Essence I Want Candy collectie

Ik ben een enorme zoetekauw dus ik snoep best graag (en veel)! Toen ik hoorde dat Essence een samenwerking zou aangaan met Chupa Chups werd ik gelijk enthousiast. Een fijn budgetproof cosmeticamerk in combinatie met een snoepmerk? Dat kon alleen maar leuk worden! De Essence I Want Candy collectie werd het resultaat en ik laat deze collectie graag aan jullie zien.

Essence I Want Candy

De Essence I Want Candy collectie is gevuld met een heleboel producten. Zo vind je er o.a. nagellak, oogschaduw, lipgloss en eyeliner er terug. De collectie bevat ook nog een paar specialere items zoals een nagelscrub, een haarborstel én een body splash. Een zeer goed gevulde collectie dus! Alle producten hebben een snoepgeurtje gekregen, van cola tot aardbei. Ik heb nog niet alles kunnen testen maar gelukkig wel genoeg om een globaal beeld te kunnen vormen over deze collectie. Dit zijn de producten die ik getest heb:

Essence I Want Candy Shimmer Pearls

Scented Blush Shimmer Pearls – € 3,59

In de zomer hou ik er wel van om een shimmery blush te gebruiken. Het weerkaatst de zon altijd zo mooi en het laat je huid veel gezonder ogen. Zeker als je last hebt van een droge huid is zo’n glanzende blush wel mooi!

Ik was eerst wat huiverig om deze blush te proberen omdat dit soort bolletjes meestal niet goed gepigmenteerd zijn. Ze geven over het algemeen vooral glans en weinig kleur. Bij deze blush is dat gelukkig niet het geval want hij geeft echt een mooie kleur af op de huid! De kleur is een mooie mix tussen oranje en roze en gaat zeer mooi zijn bij zowel koele als warme ondertonen. De blush ruikt ook echt heerlijk trouwens!

Essence I Want Candy

Scented Nail Scrub – € 1,99

“Wat is een nailscrub?” vroeg ik me af toen ik dit product zag. Het klinkt best logisch maar toch, het leek me in eerste instantie een zeer vreemd product. Ik heb ook nog nooit een nailscrub gezien bij een ander merk dus ik werd gelijk nieuwsgierig. De scrubdeeltjes zitten in een vrij dikke substantie waardoor hij gelukkig niet al té hard scrubt.

Eerst dacht ik dat je deze gewoon over je nagels aan moest brengen maar dat deed bij mij niet al te veel. Waar ik hem wél fijn voor vind is voor mijn nagelriemen. Ik verzorg mijn nagelriemen best goed maar toch heb ik vaak last van droge randjes die omhoog steken. Deze scrub zorgt ervoor dat de huid rondom mijn nagels extra zacht aanvoelt.

De scrub ziet er uit als een ijsje en daar ruikt hij ook naar, echt superschattig!

Essence I Want Candy lipgloss

Scented Lipgloss palette – € 3,59

Een lipgloss palette in felle kleuren dat naar snoep ruikt, het deed me eerlijk gezegd wat denken aan kinder make-up. De lipglosses ruiken best wel sterk naar kersen maar gelukkig op een niet-artificiële manier zoals bij goedkopere make-up vaak het geval is.

Ik had al een vaag vermoeden dat deze glossjes niet al te gepigmenteerd zouden zijn en helaas was dit ook het geval. De twee bovenste kleuren zijn wat aan de dikkere kant en zijn bijna volledig transparant. De twee onderste kleuren voelen een pak droger en stugger aan maar hebben gelukkig wel nog enige vorm van pigmentatie.

Het oranje kleurtje linksonder is mijn favoriet uit dit palette en geeft een mooi zomers resultaat op de lippen. Van de andere lipglosses ben ik niet zo’n fan! Het ziet er enorm schattig uit en de geur is heerlijk maar de kleuren doen dus niet zoveel op mijn lippen.

Essence I Want Candy lolly dot eyeliner

Lolly Dots Eyeliner – € 1,99

Nog een ander uniek product is de Lolly Dots eyeliner. Op het eerste zicht gewoon een standaard eyeliner, tot je de dop er vanaf haalt. De eyeliner is geen rechte stift zoals bij de meeste eyeliners, de stift bestaat juist uit allemaal kleine bolletjes! Als je hem gewoon gebruikt kun je een mooie rechte lijn maken maar als je hem recht houdt kun je dus ook goed met de bolletjes werken.

Ik vind het best een leuk product, zeker nu het festival seizoen begonnen is! Ik zie op Youtube vaak looks voorbij komen met dit soort bolletjes vlak onder je winged eyeliner. Voor een alledaagse look zou ik het niet toepassen maar voor een festival is het best leuk.

De kwaliteit van deze eyeliner is ook echt prima! De substantie is wat aan de waterige kant waardoor je goed moet oppassen als je een strakke lijn wilt zetten. Je kunt je elleboog dus best op een tafeltje laten rusten zodat je gelijk goed zit. Gelukkig is de eyeliner wel zeer goed gepigmenteerd en krijg je direct een donkere zwarte lijn.

Essence I Want Candy

Links de Lolly Dot eyeliner en de Shimmer Pearls
De twee rechtse swatches zijn de onderste glosses uit het Lipgloss palette

Conclusie: Sommige producten doen wat kinderlijk aan, zeker vanwege de verpakking en de geur. De kwaliteit is ook zeker niet bij alle producten even goed, zoals je wel van Essence zou verwachten normaal. Gelukkig zijn er toch nog een paar items bij die écht wel de moeite waard zijn. Het Lipgloss palette zou ik skippen maar de blush en de nail scrub vind ik echt wel fijn in gebruik! De eyeliner is kwalitatief zeer goed en de bolletjes maken het toch weer specialer voor een feestje of festival.

De Essence I Want Candy collectie is verkrijgbaar vanaf begin juli bij Kruidvat.

Wat vind jij van de Essence I Want Candy collectie?

2 Comments

  1. July 3, 2017 / 3:06 pm

    Ik vind de collectie niet zo heel bijzonder eerlijk gezegd! Ben alleen benieuwd naar de shimmer pearls, die ziet er wel heel mooi uit! X

  2. Christine
    July 10, 2017 / 6:26 pm

    Zitten enkele gekke producten tussen, die parels zijn wel heel mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?