Essence Merry Berry collectie

De Essence Merry Berry collectie is een collectie waar ik al langere tijd naar uitkeek. Mooie donkere tinten, veel glitter en prachtige verpakkingen. Voor zo’n budgetproof merk als Essence is dat natuurlijk helemaal geweldig. Ik nam wat spulletjes mee om uit te proberen want ik kon ze écht niet laten liggen. Benieuwd naar deze collectie? Lees dan zeker verder.

Essence Merry Berry

De Essence Merry Berry collectie bestaat uit een aantal producten. In totaal kun je vijf nagellakjes (inclusief glitter), twee eyeshadows, drie lipsticks, een highlighter, een glitter dust powder en een geparfumeerde haarspray terugvinden. De highlighter was helaas al uitverkocht, de glitter spray vond ik maar mweh en de geur van de geparfumeerde haarspray vond ik wat te sterk. Ik nam dus alleen wat make-up en nagellak mee.

Ik nam de twee eyeshadows mee, de glitter topcoat, het lakje in de kleur Pink & Perfect en twee lipsticks (Pink & Perfect en Let’s the Berry-tales Begin).

Essence Merry Berry

Ik zal maar gelijk beginnen met mijn favorieten uit deze collectie en dat zijn de nagellakjes. Er zaten vooral veel paarstinten in de collectie en ik ging voor de lichtste van de hoop: Pink & Perfect. Echt pink zou ik de kleur niet durven noemen, het is eerder een mix tussen berry en rood. In bepaald licht schijnt het echt rood, in ander licht is het toch meer paars. Het is een hele unieke kleur die tevens ook nog eens geweldig dekt! Met een laagje heb je meer als voldoende dekking.

Ook over de top coat ben ik enorm enthousiast! Een hele tijd geleden hadden ze bij OPI een soortgelijk product maar doordat ze met echt goud werkten was het een vrij dure top coat geworden en ik had echt geen zin om zoveel geld te geven aan een glitterlak. Deze nagellak van Essence komt qua effect toch redelijk in de buurt dus ik ben blij dat er nu een dupe is voor zo’n fijn prijsje en gewoon te koop bij Kruidvat. Ik ben fan!

Essence Merry Berry

Over de oogschaduwkleuren ben ik iets minder positief maar ze zijn zeker niet slecht. Er zitten een lichtbeige en donkerpaarse kleur in deze collectie, beiden met een prachtig patroontje! Over de verpakking van Essence kan ik dus alleen maar positief zijn!

De pigmentatie is alleen wat minder, helaas. Bij de paarse kleur gaat het op zich nog wel maar de kleur voelt toch een beetje droog en chalky aan. Van de beige kleur komt bijna geen pigmentatie af, de swatch is dan ook het resultaat van vier keer wrijven. Er is op zich wel goed mee te werken als je de kleuren opbouwt, alleen had de pigmentatie toch wat beter en knallender gemogen.

Essence Merry Berry

Last en helaas ook the least zijn de lipsticks. Ik ging voor Pink & Perfect en Let’s the Berry-tales Begin. Pink & Perfect deed me in het begin best wel denken aan Matt-erial Girl van Catrice, een van mijn favoriete lipsticks aller tijden, hetzij dan wat minder mat. Je kunt de kleur het best vergelijken als een diepe berrykleur. Hij voelt zeer zacht aan op de lippen en laat zich makkelijk aanbrengen. Over dit kleurtje kan ik dus vrij positief zijn!

Let’s the Berry-tales Begin vond ik daarentegen echt verschrikkelijk. Het is een donkerpaarse kleur die er in de huls veel donkerder uitziet dan op de lippen, dat was mijn eerste minpuntje. Ook brengt hij zo extreem vlekkerig aan, ik durf er zelfs geen swatches van te laten zien. Ik heb mijn lippen voor het aanbrengen heel goed gescrubt en verzorgd maar het mocht helaas niet baten. De kleur is vlekkerig, glijdt veel te hard over de lippen (en glijdt er gewoon van af) en het zet velletjes nog extra in de kijker. Zeker geen aanrader, helaas.

Essence Merry Berry

De toppers uit deze collectie zijn de glitter top coat en de lipstick en nagellak in Pink & Perfect! Ik heb dus niet alle nagellakjes en lipsticks getest dus over de andere kleuren kan ik helaas niet zo veel zeggen. De oogschaduw zou ik volledig skippen, net als de Let’s the Berry-tales Begin lipstick (en nee ik maak geen typo helaas, ik dacht ook dat het Let The Berry-tales Begin zou zijn i.p.v. Let’s maar bon).

Ik ben fan van de prachtige verpakkingen maar het had allemaal net iets beter gemogen. De Essence Merry Berry collectie is nu te koop bij Kruidvat en op = op!

Wat vind jij van deze collectie?

10 Comments

 1. Jana
  December 5, 2015 / 8:58 am

  De nagellakjes vind ik ook mooi! Zeker in combinatie met elkaar!

 2. Petra
  December 5, 2015 / 9:04 am

  de nagellakjes zien er zo onwijs leuk uit, zowel de schattige flesjes als de tinten van de lak….ook de lipstick tinten vind ik erg mooi om te zien, echt van die feestelijke warme kleuren

 3. December 5, 2015 / 10:16 am

  Een prachtige collectie van Essence. Ik reviewde afgelopen woensdag alle drie de lipsticks uitgebreid en ben er enorm over te spreken. Stuk voor stuk mooie lipsticks!

 4. December 5, 2015 / 12:02 pm

  Die nagellak, ik hoop dat ze hem nog hebben!

 5. December 5, 2015 / 2:46 pm

  Ik ben ook twee lipsticks én een glitter top coat rijker 🙂 Nog niets getest, dus ik ben benieuwd naar de kwaliteit. De oogschaduws heb ik laten liggen. Zo te lezen, heb ik daar goed aan gedaan.

 6. December 5, 2015 / 4:14 pm

  Ik vind het echt een hele mooie collectie. Ik heb er zelf ook een aantal producten van en ze vallen me zeker niet tegen!

 7. December 5, 2015 / 7:30 pm

  Ik vind de collectie er zoooo mooi uit zien! Maar de oogschaduws vind ik niet echt de moeite.

 8. December 6, 2015 / 12:40 pm

  Die nagellakjes zien er zo mooi uit. Alleen al die potjes.

 9. December 6, 2015 / 3:10 pm

  ik heb zelf de lakjes, highlighter en oogschaduws meegenomen, de lakjes moet ik nog testen maar heb high hopes!

 10. beautifulday4makeup
  December 8, 2015 / 10:39 am

  De nagellakjes vind ik super en voor kerst vind ik de kitchy verpakkingen wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?