web analytics

Essence I like to MAUVE it, MAUVE it palette

Tijdens de laatste assortimentsvernieuwing voor de herfst en winter lanceerde Essence een aantal nieuwe eyeshadow palettes. Een van deze nieuwe palettes is het Essence I like to MAUVE it, MAUVE it palette.

Dit palette, dat zowel mauve tinten als neutrale tinten bevat, is dan ook pérfect voor de herfst en de winter. In dit artikel vertel ik er dan ook graag meer over. Kijk je mee?

Voor het najaar van 2021 lanceerde Essence vier nieuwe oogschaduwpaletten: I like to MAUVE it, MAUVE it, Dancing GREEN, BRONZED this way en ice, ice baby. Elk palette bestaat uit zes unieke tinten die perfect bij het najaar passen.

Een van mijn persoonlijke favorieten is dit Essence I like to MAUVE it, MAUVE it palette.

Dit palette bestaat uit zowel matte als shimmery kleuren die allemaal binnen het roos-mauve spectrum vallen of die perfect in harmonie werken met deze kleuren.

Het doosje bestaat dus uit drie shimmery tinten (die lekker metallic zijn) en drie matte tinten die je perfect als blendingkleur in de crease kunt gebruiken. De lichtste matte tint uit het palette is dan weer perfect te gebruiken als highlighter of om in de binnenste ooghoek te gebruiken.

De kleuren zijn allemaal perfect op elkaar afgestemd. Zo kun je bv. voor een volledige paarse look gaan maar je kunt het geheel dus ook een stuk subtieler houden als je enkel met de bruintinten in dit doosje werkt.

Zoals je kunt zien zijn (bijna) alle kleuren zeer mooi gepigmenteerd maar ze zijn allemaal wel vrij zacht van kleur. Je hoeft dus geen knalpaars of knalroze te verwachten.

De metallic tinten voelen súperzacht aan en hebben vrijwel meteen een zeer intens pigment. De lichtpaarse en lichtbruine matte tinten voelen even zacht aan als de shimmers, hebben een goede pigmentatie en blenden makkelijk in de huid.

De enige kleur die wat minder is is de grijze/khaki kleur. Deze oogschaduw is vrij poederig maar hecht niet zo goed aan de huid. De pigmentatie van deze kleur is helaas dus ook een stuk minder. Maar bij 5 van de 6 oogschaduwtinten mag je dus eigenlijk niet klagen!

Ben je nog op zoek naar een oogschaduw palette dat je perfect voor school of werk kunt gebruiken zonder dat het weer over saaie bruintinten gaat? Dan ga je vast heel erg blij worden van dit Essence I like to MAUVE it, MAUVE it palette.

De oogschaduw is vrij naturel en zacht waardoor je het perfect voor iedere dag kunt gebruiken. Toch is het net ietsje unieker dan een standaard neutraal palette dat enkel bruintinten bevat.

Dankzij zijn handige formaat kun je dit doosje ook makkelijk meenemen dus het is ook nog eens perfect voor onderweg!

De nieuwste Essence eyeshadow palettes zijn verkrijgbaar vanaf half september en kosten € 3,39 per stuk.

Wat vind jij van dit palette?

1 Comment

  1. www.Glamview.nl
    September 6, 2021 / 9:18 am

    Wat een snoepige kleuren! Mooie palette is dit zeg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?