web analytics

Essence Hydrating Nude lipstick 302 Heavenly

Een nude lipstick die perfect bij je huidskleur past én ook nog eens hydraterend werkt, dat klinkt natuurlijk heel erg goed. Ik werd dan ook enthousiast toen ik de Essence Hydrating Nude lipsticks ontdekte.

Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende tinten en zitten boordevol verzorgende ingrediënten. En het allerbeste? Ze kosten slechts € 2,95!

Ik ben zeer enthousiast over de Essence Hydrating Nude lipstick in de kleur 302 Heavenly dus het werd dringend tijd voor een artikel. Kijk je mee?

De Essence Hydrating Nude Lipsticks zijn all round lipsticks die in iedere handtas thuishoren! Deze vegan lippenstift bevat castor olie en shea boter voor een intense hydratatie en is vrij van siliconen en alcohol. De prachtige nude tint geeft je een natuurlijke finish en is perfect voor iedere outfit, huidtint en gelegenheid!

In totaal heb je drie verschillende tinten: 301 Romantic, 302 Heavenly en 303 Delicate. De kleur die ik in dit artikel laat zien is de Heavenly.

De Hydrating Nude lipstick van Essence is de perfecte hybride tussen een lipstick en een lippenbalsem. Op de lippen voelt het eigenlijk aan als een lippenbalsem aangezien hij echt wel heel erg hydraterend aanvoelt. Toch gaat de lipstick niet te hard glijden zoals bij een klassieke lippenbalsem wel het geval is.

Hij geeft ook een mooie kleur af aan de lippen maar omdat het om een Nude lipstick gaat moet je natuurlijk geen felle, opvallende kleur verwachten. De Essence Hydrating Nude lipsticks zijn eerder ‘my lips but better’ lipsticks die je lippen een subtiel kleurtje geven.

De 302 Heavenly is een nude tint die een warme ondertoon heeft. Hij is niet perse oranje maar je ziet wel dat hij veel warmer is dan een roze nude of een neutrale nude tint.

Doordat het hier om een hydraterende lipstick gaat is de houdbaarheid wel niet echt denderend. Een drankje overleeft hij nog wel maar na een maaltijd ga je zeker en vast moeten bijstiften. Je kunt ook gewoon geen lange houdbaarheid verwachten van zo’n hydraterende soort.

Gelukkig is het geen ramp om de lipstick af en toe bij te werken. Doordat de kleur zo subtiel is is de lipstick vrij low maintenance en hoef je dus ook niet te secuur te werken.

De Hydrating Nude lipsticks zijn ook gewoon zo goedkoop dat het zeker geen probleem is om vaker bij te werken. Als je lipstick op is koop je gewoon een nieuwe.

Ik ben dus wel enthousiast over deze lipsticks. Ze voelen goed aan op de lippen en de kleur 302 Heavenly is dé perfecte warme ‘my lips but bettter’ kleur. Ideaal voor dagen waarop je niet teveel make-up wilt of kunt dragen maar waarbij je er wel gewoon goed uit wilt zien.

De lipstick brengt makkelijk aan en hydrateert de lippen waardoor je dus ook eigenlijk geen nood hebt aan een lippenbalsem. Dit lijkt me dan ook het perfecte product om in de herfst en winter te dragen als bescherming voor de lippen. Zo heb je altijd een mooie kleur op én je beschermt je lippen tegelijkertijd.

Zelf eens proberen? De Essence Hydrating Nude Lipsticks kosten € 2,95 en zijn verkrijgbaar bij Boozyshop en Kruidvat.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?