Essence Live.Laugh.Celebrate! collectie

Essence wordt 15 en dat moet gevierd worden! De Essence Live.Laugh.Celebrate! collectie staat volledig in het teken van deze festiviteiten. Het is geen gigantisch uitgebreide collectie maar wel eentje waar je vrolijk van wordt. Kijk je mee?

De basis van de Essence Live.Laugh.Celebrate! collectie is een navulbaar palette. Stel een combinatie van jouw favoriete producten samen en klik ze simpelweg in een palet voor 4 of 8 kleuren. De palettes zijn feestelijk afgewerkt met kleurige micropareltjes. Echt verslavend om de hele tijd met het palette heen en weer te bewegen, haha!

Er zitten in totaal 13 producten in deze collectie die je dus in de palettes kunt klikken: fixing powder, highlighters, oogschaduw, blush én zelfs lipproducten. Ik testte een aantal van deze mooie producten:

 photo Essence 15 jaar 7_zpsupt8a5ys.png

Oogschaduw (€ 1,59)

Er zijn in totaal zeven verschillende oogschaduwkleuren verkrijgbaar in deze collectie. De kleuren die ik getest heb zijn:

 • 02 Having a Good Time, lichtblauw met gouden shimmers
 • 04 It’s My Birthday, zilver met veel glitter
 • 06 Celebrate Good Times, lichtpaars met blauwe shimmers
 • 07 The Sun is Shining, goud met metallic finish

Ik was aangenaam verrast door de kleuren, vooral door Having a Good Time. In de pan zag het eruit als een basic blauwe oogschaduw maar op de huid was het echt wauw. De gouden shimmers kwamen zeer goed tot hun recht en gaven een uniek effect. Celebrate Good Times en The Sun is Shining zijn kwalitatief ook erg goed! It’s My Birthday is niet zo sterk gepigmenteerd maar bevat vooral veel glitters. Deze kleur is wel heel erg mooi als topper!

 photo Essence 15 jaar 8_zpskfcmragf.png

Blush/highlighter (€ 1,59)

Ook voor je gezicht zijn er verschillende producten verkrijgbaar in deze collectie. De Fixing Powder heb ik zelf niet in het palette zitten aangezien ik het handiger vind om deze los in mijn tas te bewaren. De shimmer blush en highlighter powder heb ik wel in dit palette geklikt.

Door deze producten was ik enorm verrast want dit zijn écht mooie producten. Vooral over de blush ben ik enthousiast want dit is echt zo’n typisch zomerkleurtje. De basis van de blush is peachy maar er zit een prachtige golden glow doorheen. Je ziet het helaas niet zo goed op beeld maar IRL komt er een prachtige glans vanaf, zeker als de zon op je wangen schijnt. De highlighter geeft vooral een subtiele gouden glansje dus als je niet van te extreem houdt is dit zeker iets voor jou.

 photo Essence 15 jaar 9_zpssgvxfqub.png

Lip base & lip powder (€ 1,59)

Voor de lippen zijn er ook een aantal producten beschikbaar. De lipproducten uit de Essence palettes werken als volgt: je brengt eerst een lipbase aan en daarover heen een lippoeder. In deze collectie zitten er twee lippoeders: 01 Crush on You en 02 Everybody Dance Now! De kleur die ik hier laat zien is Everybody Dance Now, een donkerrode kleur die wat naar paars neigt.

Het idee achter deze lip powders is zeer leuk maar ik ben niet zo’n grote fan. Het ligt waarschijnlijk aan mijn applicatie maar bij mij ziet de kleur er zeer vlekkerig uit. Op mijn arm gaat het nog wel maar op mijn lippen krijg ik geen egaal resultaat. Ook krijg je snel poeder in de lip base, waardoor deze er snel smerig uit gaat zien. Moest je dit systeem willen proberen zou ik je aanraden om de lip base apart te houden. Al deze Essence producten komen met een clear dekseltje dus zo kun je dat probleem eventueel vermijden.

Everybody Dance Now is uiteraard een enorm donkere kleur dus het zou kunnen dat het bij een lichte tint beter is. Donkerrode lipsticks hebben vaker de neiging om vlekkerig te zijn op de lippen. Ik ga zeker nog wat lichtere tinten kopen om te zien of het veel verschil maakt.

Swatches:

 1. 02 Having a Good Time oogschaduw
 2. 07 The Sun is Shining oogschaduw
 3. 06 Celebrate Good Times oogschaduw
 4. 04 It’s my Birthday oogschaduw
 5. 01 Rhythm Of the Night shimmer blush
 6. 01 My Special Highlight highlighter powder
 7. 02 Everybody Dance Now! lip powder

 photo Essence 15 jaar 2_zpsr7vdt7pi.png

De Essence Live.Laugh.Celebrate! collectie is echt leuk en feestelijk geworden. De oogschaduw is prima maar vooral de blush en highlighter zijn de moeite waard. Je kunt ook de andere Essence My Must Haves producten in deze palettes klikken trouwens! Moest je dus geen fan zijn van deze kleuren kun je ook gewoon het feestpalette aanschaffen om de permanente producten erin te klikken. Ik vind het alleszins een top systeem en de feestcollectie vind ik ook erg geslaagd.

De Essence Live.Laugh.Celebrate! collectie ligt van april t.e.m. mei 2017 in de winkels.

Wat vind jij van deze collectie?

8 Comments

 1. Maris
  April 1, 2017 / 1:49 pm

  Ik vind dit echt een leuke collectie! Sowieso is het kliksysteem van het palette echt ontzettend fijn. Ik ben elf vooral benieuwd naar de blushes! Ik ben benieuwd wanneer deze collectie in de winkels ligt? Bij ons nog helaas niet, in ieder geval! Prachtige foto’s heb je trouwens gemaakt! 🙂

  • Amy Hermans
   Author
   April 1, 2017 / 3:08 pm

   @Maris: De collectie zou vanaf deze maand in de winkels moeten liggen! 😀

 2. Daniëlle
  April 1, 2017 / 3:39 pm

  Ik vind deze collectie heel gaaf en er zo tof uitzien !

 3. Britt
  April 1, 2017 / 7:01 pm

  Ik vind het concept echt heel leuk, maar de uitwerking ervan ook zeker!

 4. April 1, 2017 / 11:10 pm

  Ik vind het zo’n leuk idee, zo’n palette wat je zelf kunt samenstellen!

 5. Karlien - Polished Cats
  April 2, 2017 / 7:29 pm

  die verpakking alleen al he
  leuke en vrolijke lente kleurtjes oook

  liefs
  Karlien

 6. April 2, 2017 / 11:17 pm

  Alles wat kleurrijk, glitterig en met confetti is spreekt mijn girly modus enorm aan.
  Deze collectie is voor mij dus wel een voltreffer.

  Ilona

 7. Christine
  April 4, 2017 / 12:15 pm

  Leuke collectie maar de kleurtjes zijn minder voor mij, maar wel fijn dat je kan mixen en matchen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?