto hierboven zie je het eerste trio in het palette. Je hebt de lichte zilveren kleur (Shine Bright), een taupe kleur (Glam Star) en een donkergrijze bijna zwarte kleur (Rock’n’roll). Door deze rij werd ik echt aangenaam verrast, iedere kleur (ja zelfs de donkere!) is fantastisch gepigmenteerd. De kleuren voelen zacht aan en laten zich makkelijk aanbrengen zonder veel fallout.

Essence How To Make Smokey Eyes

Het tweede trio bestaat uit bruintinten. Je hebt een lichtbeige nudekleur (Dancing Queen), een shimmery bruine tint (Dressed Up) en een matte donkerbruine kleur (Celebration). Dancing Queen is helaas niet zo goed gepigmenteerd als de rest maar er valt wel heel goed mee te werken. Ook de matte Celebration is iets minder maar dat is vaak met budget matte oogschaduws, al is de pigmentatie ook zeker niet slecht. Dressed Up is even fantastisch als de kleuren uit de vorige rij en echt een droom om mee te werken!

Ik ben zeker fan. Op Dancing Queen na vind ik alle kleuren prachtig en ze werken ook allemaal erg prettig. Ik vind dit zeker een must-have als je nog op zoek bent naar een budgetproof oogschaduwdoosje waar je veel mee kunt. Essence How To Make Smokey Eyes kost € 5,99 is verkrijgbaar bij geselecteerde Kruidvat filialen en via de webshop.

Wat vind jij van dit palette?

10 Comments

 1. November 9, 2015 / 8:47 am

  vind de pigmenten een beetje tegenvallen.. 🙁

 2. November 9, 2015 / 9:20 am

  Ik vind Essence op veel vlakker véél beter dan Catrice. Als ik iets meeneem van een budget merk bij kruidvat is het meestal essence.

 3. November 9, 2015 / 10:10 am

  mooi pallette maar juist dat karton ben ik niet zo weg van.

 4. November 9, 2015 / 10:26 am

  Dit is niets voor mij, vind het pigment ontzettend tegenvallen.

 5. November 9, 2015 / 10:59 am

  Ziet er niet verkeerd uit! Heb net ook een smokey look gepost op de blog vandaag 🙂 Beetje donkerder dan de kleuren in dit palette wel.

 6. November 9, 2015 / 12:06 pm

  Ziet er niet slecht uit, zeker als je net begint te experimenteren met make-up! 🙂

 7. November 9, 2015 / 3:54 pm

  Ik vind het palette er zo mooi uitzien! Moet hierbij altijd meteen denken aan de Benefit palettes

 8. Delphine
  November 9, 2015 / 7:33 pm

  Bij mij is Essence helaas nog steeds een merk voor kleine kinderen. Heel spijtig dat ik dat maar niet van mij af kan zetten want vaak is hun pigment echt geweldig!

 9. Karlien - Polished Cats
  November 9, 2015 / 7:46 pm

  ooeh dit zou echt wel iets voor mij zijn
  want ik slaag er maar niet in die smokey eye te creeeren

  liefs
  Karlien

 10. November 10, 2015 / 7:23 am

  Ik vind het palette er zo leuk uitzien. Ik wist niet dat de kwaliteit zo goed zou zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?