Essence Stay 8h Matte liquid lipstick in 05 Date Proof

Tijdens de laatste Essence assortimentsvernieuwing werden de gloednieuwe Essence Stay 8h Matte liquid lipsticks gelanceerd.

Deze lipsticks beloven een extreem mat resultaat dat 8 uur perfect blijft zitten. Klinkt natuurlijk enorm veelbelovend dus uiteraard moest ik het zelf ook eens uitproberen!

Ik testte de Essence Stay 8h Matte liquid lipstick in de kleur 05 Date Proof. In dit artikel laat ik deze lipstick uitgebreid zien!

Essence is een merk dat voor betaalbare, innovatieve producten staat. Ze zijn niet bang om nieuwe dingen te proberen, ook al draait het misschien niet altijd uit tot een fantastisch product.

Maar op die momenten waarop het wél goed uitdraait, dan heb je ook wel iets geweldigs in handen en dat dan ook nog eens voor een zeer lage prijs.

Ik was daarom zeer benieuwd geworden om de nieuwe Essence Stay 8h Matte liquid lipsticks uit te proberen.

Essence belooft bij deze nieuwe lipsticks een ‘ultralange duurzaamheid’ en een lipstick die makkelijk aan te brengen is dankzij de ergonomische applicator. Klinkt natuurlijk veelbelovend!

Ik heb de Essence Stay 8h Matte liquid lipstick  in de kleur 05 Date Proof getest. Dit is een soort ‘my lips but better’ kleur maar dan wel net dat tikkeltje donkerder.

De ideale nudekleur als je op zoek bent naar iets dat toch nét wat specialer is dan gewoonlijk. Over de kleur ben ik zeer tevreden!

Ook de applicator maakte me zeer blij. Essence beloofde een makkelijke applicatie dankzij de handige applicator en daarin stellen ze zeker niet teleur.

Het borsteltje heeft de perfecte grootte en vorm om vloeibare lipstick aan te brengen. Met de platte kant kun je de buitenkant mooi aanzetten zonder te morsen. Door de grootte van de applicator ben je ook lekker snel klaar!

Over de kleur en de applicator alleen maar lof maar helaas is er een ander punt waar ik niet geheel tevreden over ben en dat is de formule van de lipstick. De lipstick heeft een geweldige dekking waardoor je vrijwel meteen mooi gestifte lippen krijgt.

Het enige jammere aan deze lipstick: hij droogt je lippen écht wel hard uit. Hier op de swatches kun je dat heel goed terugzien.

Je ziet de lijntjes van mijn lippen precies gewoon openbarsten. En dat terwijl ik mijn lippen vlak ervoor nog goed gehydrateerd én gescrubd had.

Je voelt het ook aan de staat van je lippen dat deze lipstick net iets te hard matteert dan eigenlijk zou moeten. Hierdoor blijft de lipstick wél enorm lang zitten (zoals Essence belooft), alleen voelt het dus niet echt comfortabel aan en ziet het er ook niet zo mooi uit.

Conclusie

De Essence Stay 8h Matte liquid lipstick in 05 Date Proof heeft een prachtige kleur, een fijne applicator en blijft echt wel lang zitten.

Toch is het niet mijn favoriete product aangezien de lipstick mijn lippen te sterk uitdroogt waardoor hij niet comfortabel genoeg aanvoelt om langer dan een paar uur te dragen.

Zelf eens proberen? De Essence Stay 8h Matte liquid lipstick kosten slechts € 2,99 en zijn verkrijgbaar bij Boozyshop en Kruidvat.

Wat vind jij van deze lipstick?

1 Comment

  1. August 3, 2020 / 11:13 am

    Jammer dat hij zo droog wordt, verder is hij erg mooi. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?