Essence Metal Glam eyeshadows

Over het algemeen ben ik nogal een snob als het op oogschaduw aankomt. Ik kan intens genieten van een mooie MAC of Urban Decay kleur. Toch kom ik soms al eens van die pareltjes tegen bij de drogisterij waarvan ik denk: “Wow, die gaat mee!”. Dat gevoel had ik ook gelijk met de Essence Metal Glam eyeshadows. Prachtige glimmende oogschaduwkleuren aan een fijne prijs. Kijk je mee naar mijn review?

Essence Metal Glam

De Essence Metal Glam eyeshadows zitten al een hele tijd in het assortiment maar toch duurde het even voor ik er aandacht aan besteedde. Ik besloot eens bij het Essence schap te stoppen en ze vielen me echt gelijk in het oog. Er zijn maar liefst 19 verschillende tinten, waaronder ook 2 nieuwe sinds de assortimentsverandering.

Dit zegt Essence over hun Metal Glam eyeshadows: “Metal ontmoet glam! Metallic en superglanzende effecten op je oogleden zijn de trend van nu! De bijzonder zachte textuur met zeer hoge dekking en metallic effecten creëert een expressieve oogmake-up die alle aandacht trekt! De variatie in kleur is enorm en laat zeker elk beauty hart sneller kloppen!

Expressief zijn de kleuren zeker! Zelfs de iets minder opvallende bruintinten hebben een prachtige glans die gelijk van je ogen afspringt. Omdat ik al zoveel nude kleurtjes heb besloot ik om eens voor wat fellere kleurtjes te gaan. Ik kocht de kleuren 11 Lucky Grasshopper (groen) en 01 Jewel Up The Ocean (blauw).

Essence Metal Glam

Allereerst wil ik al eens zeggen dat je niet hoeft te schrikken van de extreme glitters. Gelukkig (of misschien juist jammer?) is het bijna allemaal overspray. De overspray zorgt voor die veel te felle glitters en daaronder zit dan de shimmery metallic oogschaduw. Ze zijn dus nog steeds vrij opvallend en glimmend nadat de overspray er af is, misschien alleen wat minder glitterig. In het begin vond ik het best wel jammer maar nu ben ik er wel tevreden mee want nu kan ik de kleuren in veel meer looks verwerken, ervoor was het allemaal een beetje té.

Goed, op de swatches hieronder zie je dus hoe de kleur is nadat de overspray er al af is:

Essence Metal Glam

Best prima toch voor een drogisterij merk? Ik heb slechts 1 keer licht moeten vegen om zo’n opvallende kleur te krijgen. De oogschaduws laten zich ook heel erg mooi blenden en blijven toch intens van kleur. Ze voelen ook zeer zacht aan en je zou bijna niet durven zeggen dat ze zo goedkoop zijn. Ik ben in ieder geval onder de indruk!

Deze Essence Metal Glam eyeshadows kosten € 2,59 en zijn te koop bij de filialen van Kruidvat.

Wat vind jij van deze kleurtjes? 

7 Comments

 1. August 29, 2015 / 7:53 am

  Ze zien er inderdaad erg goed uit voor een budgetmerk. Valt me zeker niet tegen.

 2. Ina
  August 29, 2015 / 10:44 am

  Ziet er wel goed uit ja!

 3. Dionne
  August 29, 2015 / 10:48 am

  Mooie kleuren, maar zelf zou ik ze niet zo snel gebruiken.

 4. beautifulday4makeup
  August 29, 2015 / 12:10 pm

  Ik heb er zelf ook eentje en ik vind de overspray zo jammer. Gelukkig zijn ze nog steeds erg mooi

 5. August 29, 2015 / 1:18 pm

  Ik vind de blauwe kleur erg mooi!!

 6. Karlien - Polished Cats
  August 29, 2015 / 2:14 pm

  wow twee prachtige kleurtjes
  ze knallen echt!

  liefs
  Karlien

 7. August 30, 2015 / 10:33 pm

  Wat een mooie oogschaduws! Dit soort kleurtjes draag ik niet zo snel, maar ze zien er zeker goed uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?