web analytics

Essence Lash Princess Curl & Volume mascara review

Essence maakt geweldige mascara’s aan een zeer fijne prijs. De Essence What The Fake! mascara is een mijn favoriete mascara’s van de afgelopen tijd. Ik werd dan ook zeer enthousiast toen ze recent de Essence Lash Princess Curl & Volume mascara lanceerden.

De Curl & Volume mascara is de nieuwste toevoeging aan het reeds bestaande (en populaire) Lash Princess gamma. Ontzettend veel mensen houden van de Lash Princess mascara’s dus uiteraard wou ik de allernieuwste mascara ook graag uitproberen.

In dit artikel vertel ik er dan ook meer over. Als je benieuwd bent naar mijn Essence Lash Princess Curl & Volume mascara review, lees dan zeker verder!

Wat zeggen ze bij Essence over de nieuwe mascara?

“De Lash PRINCESS curl & volume mascara is de nieuwste toevoeging aan het populaire mascara-assortiment en een echte eyecatcher met zijn unieke design en pakkende roze kleurstelling.

Het echte hoogtepunt is de pinda-vormige borstel. Vergelijkbaar met de vorm van een pinda, is de vezelborstel smal in het midden en breder aan de uiteinden. Dit geeft de wimpers aan de buitenste en binnenste ooghoeken extra textuur en laat ze er nog voller uitzien – voor een perfecte krul en fantastisch volume.”

Een perfecte krul, fantastisch volume en een uniek borsteltje… Dat klinkt natuurlijk allemaal zeer veelbelovend als je het mij vraagt! Maar is het ook echt zo indrukwekkende als Essence beweert?

Ik weet uit ervaring dat volumemascara’s meestal met zo’n pindavormig borsteltje komen omdat ze op die manier lekker veel product op de wimpers aan kunnen brengen. Al mijn favoriete mascara’s hebben zo’n borsteltje dus dat was alvast veelbelovend. Als je naar het borsteltje kijkt zie je ook meteen dat de haartjes veel product vasthouden.

Ook de formule van deze Essence Lash Princess Curl & Volume is perfect als je op zoek bent naar veel volume én krul. De formule van deze mascara is lekker dik en plakkerig waardoor het zich meteen goed vasthecht aan de wimpers, al is er daardoor echter ook wel een groot gevaar voor klonters.

Zoals je kunt zien op de foto geeft deze mascara echt wel heel erg veel volume en, zoals ze beloofd hadden, lekker veel krul. Ik denk dat mijn wimpers nog nooit eerder zo stevig gekruld waren zonder wimperkrultang!

Echter moet je dus wel heel erg goed opletten voor het ontstaan van klonters. De formule van deze mascara is heel erg dik en er zit meteen ook veel product op het borsteltje.

Moest je deze mascara graag willen gebruiken zou ik eerst het borsteltje wat afkuisen zodat er iets minder product op zit. Ook zou ik eventueel met een proper mascaraborsteltje nog eens door de wimpers heen kammen om de wimpers van elkaar los te maken.

Het kost dus wel even wat extra moeite om je wimpers er goed uit te laten zien maar het eindresultaat mag er dan ook wel zijn. De wimpers krijgen aanzienlijk meer volume, krijgen een mooie krul én blijven ook de hele dag netjes in de krul staan.

Wil je deze mascara zelf eens proberen? De Essence Lash Princess Curl & Volume mascara kost € 3,39 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Boozyshop.

Heb jij de Lash Princesses mascara’s al geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?