web analytics

Essence Lash Princess false lash effect mascara

Het is altijd leuk om een nieuwe mascara te proberen en al helemaal als deze ook budgetproof is. Daarom probeerde ik recent de Essence Lash Princess false lash effect mascara, een mascara waar ik al veel over gehoord had. Is deze mascara de moeite waard? Ik vertel het in dit artikel!

Essence lash princess false lash effect mascara

Wat is de Essence Lash Princess false lash effect mascara? 

De Essence Lash Princess mascara is een mascara die al langere tijd bestaat en ook redelijk populair is. Onder de budgetmascara’s zou dit een van de besten moeten zijn. Ik was heel erg benieuwd geworden en besloot om het zusje van deze mascara te proberen: de Essence Lash Princess false lash effect mascara.

Deze mascara zou niet alleen voor langere maar ook voor vollere wimpers moeten zorgen. Ik hoopte dus dat hij een beetje zoals de L’Oréal Paradise Extactic mascara zou zijn, deze geeft ook zowel lengte als volume.

Essence lash princess false lash effect mascara

De formule

Jammer genoeg ben ik geen grote fan van de formule. Ik verwachtte een droge formule zoals bij de mascara van L’Oréal waardoor je mooi in laagjes kunt werken. Bij deze Essence Lash Princess false lash effect mascara is dat echter niet het geval.

De mascara is echt heel erg nat waardoor je bij je eerste laag al gelijk dikke klonters krijgt.Ik hou wel van stevig volume in mijn wimpers en van het ‘false lash effect’ maar het moeten geen spinnepoten worden natuurlijk. Bij deze mascara is het quasi onmogelijk om meerdere lagen aan te brengen.

Het borsteltje werkt op zich wel prettig maar de mascara is gewoon zó vloeibaar dat je het amper doorkamt krijgt, met klonters tot gevolg.

Op de foto lijkt het resultaat nog mee te vallen maar in real life ziet het er een pak rommeliger uit. Dan vind ik het resultaat van de L’Oréal Paradise Extactic of de Smashbox Superfan mascara toch veel mooier.

Ook droogt de mascara niet al te snel én geeft hij doorheen de dag ook heel erg veel af onder de ogen. Ik vrees dat dit ook te wijten is aan de natte formule.

Het zou dus kunnen dat deze mascara wat fijner wordt eens de formule wat uitgedroogd raakt. Ik heb de mascara nu een maandje open en merk nog niet echt veel verbetering, helaas. Voor mijn wimpers doet deze mascara dus niet zoveel!

De Essence Lash Princess false lash effect mascara kost € 3,39 en is verkrijgbaar bij Boozyshop en Kruidvat.

Voor mijn korte en rechte wimpers was het helaas geen geslaagde mascara dus heb je soortgelijke wimpers, dan kan ik deze mascara helaas niet aanraden.

Gelukkig heeft Essence ook nog een heleboel natuurlijkere mascara’s in hun assortiment zitten! Deze ga ik in de toekomst ook zeker eens uittesten.

Heb jij al eens een Lash Princess mascara geprobeerd? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?