Essence Matt Matt Matt lipsticks

Matte lipsticks zijn en blijven nu eenmaal populair. De meesten zijn nogal aan de prijzige kant maar gelukkig vind je in het goedkopere segment ook wel een paar fijne opties. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Essence Matt Matt Matt lipsticks. Ik toon jullie vandaag twee kleuren: een donkere vampy kleur en een prachtige nude tint. Kijk je mee?

essence-matte-lipstick-5

Een goede matte lipstick heeft voor mij de volgende eigenschappen: een dekkende kleur, lange houdbaarheid en niet uitdrogend voor de lippen. De Essence Matt Matt Matt lipsticks voldoen voor mij zeker aan die eigenschappen, terwijl ze eigenlijk écht niet duur zijn.

Deze lipsticks hebben een zeer goede houdbaarheid, al helemaal als je naar de prijs kijkt. Ze overleven een drankje en een maaltijd zeker, al gaan ze uiteraard niet de hele dag keurig blijven zitten. Als dat de houdbaarheid is die je zoekt kun je best naar een matte liquid lipstick gaan kijken. Ook voelen ze zeer fijn aan op de lippen. Ze ogen zeer mat maat toch zijn ze niet uitdrogend en voelen ze niet aan als cement. De lipsticks voelen zeer verzorgend aan.

essence-matte-lipstick-2

Mijn favoriete kleur is 02 Perfect Match. Dit is een nudekleur met een roze ondertoon die gelukkig ook goed staat bij zeer lichte huidjes. De kleuren ogen iets donkerder in de huls maar op de lippen zijn ze toch een stuk lichter. De kleur dekt direct en is ook zeer egaal. Hij droogt snel mat op en blijft goed zitten doorheen de dag, je hebt dus zeker geen extra lipliner nodig.

07 Purple Power is dan weer een donkere vampy kleur. Hij zit net ergens tussen rood en paars in, waardoor hij ook voor veel dames geschikt is. Bij deze lipstick is de dekking iets minder egaal dan bij 02 Perfect Match maar een goede lipliner verhelpt dit probleem meteen. Sowieso is een lipliner wel handig met dit soort kleurtjes aangezien je al snel buiten de liplijnen raakt met zo’n opvallende tint.

essence-matte-lipstick

Ik vind dit zeker fijne producten. Ze zijn misschien niet zo extreem mat als de duurdere varianten maar dat zorgt er wel weer voor dat ze comfortabel aanvoelen op de lippen. Zeker met dit weer wil je echt geen uitdrogende lipsticks als je al last hebt van schrale lippen. Ik vind dit de ideale middenweg en dankzij de fijne prijs kun je extra experimenteren met alle mooie kleurtjes. Zeker 02 Perfect Match kan ik iedereen aanraden!

De Essence Matt Matt Matt lipsticks kosten slechts € 2,39 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Welke kleur vind jij het mooist?

10 Comments

 1. Britt
  December 9, 2016 / 7:28 am

  De tweede is erg mooi!

 2. December 9, 2016 / 11:29 am

  Ik vind het zelf ook erg fijne en mooie lipsticks!

 3. December 9, 2016 / 2:22 pm

  Ik vind de lipsticks van Essence eigenlijk altijd helemaal prima! Leuke kleurtjes ook.

 4. Nienke Hilbrands
  December 9, 2016 / 7:44 pm

  Oeh, hele mooie kleurtjes.

 5. Karlien - Polished Cats
  December 9, 2016 / 8:56 pm

  oh dat tweede kleurtje vind ik echt prachtig

  liefs
  Karlien

 6. Monica
  December 9, 2016 / 9:41 pm

  Die nude vind ik erg mooi.

 7. December 10, 2016 / 9:17 pm

  Wat een mooie lipsticks!

 8. December 15, 2016 / 1:46 pm

  Mooie zachte finish, niet zo droog om te zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?