Essence Liquid Lipstick

Essence is een merk waarbij twee keer per jaar het assortiment wordt vernieuwd. Bij de laatste vernieuwing was er een product dat gelijk mijn aandacht trok: de Essence liquid lipstick. Liquid lipsticks zijn een echte hype op Instagram en ik heb er inmiddels al een heleboel geprobeerd. Daarom was ik zo benieuwd naar de budgetversie. Zijn het echte liquid lipsticks of eerder lipglosses? Ik testte het uit!

Essence liquid lipstick

Dit zegt Essence zelf: “2 in1. De innovatieve formule van de liquid lipsticks combineert twee favoriete effecten: de dekking van een lippenstift en de glans van een gloss. De verpakking benadrukt het idee: een lipgloss met het praktische borsteltje, verpakt in de vorm van een lippenstift. Amazing!” Volgens Essence zou het dus echt om een vloeibare lipstick moeten gaan en dus niet om een gloss. Ik ben benieuwd!

Ik nam twee kleuren mee en kocht Essence Liquid Lipstick 04 Show Off! en Essence Liquid Lipstick 05 Peach Party Er zijn in totaal zes verschillende kleuren maar deze twee felle tinten spraken mij toch het meest aan. De rest was allemaal vrij neutraal en/of bruin en ik vond de kleuren eigenlijk niet zo heel erg spannend.

Essence liquid lipstick

Peach Party is een vrij donkere perziktint. In de huls lijkt hij vrij normaal maar van zodra je hem swatcht wordt hij best wel donker, zowel op je hand als op je lippen. Als je van jezelf ook nog eens gepigmenteerde lippen hebt blijft er helaas niet zoveel perzikkleurig over maar neigt hij soms zelfs eerder naar oranje. Het is een glossy kleur en dus helemaal geen liquid lipstick zoals je zou verwachten. Hij droogt ook niet matte op maar blijft glanzen doorheen de dag. Hij heeft wel een extreem goede dekking dus ik zou het dus wel een liquid lipstick kunnen noemen. Hij schuift ook wel wat over je lippen maar ondanks dat hij glossy aanvoelt is hij niet sticky.

Show Off! vind ik qua kleur veel mooier want het is een diepe frambooskleur. Ik vind de kleur echt prachtig maar de dekking van Show Off! is helaas een pak minder dan die van Peach Party. Show Off! zou ik daarom eerder classeren als lipgloss of lip lacquer dan als liquid lipstick. Je moet meerdere laagjes aanbrengen voor hij echt dekkend wordt en zelfs dan dekt hij nog altijd niet egaal.

Essence liquid lipstick

Over de houdbaarheid kan ik zeker niet klagen! Het is dus geen matte lipstick dus dan kun je er op zich ook niet teveel van verwachten. Glossy producten blijven altijd veel minder lang zitten dan hun matte tegenhangers dus meestal mag je tevreden zijn als hij 2 à 3 uur blijft zitten. Dat doet deze Essence liquid lipstick zéker! Bij mij houden ze het langer als drie uur vol en ik kan er ook gemakkelijk wat mee eten of drinken. Doordat ze mijn lippen niet uitdrogen vind ik het ook niet erg dat ik wat vaker moet bijwerken.

Essence liquid lipstick

Al bij al is het dus geen échte liquid lipstick maar desondanks zijn het wel mooie producten. De pigmentatie is niet zo goed als ik van andere merken gewend ben maar de producten zijn zeker niet slecht voor die prijs! Als je nog nooit een liquid lipstick geprobeerd heb zou ik zelfs eerder dit soort producten aanraden, juist omdat ze wat makkelijker zijn om aan te brengen dan zo’n extreem matte/dekkende liquid lipstick. Hierdoor zijn foutjes iets vergeeflijker en kun je makkelijker oefenen!

Voor een Essence Liquid Lipstick betaal je € 2,59 per stuk.

Wat vind jij van dit product?

10 Comments

 1. September 18, 2015 / 7:56 am

  Ik vind de kleuren super mooi maar ik houd niet van plakkerige producten haha!

 2. beautifulday4makeup
  September 18, 2015 / 10:07 am

  Ze staan je erg mooi, maar ik had toch gehoopt op net dat ietsje meer pigment

 3. September 18, 2015 / 11:11 am

  Hmm nee, ik vind deze liquid lipsticks niet zo mooi. Ik heb er al meerdere reviews over gelezen en ik ben gewoon niet zo enthousiast, jammer!

 4. September 18, 2015 / 1:48 pm

  Leuk dat Essence nu ook zo’n liquid formule heeft. Ben benieuwd.

 5. September 18, 2015 / 5:47 pm

  Wat een lieve tinten! Al heb ik liever een wat beter gepigmenteerd product zoals een lipstick.

 6. Iep
  September 18, 2015 / 7:50 pm

  Mooie kleuren! Toch houd ik zelf meer van de matte varianten!
  Ze staan je overigens wel erg mooi!

 7. Delphine
  September 18, 2015 / 8:05 pm

  Ze doen me denken aan de Bourgois lipsticks maar dan veel goedkoper. Ik durf het nog aankopen ja!

 8. Sanne Makeupgorgeous
  September 18, 2015 / 8:55 pm

  Mooie kleurtjes!

 9. September 18, 2015 / 9:38 pm

  Ik vind de kleurtjes echt heel leuk, maar het zijn inderdaad niet écht liquid lipsticks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?