Essence Out in the wild eyeshadow palette review

In mijn recente “Catrice of Essence?” artikel vertelde ik al kort hoe budgetmerk Essence uitblinkt in het maken van oogschaduw. Ik was dan ook zeer blij om te zien dat er weer een aantal nieuwe palettes toegevoegd werden aan het Essence assortiment.

Een van die nieuwe palettes is dit Essence Out in the wild eyeshadow palette in 01 Don’t Stop Blooming. Dit palette zit boordevol prachtige rose- en nudetinten die perfect zijn voor deze tijd van het jaar.

In dit artikel wil ik dit palette dan ook graag laten zien. Kijk je mee?

Met de nieuwste Out In The Wild eyeshadow palettes haalde Essence hun inspiratie bij de kleuren die je in de natuur terugvindt. Zo heb je een palette dat in het teken staat van de jungle maar ook een palette dat geïnspireerd werd op rozen.

Dat laatste palette is deze 01 Don’t Stop Blooming. Het Essence Out In The Wild palette bevat 12 tinten met verschillende finishes. Zo bevat het palette zowel matte als shimmery tinten alsook een aantal glitters.Als je voor het eerst een blik op het palette werpt zie je al gelijk dat dit een zeer draagbaar palette is. Het doosje zit boordevol natuurlijke tinten die je perfect day to day zou kunnen dragen.

Door de combinatie van zowel shimmers als mattes kun je een complete look maken met enkel en alleen dit doosje.

Ook zou je je look lekker intens of smokey kunnen maken dankzij de rode kleur in het midden of dankzij de donkerbruine kleur rechtsonder. Kortom, met dit palette kun je alle kanten uit.

Ook over de kwaliteit mag je zeker niet klagen bij dit Essence Out In The Wild palette. Zoals je kunt zien is de pigmentatie echt wel dik oke!

De shimmers voelen allemaal boterzacht aan, blenden makkelijk en blijven hun intensiteit ook goed behouden. Ook een aantal van de mattes zijn lekker intens.

Helaas is de donkerbruine matte tint wel iets minder gepigmenteerd, hierbij moet je dan ook iets meer werk verrichten.

De glitters hebben geen intense basiskleur waardoor de pigmentatie minder is dan bij de shimmers. Daarom zou ik je bij de glitters aanraden om deze vooral als topper óver de shimmers te gebruiken. Zo krijg je de meest intense look zonder in te boeten op kleur.

In principe had de kleurkeuze wel iets gevarieerder mogen zijn als je het mij vraagt. Als je de kleuren swatcht zijn er toch een aantal tinten die toch wel dicht bij elkaar liggen.

Anderzijds snap ik de keuze van Essence ook wel aangezien ze voornamelijk focussen op kleuren die je ook in de natuur kunt vinden. Als het palette het thema rozen heeft kun je natuurlijk ook weer niet té sterk gaan afwijken.

Toch ben ik zeker niet ontevreden over dit palette. De kleuren zijn mooi, de kwaliteit is echt wel goed en dankzij de verschillende finishes heb je een zeer compleet doosje in handen.

Zelf eens proberen? Je vindt deze nieuwe Essence Out in the wild eyeshadow palettes vanaf maart 2021 bij Kruidvat voor € 6,99.

Wat vind jij van dit palette?

2 Comments

  1. March 27, 2021 / 9:41 am

    Dit zijn echt kleuren die ik ook zou gebruiken. Die roze verpakking maakt het ook wel aantrekkelijk.

  2. April 7, 2021 / 8:26 pm

    • Lijk me echt een mooie palette te zijn.
    Super mooie kleurtjes zijn het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?