Essence stapelreview

Essence is een van mijn favoriete budgetproof merken. Het is kwalitatief zeer goed, het merk is vernieuwend en het is ook gewoon goed verkrijgbaar. Meestal laat ik bepaalde categorieën samen in een review zien maar het leek me wel eens leuk om een Essence stapelreview te schrijven. Een review met dus allemaal verschillende producten voor ogen, lippen als gezicht. Een leuke mix van vanalles! Kijk je mee?

essence-review-6

Light Up Your Face Luminizer palette

Ik begin gelijk met een van mijn favorieten en dat is dit Light Up Your Face Luminizer palette. De afgelopen maanden kon je hier op The Pink Perfectionist al veel geklaag en gezaag lezen over bepaalde contour en highlighter kits. Het was voor mij best lastig om iets geschikt te vinden dat bij mijn lichte huid past. Ik denk dat ik nu eindelijk een geschikt exemplaar heb gevonden!

In deze kit vind je drie highlighters terug maar als je een zeer lichte huid hebt zoals ik, dan kun je de derde tint makkelijk als bronzer gebruiken. Deze is namelijk mat en niet al te donker, waardoor het is echt mooi is als subtiele bronzer.

essence-review-7

Verder zitten er nog twee shimmery tinten in het palette die ook zeer goed geschikt zijn voor een lichte huid. Op een medium huid gaan ze natuurlijk ook goed uitkomen want dan zijn het opvallende highlighters. Op een lichte huid is het ook mooi als highlighter maar ik gebruik ze juist graag als blush topper.

De pigmentatie is bij alle kleuren even goed, alleen zijn de shimmery kleuren wel wat brokkelig en poederig. Eens je hier wat mee oplet is dit echt een fijn en betaalbaar palette!

essence-review-5

Get Picture Ready! Brightening Concealer

Helaas is dit volgende product niet zo’n groot succes en eerlijk gezegd best wel een teleurstelling. Door de naam ‘Brightening Concealer’ en het sponsje aan het uiteinde dacht ik dat dit een dupe zou zijn voor de Maybelline Age Rewind concealer. Dit is echt mijn favoriete concealer ever maar je kunt hem helaas alleen in het buitenland kopen. Daarom was ik erg benieuwd naar deze variant van Essence maar helaas is het geen dupe.

Deze Get Picture Ready! Brightening Concealer is eigenlijk een doodnormale concealer. Hij bevat geen shimmers die het geheel doen oplichten en is ook niet roze zoals die van Maybelline. Hij is heel dik waardoor hij niet makkelijk aanbrengt onder de ogen, waar je dus wel zo’n brightening effect verwacht. Ook voelt het sponsje zeer hard aan en dat voelt niet prettig aan op de huid. Jammer genoeg dus geen geschikte dupe!

essence-review-2

The Metals Eyeshadow 02 Frozen Toffee

Omdat ik het artikel toch met een positieve noot wil eindigen laat ik nog een andere favoriet van mij zien. Een hele tijd geleden vertelde ik jullie al dat ik mijn oogschaduwlooks vaak heel simpel hou door maar een oogschaduw te gebruiken. Dit was meestal een kleurtje van Estee Lauder maar deze van Essence is zeer goed op weg om deze te vervangen. Deze oogschaduw is zo simpel maar ook zo complex tegelijk. In elk licht en vanuit elke hoek ziet deze kleur er weer anders uit.

essence-review-3

Deze oogschaduw is zeer goed gepigmenteerd, heeft weinig last van fallout en is ook zeer makkelijk in gebruik. Hij gaat zeker in mijn dagelijkse stash want dit is een kleurtje dat ik nog vaak ga gebruiken.

Ik hoop dat jullie deze stapelreview leuk vonden! Het is voor mij ook best anders om te doen maar ik vond het zo jammer om deze mooie producten aan de kant te laten staan, gewoon omdat ze niet echt bij een nieuwe collectie horen. Ook producten in het vaste assortiment zijn zeker de moeite waard!

Wat vind jij van deze producten?

11 Comments

 1. Jolien Nathalie
  October 25, 2016 / 8:44 am

  Essence is ook één van mijn favo budget merken! Het Luminizer palette vind ik wel wat minder net omdat het zo poederig is. Het highlighter palette van Catrice is veel beter qua qualiteit als je de twee vergelijkt 🙂 Over de concealer ben ik het met je eens, ik denk dat ze iedereen mooi beet gehad hebben met dat product lol.

 2. October 25, 2016 / 10:20 am

  Ik vind Essence ook prettig! De concealer vind ik wel fijn, maar ik breng hem inderdaad aan met een beautyblender vanwege het harde sponsje. Ik heb het highlighter doosje ook nog liggen, die ga ik binnenkort ook eens proberen.

 3. October 25, 2016 / 10:35 am

  Essence heeft prima producten, de ene wat beter dan de ander als e idd maar goed kijkt naar wat bij je huid past.

 4. Jonna@Burgertrutjes
  October 25, 2016 / 11:22 am

  De metals eyeshadow spreekt mij het meeste aan, vooral gezien de prijs. Lekker budgetproof

 5. Kirsty
  October 25, 2016 / 2:24 pm

  Leuk zo’n stapelreview! Het Luminizer Palette ziet er goed uit en de oogschaduw ook!

 6. October 25, 2016 / 2:42 pm

  Mooie producten! Bij Essence kan een product altijd of heel erg meevallen of een teleurstelling zijn! 🙂

 7. Karlien - Polished Cats
  October 25, 2016 / 6:36 pm

  oh fijneproducten!
  spijtig dat die concealer tegenvalt, zeker als je er zoveel hoop over had 🙂

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

 8. Dana
  October 25, 2016 / 11:51 pm

  Mooie producten!

 9. Emma Cauwelaers
  October 26, 2016 / 12:21 am

  Tegenwoordig gebruik ik meer en meer essence teru. Moet zeggen dat hun producten echt eeen pak beter zijn dan vroeger! Ik zou het Paulette eens moeten proberen maar twijfel altijd superhard

 10. October 27, 2016 / 11:18 am

  Die oogschaduw vind ik heel mooi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?